Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı - kadinvsaglik.com

Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı

Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı

Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı

Saç ekimi yaptırmaya karar vermiş kişilerin öncelikle saç ekimine uygun olup olmadığına karar verilir. Karar verme aşamasında saç ekimi üzerine uzman bir ekip ve doktor tarafından incelenen hasta bu işlem için uygun mu ona bakılır. Saç ekimine karar vermiş kişi saç ekimine de uygun olduğuna kadar verilmiş ise, onun için uygun zamanın ne olduğuna karar verilir. Saç ekiminden sonrası uyulması gereken kurallar olduğu için bu kurallara uyulmasında en uygun zaman belirlenir. Saç ekimi için en uygun zamanlama için 2 önemli şart şu şekildedir.
  • Saç ektirecek kişinin saç dökülmesi seviyesi açıcından doğru zamanlama olmalıdır.
  • Saç ektirecek kişinin saç ekimi sonrasında uyması gereken kurallara uyabilmesi için doğru zamanlamada olmasıdır.

Saç Dökülmesi Seviyesi Açısından Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Saç Dökülmesi Devam Ederken
Saç ekimi operasyonunun başarılı olması için doğru zamanlamanın yapılması çok önemlidir. Saç dökülmesi seviyesi açısından saç ekimi ne zaman yapılmalıdır sorusuna verilebilecek cevaplar saç dökülmesi miktarı ve yeri çok önemlidir. Saç ekimi yoğun bir şekilde devam eden kişilerin saç ekimi yaptırması doğru bir karar değildir. Saç yoğun bir şekilde dökülmeye davam ederken yapılan saç ekimi işlemi istediğiniz sonucu vermez ve bu ekim sonrasında hala saç dökülmeniz devam edeceği için saç ekiminden memnun olmayacaksınızdır. Çünkü yeni ekilen saçlar dökülmez ve saç dökülmesi devam eden saçlarda orantısız dökülmeler olursa orantısız boşluklar oluşacaktır.
Saç Dökülme Seviyesi
Saç dökülmesi seviyesi de bu işlemde çok önemlidir. Saç dökülmesi seviyesi istenilen ölçüde değil ise gene bu işlem için uygun bir zamanlama değildir. Saç ekimi yapılabilmesi için saç dökülme oranının % 60 oranda tamamlanmış olması gereklidir. Saç dökülme oranın belirli bir seviyenin altında ise ileride dökülmeler olacağı için saç ekim işleminin yeniden tekrarlanması gerekecektir. Bu yüzden saç dökülme seviyesinin belirli bir ölçüye gelmesi beklenir. Bu işlem için doktorunuz saçınızı analiz eder ve onun vereceği karar ile bu operasyona başlanır.

Saç Ekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekiminin başarılı olabilmesi için saç ektirildikten sonrasında bazı kurallara uyulması gerekliliği vardır. Saç ekiminden sonrasında hastaya düşen bu kurallara uyması gerekliliğidir. Uyulması gereken bu kurallara dikkat edilebilecek en uygun zamanlama yapılmalıdır. Ciddiye alınması gereken bu kurallar saç ekimi işleminin başarılı olabilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.  Saç ekimi yaptıracak kişinin saç ekiminden sonra 3 gün istirahat etmesi gereklidir. Saç ekimi yapılan kısmı darbelerden uzak tutarak beslenmesine dikkat etmelidir. Sigara, içki gibi zararlı alışkanlıklardan uzak kalarak deniz, kumsal gibi tatil aktivitelerini de yapamaz. Bu yüzden de saç ekimi işlemi için bu kurallara uyulabilecek en uygun zaman hasta tarafından belirlenir ve gün o şekilde alınır.

Saç Ekiminden Sonrası 3 Gün İstirahat

Saç ekiminden sonra 3 gün dinleneceğiniz bir gün geçerek o günleri evde istirahat ederek geçirmelisiniz. Saç ekiminden sonra saçlar zarar görmemeli ve çok dikkat edilmelidir. Saçlar saç ekimi sonrasında 3 gün yıkanmaz, su ile temas ettirilmez. Uyurken saç ekim yapılan nokta yastık üzerine denk gelebilecek şekilde yatılmaz. Genelde ön kısıma saç ekimi yapılır ve uyurken yüz üstü yatılmaz. Saç ekimi yapılan alan bir yere dayanarak sert bir yere yaslanmaz. Bu dinlenme döneminde saç ekimi yapılan yer hiç bir şeyle temas ettirilmez. Bu saç ekimi yapılan yerin korunması açısından çok önemlidir. Ekilen saçlar aksi taktirde yerinde kalmaz ve zarar görerek ekim başarısız olur.

Saç Ekiminden Sonrası Denizden Ve Kumsaldan Uzak Kalınmalıdır

Saç ekiminden sonrasında saçların zarar görmemesi için 3 ay boyunca denize ve kumsala gitmek yasaktır. Saç denizde ve kumsalda kumdan zarar görür ve saç ekim işlemi başarısız olur.

Saç Ekiminden Sonra Kutlama Dönemlerinden Uzak Olmalıdır

Saç ekiminden sonrasında 2 hafta dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Bu iki hafta bir çok şeye dikkat edilmesi gerektiği için kutlama, nişan, düğün gibi özel günlere denk gelmemesine özen gösterilmelidir.

Saç Ekimi Hangi Mevsim Yapılır

Saç ekimi her zaman yapılabilecek bir işlem olmasına rağmen en uygun mevsim bahar aylarıdır. Saç ekimi sonrası hava ne çok sıcak, nede çok soğuk olmalıdır. Saçlarınızı muhafaza edebilmeniz bu aylarda daha rahat olur.

Saç Ekiminden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli

  • Saç ekiminden sonra saç ekimi yapılan bölgeye 48 saat süre ile dikkat edilmelidir. Bu bölgeye hiç temas olmamalı ve bu bölge her şekilde darbeye ve temasa engelleyecek şekilde korunmalıdır.
  • Saç ekimi yapılacak olan bölge üzerine bir şapka takarak o bölgeyi koruyabilirsiniz. Fakat bu şapka kesinlikle saç ekimi yapılan yere değmemelidir.
  • Saç ekimi yapılan bölge uyurken yastığa ve yorgana değmeyecek şekilde uyunmalıdır. İki hafta bu bölge dikkate alınacak şekilde yatılmalı ve o bölge her şekilde bir temastan kaçınılarak korunmalıdır.
  • Giyinirken ve soyunurken bu bölgeye hırka, gömlek, kravat, kazak gibi giysiler temas ettirilmemelidir. Bu bölgelere temas halinde ekilen saç kökleri yerinden oynar ve ekimlen saç kökleri yerinden oynayacağı için ekim işlemi başarısız olur.
  • İki hasta boyunca saç köklerinizin enfeksiyon kapması önlenmesi için yüzme havuzu, sahuna, hamam gibi aktivitelerden uzak kalınmalıdır.
  • 45 gün boyunca her türlü kuaförlük hizmetinden uzak kalınmalı ve saç jöle, sprey gibi kimyasallardan uzak tutulmalıdır. Saç kazıtılmaz ve makasla kesim yaptırmak önerilmez.
  • 3 gün saç yıkanmaz ve saça hiç bir şekilde su temas ettirilmez. Bu süre sonrasında doktorunuzun onayı ve yıkama talimatı ile yıkama yapılır. Yıkama süresinde saç ovulmaz ve saça zarar verecek şekilde yıkama gerçekleştirilmez.
  • Saç yıkama işlemi sonrası saça havlu değilmez, havlu ile kurulama yapılmaz. Saç kurutma makinesi, fön saça tutularak kurutulmaya çalışılmaz.
  • Saç derisine zarar verecek spor aktivitelerinden uzak kalınması gereklidir. 45 gün ile 3 ay boyunca bu tür sporlardan uzak kalınmalıdır.
  • Saç ekiminden sonrası eşiniz ile iki hafta birlikte olmanız önerilmez.
  • Saç ekiminden sonrasında iki hafta aspirin dahil olmak üzere kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmaz. Doktorunuza sormadan antibiyotik yada başka bir ilaç kullanılması önerilmez.
  • Saçlarınızın çıkması 3-4 ay sürebileceğinden saçınıza zarar verebilecek her şeyden kendinizi korumanız gereklidir.
Saç Ekimi Nasıl Yapılır adlı makalemizde, saç ekim teknikleri, saç ekimi nasıl yapılır, saç ekimi ile ilgili daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok