Evde Salamura Siyah Zeytin Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Evde Salamura Siyah Zeytin Nasıl Yapılır?

Evde Salamura Siyah Zeytin Yapımı

Evde Salamura Siyah Zeytin Yapımı

Evde salamura siyah zeytin nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gereklidir? Zeytin kurmanın birçok yolu vardır. Salamura siyah zeytin kurmak ise en kolayı ve en çok dayananıdır. Salamura zeytin kurarken zeytinler hiç bir işleme maruz kalmadığı, bütün olarak kurulduğu için çok uzun süre dayanmaktadır.
Zeytin kurarken zeytinlerin ilk hasadından kırma yapılmaktadır. Kırma zeytin hemen tatlandırılıp çok kısa sürede bitmektedir. Çizme zeytin ise kırma zeytine göre çok daha uzun süre dayanmaktadır. Zeytin ne kadar çizilir ise o kadar kısa sürede olur. Salamura zeytin ise bütün olarak kurulduğu için tatlanma işlemi daha uzun sürede olur ve çok daha uzun dayanır. Salamura kurulan zeytin bir kaç yıl dayanarak bir şey olmadan yenmektedir.
Evde Salamura Siyah Zeytin Nasıl Yapılır

Evde Salamura Siyah Zeytin Nasıl Yapılır?

Siyah olmuş zeytinleri alıp, yaprak ve saplarından ayıklayalım. İçlerinde erimiş, bereli zeytinler var ise onları ayıklayarak içlerinden alalım. Zeytinlerimizi iyice yıkayalım ve suyunu süzelim. Suyu iyice süzülen siyah zeytinleri bir softa bezine serelim. Bir gün kadar serili kalan zeytinlerimizi bir çam kap, bidon yada su şişesi içerisine koyalım.
  • 1 kg zeytin
  • 4 avuç tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
Ölçü bu şekilde olup zeytininizin kilosuna göre ölçüyü çoğaltabilirsiniz. Zeytinlerinizi koyup üzerine tuzunu koyun. Salamura zeytin yapımı bu kadar basittir. Bundan sonra zeytin kurduğumuz kapı arda bir sallamak gereklidir. Arada bir sallayarak zeytinlerin yerlerinin değişmesini sağlayınız. Zeytinler zamanla su vereceği için haftada bir birikmiş olan suyu dökmeniz gereklidir. Zeytininiz bir kaç ay sonra tatlanacaktır. Acısı kendiliğinden geçecek, tuzun içerisinde tatlanarak olgunlaşacaktır. İsterseniz salamura zeytininiz olduğunda tuzunu yıkayarak yiyebilirsiniz. Çok tuzlu gelirse bir kaç saat su içerisinde bekleterek tuzunu alabilirsiniz.
Yerken zeytinyağı, kekik, limon suyu ekleyerek de sofraya getirebilirsiniz. Evde salamura zeytin nasıl yapılır anlattığımız makalemiz gibi diğer zeytin kurum çeşitlerini de anlattığımız evde çizme yeşil zeytin nasıl yapılır ve evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır makalelerimize bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok