Kadınlarda Saç Ekimi - kadinvsaglik.com

Kadınlarda Saç Ekimi

Kadınlarda Saç Ekimi

Saç güzelliğin bir parçasıdır ve saçsız olan bir beden güzel görünmemektedir. Erkeklere saçsızlık ve kellik bazen bir karizma verirken, kadınlarda bu böyle olmamaktadır. Kellik bir kadına yakışmayan ve kadının kendini kötü hissettiği bir durumdur. Bir çok kadında erkek tipi saç dökülmesi yada genetik kökenli saç dökülmesi yaşanmaktadır. Saç ekimi erkeklerde çok daha fazla tercih edilen bir yöntem olmasına rağmen kadınlarda da saç ekimi yaptırma çok yaygın bir operasyondur. 


Kadınlarda Saç Ekimi

Kadınlarda saç ekimi için uygulanan operasyon erkek saç ekimi ile aynıdır. Saç ekimi işlemi erkeklerde daha başarılıdır. Bunun nedeni ise saç dökülmesine neden olan testosteron hormonunun salgılanması ile ortaya çıkan DHT hormonunun erkek ensesindeki saç köklere etki edememesidir. Bu yüzdende erkeklerin ensesinden alınan kıl kökleri baş derisine ekildiğinde dökülmeler gerçekleşmez. Kadınlarda ise bu durum çok farklıdır. Kadınlarda değişik sebepler ile dökülen saç kökleri yerine dikilen saçalar gene aynı sebepler ile dökülebilir. Bu yüzden de dökülmeye sebep olan durum araştırıp bulunmalı ve tedavi edilmelidir. Dış görünüş açısından açılmış olan yerler istenilir ise saç ekimi yapılarak doldurulabilmektedir. Bayanlarda saç ekimi onların güzelliği için çok önemlidir. Bu yüzden de saç ekimi sonrası yada öncesi saç dökülmesine neden olan hastalıklar bulunmalı ve tedavi edilmelidir. Bu tedavi sonucunda dökülme durdurulmakta yada azaltılmaktadır.
Kadınlarda Saç Ekimi Nasıl Yapılır

Kadınlarda Saç Ekimi Nasıl Yapılır

Kadınlardaki saç ekimi işlemi erkeklerdeki ekim işlemi ile aynıdır. Kadınlar saç ekimi yaptırmadan önce saçlarının kesilmesini istememektedirler. Fakat bu uygulanacak işlemin çeşidi ile alakalı bir durumdur. FUE tekniği ile alınacak olan saçların rahat alınabilmesi için transfer öncesinde kısa kesilmesi gereklidir. Diğer saçlara değilmeden transferin olduğu yer taraşlanır ve saç ekimi bu bölgeden alınan saç kökleri ile gerçekleşir. Saç transferinin yapılacağı bölge saçların altında kalan ense bölgesi olarak belirlenir. Transfer sonrasında bu bölgeyi diğer saçlar kapatır ve ekim işlemi için alınan bölge fark edilmez. Bunun haricinde alınacak olan saç derisindeki saç köklerinin tamamı alınmaz. FUT tekniği ile saç ekimi yapılacaksa bu şerit halinde ense taraftan kesilerek saç derisi saçsız alana dikilerek uygulandığından bu transfer sırasında saçların kesilmesine gerek yoktur. Saç deri ile birlikte transfer olacağından kesim yapılmadan da alınabilir. Fakat bu yöntem ile dikiş izi kalacağı için çok açılmalarda tercih edilen bir yöntemdir. Dezavantajları olduğu için bu yöntem kadın saç ekimi için çok tercih edilmemektedir. Kadın saç ekimi belirli bir hastalıktan dolayı ise ve bu hastalık tedavi edildiğinde açılan bölgelerin telafisi için uygundur. Fakat saç dökülmesi devam ederken açılan bölgelere saç ekimi yapılsa dahi bu saçlarda dökülmeden dolayı etkilenecek ve döküleceği için başarısız olacaktır.
Kadınlarda saç dökülmesine Alopesi denmektedir ve yapılacak olan testlerle sebepleri belirlenmelidir. Kadın tipi dökülmede erkek tipi dökülme gibi kellik olmaz ve saç dökülmesi daha az olur. Saç ekimi sonrası iyi sonuç alabilmek için ekim yapılan kısma çok dikkat edilmelidir. İlk 5 ay saç ekimi dikkat edilerek muhafaza edilir. Saçın sonucunu görmek için ise bir sene beklemek gereklidir.

FUT Tekniği

Saçlar şerit halinde alınır ve saç olmayan yere transfer edilir.  Saç derisi ense kısmından şeritler  halinde kesilir ve saçsız olan ekim yapılacak olan yere uygulanır. Bu işlem dikiş yapılarak olan bir cerrahi işlemdir. Dezavantajlarından dolayı çok tercih edilmeyen bir uygulamadır.


FUE Tekniği

Tek tek saç köklerinin alınarak saçsız deri üzerine ekilmesi yöntemidir. Deri tıraş edilerek saç kökleri tek tek saçsız deri üzerine alınarak ekilir. Bu işlem zahmetli ve uzun süren bir işlemdir fakat sonuçları harikadır. İstenilen bölge bu işlem ile doldurulur ve seyreklik tamamen yok olur. Bu işlemde en fazla 1500 adet saç kökü nakledilebilir. Eğer gerekli görülür ise işleme sonra ki günlerde devam edilebilir.


Tıraşsız Saç Ekimi

DHİ tekniği,  FUE tekniğinin geliştirilmiş hali denebilmektedir. Bu teknik ile tıraşsız da saç ekim işlemi yapılabilmektedir. Fakat tıraş edilmiyor denen kısım saç ekiminin gerçekleştiği alandır. Saç ekimin gerçekleştiği bölgeye taşlama yapılmaz. Saç alınacak olan ense bölgesindeki saç derisi tıraşlanır. Tıraşsız saç ekimi diğer tekniğe göre kadınlar için daha avantajlıdır ve kadınların daha çok kullandığı saç ekim tekniği budur.
Bayanlarda Saç Ekimi

Bayanlarda Saç Ekimi

Saç ekimi yapılabilmesi için bölgesel dökülmeler olması gereklidir. Eğer tüm baş derisinin her yerinde dökülmeler mevcutsa ve saç tüm baş derisinde seyrelme göstermiş ise bu saç derisine ekim yapmak mantıksızdır. Bayanlarda saç ekimi yapılabilmesi için dökülme tipi çok önemlidir. Nasıl bir dökülmenin mevcut olduğuna bakılır ve ona göre karar verilir. Hangi durumlarda saç ekimi yapılabilir.


Hangi Saçlara Ekim Yapılabilir?

Erkek Tipi Saç Dökülmesi
Erkek tipi saç dökülmesinde genelde başın üst kısmı seyrelir ve dökülür. Arka taraftaki saçlar ön tarafa göre daha sağlıklıdır ve daha gürdür. Bu bölgeden alınan saçlar ön tarafa nakil yapılacağı için bu saç tipi dökülmelere saç ekim işlemi yapılabilir.
Çekmeye Bağlı Saç Dökülmesi
Saçınızın bir kısmı bir yere takılarak çekilmiş ve oradan saç çıkmıyor ise bu bölge saç nakli ile doldurulabilir.
Bölgesel Dökülme
Saçlar bölgesel olarak dökülebilmektedir. Değişik hastalıklar sebebi ile saçların ön kısımında yada baş ortasından saçlar bölgesel olarak dökülür ve o kısım seyrelerek kafa derisi gözükür. Bu tür bölgesel dökülmeler kadınlar için hiç hoş bir görüntü değildir ve bu üzücü durum karşısında kadınlarda saç ekimi gerekli bir operasyon olmaktadır. Bu tür saç dökülmelerine saç ekimi işlemi yapılarak bölgesel dökülme kapatılarak hastanın kendini daha iyi hissetmesi sağlanır.
Yara Yanık Kesilme Neticesindeki Saç Dökülmelerine
Yara, yanık ve kesilmelerde saçlı bölgedeki saçlar çıkmayarak oralarda açılmalar söz konusu olabilmektedir. Bu tür görüntüler karşısında en iyi yol kadınlarda saç ekimi işlemidir. Çok başarılı bir şekilde bu tür yara izleri kapatılır ve buraya saç transferi başarıyla gerçekleşir.
Yeni Alın Çizgisi Oluşturmak
Saç dökülmesi neticesinde alnın ön saç çizgisi geriye doğru giderek alın açılmaktadır. Bazı kadınlarda ise doğuştan alın çizgisi geriden başlar ve alın çok açıktır. Fiziki görüntüyü etkileyen bu durumda yeni bir alın çizgisi belirlenir ve saç ekimi bu belirlenen çizgi üzerinden yapılır. İnsanın yüz şeklini ve görüntüsünü değiştiren bu durum kadınlarda saç ekimin de en çok tercih edilen durumlardandır.


Hangi Hastalıklar Saç Dökülmesi Yapar

Bazı hastalıklar saç dökülmesi yapar ve bu hastalıklar eğer tedavi edilmez ise saç ektirmenin bir anlamı yoktur. Ektirilen saç ta bu hastalıklar neticesinde döküleceği için öncelikle bu hastalıkların tedavi ettirilmesi gereklidir.
  • Kalıtımsal Saç Dökülmesi erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da olmaktadır. Ailede saç dökülmesi kalıtımsal ise yada seyrek saç yapısına sahipse bu tür bayanlarda saç ekimi yapılmaktadır.
  • Aşırı kilolu olmak yada yanlış diyet yapmak saç dökülmeleri yapacağı için bu tür saç dökülmeleri diyeti bırakınca ve kilo verimi ile sağlıklı yaşama dönüldüğünde saç dökülmeleri de durur. Seyrelmiş yada açılmış bir bölgeye saç ekimi yapılabilir.
  • Mantar hastalığı gibi deri hastalıkları saç derisinde oluşursa bu tür hastalıklar saç dökülmesi yapabilir. Hastalığın tedavisinden sonra gerekli görülür ise saç ekimi yapılabilir.
  • Bazı kullanılan ilaçlar yan etki olarak saç dökülmesi yapabileceğinden ilaç kullanımı çok dikkat edilmesi gereken bir durumdur. İlaç kullanımı bırakıldıktan sonra eğer saç dökülmesi de geçmiş ise saç ekimi yapılabilir.
  • Saç kıran hastalığı saç derisinde açılmalar ve bölgesel dökülmeler yapabilir. Saç kıran hastalığı tedavi edildikten sonra açılan yerlere istenir ise bayanlarda saç ekimi yapılabilir.
  • Kadınlarda saç ekimi işlemi kemoterapi alan hastalara yapılmaz. Saç dökülmesi devam edeceği için ancak kemoterapi tedavisi bittikten sağlıklı saç yerine geldikten sonra yapılabilir.
  • Psikolojik sebepler ile saç dökülmesi çok fazla kadında yaşanmaktadır. Saç dökülmesi devam ederken saç ekimi yapılmaz.
  • Ateşli hastalıklar, tiroit hastalığı, enfeksiyonlu hastalıklar özellikle anemi yani kansızlık ve demir vitamini eksikliği saç dökülmesi yapmaktadır. Bu hastalıkların tedavisi bittikten sonra saç ekimi yapılabilir.
  • Hormon bozukluğu saç dökülmesine sebep olur  ve hormon dengesi sağlanmadan saç ekimi yapılmaz.
  • Kimyasal ilaçlar, şampuanlar, ucuz bakım ilaçları gibi dış etkenler ile de saç dökülmesi yaşanabilir ve bu sorunu yaşayan kadınlarda saç ekimi saç dökülmesi durduktan sonra yapılabilir.


Saç Ekiminden Sonra

Saç ekiminden sonra ekilen yerin çok iyi muhafaza edilmesi gereklidir. Kadınlarda saç ekiminden sonra saçlar 3 gün yıkanmaz, kesinlikle su ile temas ettirilmez yoksa ekilen saçlar düşerler. İki hafta havuza girilmez, Kadınlarda saç ekimi yapılan yerler 3 gün yastığa değmeden uyunur. Ekim yapılan yerler darbe almamalı ve zedelenmemelidir. Bu yüzden saçlar uzayana kadar sporlardan uzak kalınmalıdır. Tatile gidilmez, denize girilmez, kumsalda güneşlenmek yasaktır. Saçlar havlu ile kurutulmaz, saç kurutma makinesi asla tutulmaz. Kadınlarda saç ekimi sonrası 2 hafta eş ile birlikte olmak yasaklanmıştır. Aşırı terleyecek aktivitelerden uzak kalınmalıdır. Saç ekiminden sonra aspirin ve benzeri kan sulandırıcı ilaçlar kullanımı olmamalıdır. Kullanmanız gereken bir ilaç olduğunda saç ekimini yapan doktorunuza danışarak kullanmalısınız. Saçlar en az 3-4 ay çok iyi korunmalı ve saç ekiminden sonra ekim yapılan alan her türlü dış etkenden muhafaza edilmelidir. Saçlarınızın uzaması ve saç ekiminden sonra ekili alanın tam olarak nasıl olduğunu görmeniz 10 ay ile bir yılı bulabilir.

Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı adlı makalemizde saç ekimi zamanlaması, en uygun gün ne zamandır, ekim sonrası dikkat edilmesi gerekenler hakkında daha kapsamlı bilgi bulabilirsiniz.
Saç Ekimi Nasıl Yapılır adlı makalemizde ekim ile ilgili daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Benim yaşım ilerledikçe önlerden dökülmeler oldu ben de yaptırmak istiyorum.cok korkuyorum yeniden dökülür demişlerdi.ne kadar yanlış bir yönlendirirler.boyle çok kötü duruyor.cok dikkatli okudum yazdıklarınızı çok faydalandım.fiyatlarida uygunmuş. Böyle durmaktansa yapılandırmış.tsk edéim ben çok bilgi sahibi oldum.sagolun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzellik her yaşta çok önemli. Kadın yada erkek mutlaka kendine özen göstermelidir. İnşallah memnun kalırsınız

      Sil