Evde Çizme Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Evde Çizme Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır?

Evde Çizme Yeşil Zeytin Yapımı

Evde Çizme Yeşil Zeytin Yapımı

Evde çizme yeşil zeytin nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir? Yeşil zeytin yapım şekillerinden bir tanesi de çizerek kurma yani çizik zeytindir. Çizme yeşil zeytin yapımı ise kırma zeytine göre çok daha kolaydır. Bir kış boyunca yiyeceğiniz zeytininizi ekim ayları gibi yeşil zeytinin bol olduğu hasat vaktinde yapabilirsiniz.
Çizme zeytin hasatın en yeşil ve iri tanelerinden yapılır ise çok daha lezzetli olur. Aldığınız yeşil zeytinleri bıçak ile çok hafif çizme işlemi ile yapılmaktadır. Zeytinlerinizi alıp yaprak, sap çürük ve eziklerini ayıklamalısınız. Sonrasında çok güzel bir şekilde yıkayalım.
Zeytin çizme işleminde dikkat edilmesi gereken şey kaç çizik atacağınızdır. Zeytin hemen olsun çabucak tatlandırıp yemek istiyorum diyorsanız zeytininize 2-3 çizik atabilirsiniz. Zeytinimi ben kışın yemek için yapıyorum diyorsanız tek çizik atarak kurmalısınız. Çizikler kısa ve çok az olmalıdır. Zeytinin çekirdeğine gelmeden sadece etli kısmına atılmalıdır. Kuracağınız zeytinlerin sert olmasına dikkat edin.
Evde Çizme Yeşil Nasıl Yapılır

Evde Çizme Yeşil Nasıl Yapılır?

Zeytinleri çoğu insan pet şişelere kurmaktadır. Biz çam kavanoz yada küçük bidonlara kurmanızı öneririz. Zeytin asitli bir gıdadır ve su değiştirme işleminde pet şişelerdeki zeytinler sorun çıkaracaktır.
Zeytinlerinizi çizerek su dolu bir kap içerisine atmalısınız. Çizilen zeytinler hemen kararacağı için su içerisine atılmalıdırlar. Bu nedenle kuracağınız kapları su ile doldurun ve zeytinlerinizi çizer çizmez içerisine atın. Ağzına kadar zeytinle doldurduğunuz kavanozlarınızı gene ağzına kadar su ile dolu olmasına dikkat ederek sıkıca kapayalım.
Zeytininizi tatlandırma işlemi için bir kaç gün ara ile suyunun değiştirilmesi gereklidir. Suyu değiştikçe zeytin acısını suya verecek ve tatlanmaya başlayacaktır. Eğer zeytininizi hemen yiyecekseniz bir kaç günde bir suyunu değiştirerek tatlandırma işlemini yapabilirsiniz. Eğer kışın yemek istiyorsanız bir haftada bir suyunu değiştirerek bir kaç ay sonra tatlandırma işlemini yapabilirsiniz. Zeytin acı suyunu verdiğinde içerisine bir avuç kaya tuzu ve limon tuzu koyarak tatlandırmalısınız. Tuz ve limon tuzu hem lezzet verecek, hemde karararak, küflenmesini önleyecektir.
Evde Çizme Yeşil Zeytin Nasıl Kurulur

Evde Çizme Yeşil Zeytin Nasıl Kurulur?

Zeytin kırma, çizme yada salamura gibi yollarla kurulur ve kışa hazırlanır. Bunlardan en bilineni ve yapılanı çizme yöntemidir. Kırma çok çabuk tüketilen bir zeytin yapım şeklidir. Çok kısa sürede olur ve kısa süre dayanır. Çizme ise bir yıl boyu hiç bir şey olmadan dayanabilir ve çok lezzetli olur. Çizme zeytinin ç.ok dayanmasını istiyorsanız tek çizik atın ve çiziğin çekirdeğe değmesine izin vermeyin. Çizik çok az ve hafif olmalısır. Derin ve keskin çizik atılan zeytinler diğerine göre çok daha kısa ömürlüdür. Zeytinim yumuşadı, kuralı daha bir yıl olmadı ama zeytinim yumuşamaya başladı diyenler genelde bu hatayı yapmaktadır. Zeytinde ne kadar kesik var ise ömrü o kadar kısa sürelidir. En uzun süre dayanan zeytin ise bütün olarak kurulan zeytindir. Tuza kurulan salamura zeytin gibi. Tuza kurulan salamura zeytin bir kaç yıl bile bir şey olmadan dayanır.

Evde Kırma Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır? Yazımız ilginizi çekebilir.

Hiç yorum yok