Saç Ekimi Nasıl Yapılır - kadinvsaglik.com

Saç Ekimi Nasıl Yapılır

Saç Ekimi Nasıl Yapılır

Saç Ekimi

Saçlar fiziksel güzelliği tamamlayan unsurlar arasındadır. Saçların gürlüğü ve güzelliği kişinin fiziki görünümünü etkiler. Çağımızda saç dökülmelerine karşı etkili tedavi yolları vardır ve teknolojinin gelişmesi saç dökülmelerinden kaynaklı kelliklere saç ekimi en etkili yoldur. Saç ekimi, saçların dökülmüş olan yerlerine, güçlü ve sağlıklı saç köklerinin alınıp ekilmesi yöntemidir. Bu yöntem estetik cerrahi operasyonu ile yapılmaktadır. Saç kökleri genelde arka kısımda daha yoğundur ve özelikle saç ekiminde arka kısımdan alınan saçlar ön taraflardaki saçın dökülmüş olduğu deri üzerine ekilir. Saç ekimine her yaştan insan ihtiyaç duyabilmektedir. Saç dökülmesi artık gençlerde daha fazla yaşanan bir sorundur ve genelde saç ektiren kişiler genç nesildendir. Saç ekimi işlemini erkekler kadınlara oranla daha fazla yaptırmaktadır. Erkeklerde 40 yaşın altında saç dökülmesi daha fazla yaşanmaktadır ve saç ekimine başvuran erkek sayısı daha fazladır. Saç ekimi yaptıran kişilerin fiziki görünüşleri değişeceği için kendine güvenleri daha fazla olduğundan saç ekiminin faydaları çok fazladır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır

Saç ekimi saçsız deriye ensenin biraz üstündeki saç köklerinden alınan sağlıklı saç köklerinin nakli ile gerçekleşmektedir.  Dünya üzerinde ülkemiz saç ekimi sıralamasında en başlarda gelmektedir. Ülkemizde saç ekimi çok başarılı bir şekilde gerçekleşmekte ve doktorlarımız saç ekimi konusunda çok daha deneyimli ve başarılı uzmandırlar. Genel olarak hastanelerde ve estetik sağlık kurumlarında saç ekimi yapılır. Uzman olmayan kişiler saç ekimini gerçekleştiremezler.
  • Saç ekimini saçlı deri anatomisini bilen, mikro cerrahi tecrübesi olan cerrahlar yapabilirler.
  • Saç ekimi tercihlerinizde başarı oranı yüksek olan kuruluşlar tercih edilmelidir.
  • Saç ekimi gerçekleşmeden dijital ortamda saç ekiminden sonraki görüntünüz nasıl olacak incelenerek karar verilmelidir.
  • Saç ekimi bir operasyondur ve ciddiye alınması gereken bir durumdur.
  • Saç ekimleri steril ortamda yapılması gereken bir durumdur ve uzman bir ekip tarafından yapılmalıdır.
  • Saç ekimi sonrası süreç çok önemlidir ve ekilen saçların muhafazası için bir kurala uyulması gereklidir. Bu kurallar dikkate alınarak saç ekimini koruyabileceğimiz, kurallara uyabileceğiniz bir zaman seçilmeli ve o zaman diliminde yapılmalıdır. Saç ekimi sonrasında saç ekimi yapılan yer çok iyi muhafaza edilmelidir.

Saç Ekimi Teknikleri

Saç ekiminde genelde iki teknik ile uygulanmaktadır. Bu iki teknik ile de çok başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Tercih hasta ve doktorun karar verdiği yöntem ile yapılır. Tercih hastanın saç köklerinin durumu ve kellik miktarının ne olduğu ile alakalı olarak yapılır. Saç ekimi sırasında acı ve ağrı hissedilmez ve hasta hemen günlük yaşamına devam edebilir. Saç ekiminden sonra hasta 3 gün dinlenme süresinde kendine çok dikkat eder ve iki hasta yapmaması gerekenler vardır. İlk 3 ay içerisindede bazı kurallara uyarak ekilen saç kökleri muhafaza edilir.

FUT Tekniği

FUT tekniği klasik yöntem denilen yöntem ile saç köklerinin alınması ile yapılmaktadır. Ensenin biraz üst kısmındaki sağlıklı saç köklerinin klasik şerit yöntemi ile 3x10cm abadında mikrogeftler haline getirilmesi ile saçsız alana gene şerit halinde ekilmesi ile gerçekleşir. FUT tekniği ile tek seansta 6000 adet saç kökü ekilebilmektedir. Tek seansta bu miktardan daha fazla saç kökünün ekilmesi mümkün değildir. FUT tekniği 6 aylık aralıklarla 3-4 seans sürebilen bir yöntemdir. Ense saç köklerinin bir alım limiti vardır ve bu limit geçilemez. Bu saç ekim tekniğinin hiç bir yan etkisi bulunmamaktadır.

FUE Tekniği

FUE tekniği ile saç kökleri ameliyatsız bir biçimde alınır ve tek tek saçsız deriye ekilir. Bu uzun süren ve zahmetli bir tekniktir. Fakat saçlarını kısa kullanan kişiler için bu teknik son derece avantajlıdır. Saç derisinde ameliyat izi kalmaz ve bu teknikle saç kökleri değişik yerlerden tek tek alınarak ekilir. FUE tekniği ile bir günde 1500 adet saç teli ekilebilmekte ve bu süreç iki üç gün arka arkaya sürebilir. Gelişen teknolojik imkanlarla göğüs kenarlarından ve enseden de alınan kıl kökleri bu yöntemle saçsız deriye nakledilebilmektedir. Yan etkisi olmayan bu operasyon sırasında hasta acı da hissetmez.

Saç Ekiminin Faydaları

  • Saç ekimi sayesinde kişiler kendine güven sağlar ve  sosyal hayatta daha başarılı olduğu için saç ekiminin faydaları çok fazladır. 
  • Psikolojik olarak bir rahatlama içerisine giren kişinin psikolojisi düzelir.
  • Saç çıkaran ve dökülme engelleyen kozmetik ürünlere daha fazla para ödemek zorunda kalmayacaklardır.
  • Doğru bir klinik tercih eden kişiler bu sorunu çok kısa sürede halleder ve günlük yaşamlarına devam ederler.
  • Saç ekimi yan etkisi olmayan bir operasyondur ve kişinin kendine güvenini sağlayan, kendini güzel ve yakışıklı görmesini sağladığı için ikili ilişkilerde de daha başarılı olmasını sağlar.

Saç Ekimi Kimlere Yapılmaz

  • Saç ekimi yaptıracak kişinin muayenede yeterli saç ekimine uygun saçı olması gereklidir. Bu genellikle saçın arka kısmında saçı olan kişilere yapılır ve tamamen kel kalmış yada arka kısımda da az saçı kalmış  kişilere saç ekimi yapılmaz.
  • Saç ekimi öncesi gerekli kan testleri yapılır ve bu testler olumlu çıkmaz ise saç ekimi yapılamaz.
  • Saç ekimi yaptıracak kişinin önemli hastalıklarının bulunmaması gereklidir. Bu hastalıklar, kalp, şeker, böbrek yetmezliği, tansiyon gibi hastalıklardır.
  • Kemoterapi gören kişiler de saç ekimi yaptıramaz.
  • Saç ekimi yaptıracak hastanın anesteziye alerjisi olmaması gereklidir.
  • Yaş saç ekimi için bir engel değildir ve her yaştan kişiye saç ekimi yapılır.
  • Yanmış deri üzerine saç ekimi yapılmaz.

Saç Ekimi Sonrası Süreç

  • Saç ekiminden sonra hasta günlük yaşamına dönebilir ancak operasyon sonrası o gün araba kullanmaması önerilir. 
  • Saç ekini sonrası süreçte yapılan alan bir şapka yardımı ile muhafaza edilmelidir. 
  • Uyurken saç ekimi yapılan kısım yastık ve yorgana değdirilmemeye dikkat edilmelidir. 
  • Giyinirken ve soyunurken ekim yapılan alana kıyafetler değdirilmemelidir. 
  • Saç ekimi sonrası süreçte 2 hafta kadar spor aktivitelerinde bulunulmaması gereklidir. 
  • Saçlar 15 gün boyunca kazınacak gibi kesilemez. Saçlar ekim sonrası 2 gün boyunca yıkanmaz ve su ile temas ettirilmez. 
  • Yıkama sonrasında havlu kullanılmamalı ve fön makinesi saça tutulmamalıdır. 
  • Baş derinizde ekim yapılan yeri bir yere dayayacak şekilde oturmayınız.
  • Saç ekimi operasyonundan sonra 2 hafta boyunca aspirin dahil kanı sulandıracak ilaç içilmez.
  • Saç ekimi sonrası süreçte  2 hasta eş ile birlikte olunmaz.
  • Saç denizden ve kumsaldan kumdan 3 ay boyunca korunur ve temas ettirilmez.
  • En dikkat edilmesi gereken noktalar bu şekildedir. Zaten operasyonu yapan doktorunuz size bu konuda gerekli bilgiyi verecektir ve operasyon sonrası içilmesi gereken antibiyotik ilaç takviyesi konusunda aydınlatılacaksınız.

Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekimi günümüzde çok tercih edilen yöntemler arasındadır ve özellikle saç ekiminde ülkemiz en başarılı ülkeler arasındadır. Saç ekimi için ülkemize gelen kişi sayısı çok fazladır. Saç ekimi estetik cerrahi operasyonu ile yapıldığından bu işlemi genelde hastaneler yada estetik operasyonu yapan kuruluşlar yapmaktadır. Saç ekimi yaptıracak olan kişiler için fiyat aralığı tercih noktasında çok önemlidir. Bazı kuruluşlar saç teli başına belirledikleri fiyat aralıkları ile hizmet verirken bazı kuruluşlar ise tüm seans hesaplanarak bir fiyat aralığı sunmaktadırlar. Saç ekimi yapılacak olan sağlık kuruluşlarında ekim öncesi ve sonrası hizmet bu fiyat aralığına dahil edilmektedir. Saç ekiminde, kişinin kellik durumu, ense saç kalitesi ve ne kadar saç teline ihtiyaç duyduğu bu fiyat aralığını etkilemektedir. Genel olarak günümüzde saç ekimi 2.500 türk lirası ile 10.000 türk lirası aralıklarında gerçekleşmektedir.
Saç ekimi Ne Zaman Yapılmalı ile ilgili makalemizde saç ekimi ne zaman yapılır, en uygun zaman nedir, saç ekimine saçınız müsaitmi ile ilgili daha detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok