Yüz Kırışıklığına Hangi Yağ İyi Gelir? - kadinvsaglik.com

Yüz Kırışıklığına Hangi Yağ İyi Gelir?

Yüz Kırışıklığına Hangi Yağ İyi Gelir

Yüz Kırışıklığına Hangi Yağ İyi Gelir?

Yüz kırışıklığına hangi yağ iyi gelir? Cilt kırışıklıklarına iyi gelen bitkisel yağlar hangileridir? Yüz bölgesindeki kırışmalar kişinin olduğu yaştan daha yaşlı göstermesini sağlamaktadır. İyi bakılmayan bir cilt  kırışarak yaşlanır.
Yaşlanma belirtisi olan kırışıklıklarla mücadelede bitkisel yağların çok büyük yeri vardır. Cildi besleyen bitkisel yağlar kırışmayı önleyerek çok daha sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar. Yüz üzerinde olan kırışmaları da iyi bir bakım ile açmanız mümkündür.
Öncelikle cildin kırışması, içten önlenmelidir. Bol su içmek cildi beslemenin en önemli noktasıdır. Sigara cildin erken kırışmasını sağlayan çok büyük bir zehirdir. Vücuda bıraktığı zararlı maddeler yüzünden cilt iki kat hızla yaşlanmaktadır.
Bitkisel yağlar bir çok kırışık önleyici kremin içerisinde bulunur. Hazır satılan kremlerin içerisinde bulunan bu yağları tek başına da cildinize sürebilirsiniz. Tek başına sürüldüğünde çok daha faydalı olacaktır. Bazı bitkisel yağlar vardır ki ciltteki lekeleri, kılcal damarları, siyah noktaları, sivilce ve hastalıkları yok ederek tedavi eder. 
Cilt Kırışıklıklarına İyi Gelen Bitkisel Yağlar

Cilt Kırışıklıklarına İyi Gelen Bitkisel Yağlar

Lavanta Yağı

Lavanta yağı antiseptik özellikte, kırışık önleyici aynı zamanda da ağrı kesici bir yağdır. Migren ağrıları, kas ağrıları ve kas gevşetmek için kullanılan bu yağ çok zengin içeriği sayesinde cildi beslemektedir. Nemlendirici özelliğe sahip olan lavanta yağı gün içerisinde istenildiği kadar sürülebilir. Siyah nokta, sivilce, kılcal damar çatlağı, leke tedavisi ve her türlü cilt problemi için uygulanabilir. Aynı zamanda deodorant yerine koltuk altına da sürülmektedir. Lavanta yağı saçlara sürüldüğünde gün boyu saçlarınız mis gibi kokar ve besleyici yağ sayesinde saçlarınız gürleşir, dökülmesi gider aynı zamanda da kepek sorununu yok eder.

At Kestanesi Yağı

At kestanesi yağı çok mucizevi bir yağdır. Bu yağ yüzdeki ve ciltteki kılcal damar çatlaklarını yok eder. Faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olan yağ kırışık tedavisinde de birebirdir. İlk sürdüğünüz anda faydasını görmeye başlarsınız. Cildiniz pamuk gibi olur ve parlaklığını ilk sürdüğünüz anda anlamanız mümkündür.

Kantaron Yağı

Kantaron yağı antiseptik yağların içerisinde en güçlülerindendir. Yara iyileştirici etkisi çok fazla olan yağın sürüldüğü deride yenileyici özelliği vardır. Bu nedenle göz altına, alın bölgesine sürüldüğünde bu bölgelerdeki kırışıklıkları açar ve kırışık olmasını engeller. Çok güçlü olan yağ mutlaka hindistan cevizi yağı, badem yağı, zeytin yağı  gibi yumuşak bir yağ ile karıştırılarak sürülmelidir.

Hindistan Cevizi Yağı

Kozmetik sektöründe en çok kullanılan yağ olan hindistan cevizi yağı cilt yenileyici özelliği ile kırışık tedavisinde birebirdir. Cilt için en güçlü yağlardan biri olan yağ istenildiği kadar cilde sürülebilir. Ellere, boyna, yüzü ve tüm vücuda uygulanabilir. Selülit tedavisinde de kullanılmaktadır.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı mikrop öldürücü özelliğinin yanında hücre yenileyici özelliğe sahiptir. Yara tedavisinde kullanıldığı gibi kırışık tedavisinde, siyah noktalarda, sivilce, kılcal damarların yüze yakın görünen yerlerinde, açılmış gözeneklerin kapanmasında da kullanılmaktadır. Çok güçlü bir yağdır ve istenirse diğer yağlarla da karıştırılarak kullanılabilir.
Yüz ve Cilt Bakımına İyi Gelen Yağlar

Yüz ve Cilt Bakımına İyi Gelen Yağlar

  • Limon yağı
  • Portakal yağı
  • Kayısı Yağı
  • Jojoba Yağı
  • Zeytin Yağı
  • Nar Çekirdeği Yağı
  • Gül Yağı
  • Ayva Çekirdeği Yağı
  • Badem Yağı

Bu yağları tek başına sürebileceğiniz gibi hepsinden aynı ölçülerde kullanarak kendinize harika bir bakım yağ karışımı yapabilirsiniz. Bu yağlar bir sürü paraya satılan kırışık kremlerinden çok daha fazla etkiye sahiptir. Aynı zamanda bu yağları selülit tedavisinde de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok