Hemoroid İlaç Tedavisi İle Geçer mi? - kadinvsaglik.com

Hemoroid İlaç Tedavisi İle Geçer mi?

Hemoroid İlaç Tedavisi

Hemoroid İlaç Tedavisi

Hemoroid ilaç tedavisi ile geçer mi, hemoroid tedavisinde kullanılan ilaçlar nelerdir, ameliyat şart mıdır sorusu bu sorunu çeken kişiler tarafından çok sorulur. Hemoroid halk arasında bilinen adı ile basur anal kanalın üst kısmında genişlemiş damar yumağıdır. İç ve dış hemoroid olarak ikiye ayrılmaktadır. Bağırsağın iç kısmında ve dışarıda çıkarlar. Zamanla iç kısımda oluşanlar da değişik sebepler nedeni ile dışa doğru çıkarlar. Makatta ele gelen şişlik, ağrı, kanama, kaşıntı, akıntı, makatta ıslaklık hissi gibi belirtilerle kendini göstermektedir. Hemoroid ilaç tedavisi ile ilerlemesi önlenerek dayanılmaz bir hal almasının önüne geçilmiş olur. İlerleyen basur şikayetlerinde kişi otururken, kalkarken ve yürürken zorluk çekebilir.
Hemoroid ilaç tedavisinde öncelik ilerlemesini önlemektir. Birinci derecede kalan hormoroidler sadece arada kanama yapmakla kalırlar. Kaslar arasında sıkışması da mümkün olmayacaktır. Hatta memeyi hasta bile fark edemeyebilir. Birinci derecede kalan hemoroidlere bir de yemek yeme alışkanlığının değiştirilmesi halinde hasta bu şikayetle çok zahmet çekmeden bir ömür boyu yaşayabilir. İlaç tedavisi bu nedenle çok önemlidir. İlerlemiş olan basur şikayetleri hastanın günlük yaşamını çok kötü etkiler ve kişi son çare ameliyatla tedavi yoluna gider. Ameliyatla tedavi ise çok sıkıntılı bir süreçtir.
Hemoroid kremi kırışıklıklara iyi gelir mi? yazımız ilginizi çekebilir.
Hemoroid İlaç Tedavisi İle Geçer mi?

Hemoroid İlaç Tedavisi İle Geçer mi?

Maalesef hemoroid ilaç tedavisi ile geçmez. İlaç tedavisinde amaçlanan memenin küçülmesi ve ilerlemesini önlemektir. Kişinin şikayetlerini azaltmak ve günlük yaşamını çok daha konforlu hale getirmektir. Bir kez bu damar yumağı oluşmuştur ve bundan tamamen kurtulmanın tek yolu ameliyattır. Hiç bir ilaç kesinlikle tedavi edemez. Bitkisel karışımlar, sülük yada benzeri tedavi çeşitleri tamamen bu hastalığın geçmesini sağlamaz. Azaltabilir, küçültebilir ama tamamen hiç bir şekilde geçiremez.
Hemoroid ilaç tedavisi mutlaka dikkatli yapılmalıdır. Bunun yanında kişi ona zararlı yiyecekleri de yemez ise çok fayda görür. Acı ve baharatlı yiyecekler hemoroidi azdıran yiyeceklerdir. Kaşıntı, ağrı, kanama bu yiyeceklerden sonra çok daha fazlalaşır. Bu nedenle acı ve baharatlı yiyeceklerden uzak kalınmalıdır. Tuvaletiniz geldiğinde ertelemeden yapmalısınız. Kabız olmamaya özen gösterilmelidir. Kahvaltıdan sonra mutlaka tuvalete çıkmaya çalışmalı, bunu alışkanlık haline getirmelisiniz. Evde sıcak su dolu bir leğene oturmak da basura çok iyi gelir.
Hemoroid ilaç tedavisi ile şikayetler azalır ve ilerleme durur. Memeler küçülerek çok daha az şikayet verirler. Kişi gündelik hayatında bu sorun ile çok daha rahat baş edebilir. Dikkat edilmeyen hemoroidler ilerler ve kişiyi çok zor durumlara sokar. Birden bire kanamalar gerçekleşebilir. Ağrı o kadar şiddetlenebilir ki kişi yürürken, otururken hatta ayaktayken bile dayanılmaz olabilir. Zonklama tarzı ağrı çok sık yaşanır. İlerlemiş basur şikayetlerinin tek yolu ameliyatla tedavidir.
Hemoroid Tedavisinde Kullanılan İlaçlar

Hemoroid Tedavisinde Kullanılan İlaçlar

Basur yani hemoroit ilaçları 3 gruptan oluşmaktadır.
  • Ağız yolu ile alınanlar,
  • Sürülen krem veya jeller
  • Fitiller
Hemoroid vicks tedavisi yazımız ilginizi çekebilir.

Ağız Yolu İle Alınan Basur İlaçları

Ağız yolu ile alınan ilaçların bir kısmı ağrı kesicilerdir. Ağrılı dönemlerde basuru etkilememekle birlikte onun yaşattığı ağrıyı bastırabilmek için verilir. Bunun yanında basur şikayetinde hastaya ağızdan verilen basuru etkileyen ilaçlar da vardır. Hemoroid üzerinde etkiye sahip Daflon ve Doxium adlı ilaçlardır.
Daflon
Hemoroid ataklarında meydana gelen damar şişmelerini küçültmek ve daraltmak amaçlı kullanılır. Daralan damarlarda kanama daha az olur ve ağrı azalır. Büzülen hemoroid damarları sayesinde hasta rahatlama sağlar. İlacın etkisi geçtiğinde zorlanmaya bağlı yeniden şikayetler başlar. İlacın etkisi sürdüğü süre içerisinde kişide rahatlama olmaktadır.
Doxium 
Diğer ilaca benzer bir etkisi mevcuttur. İlaç içildiğinde kılcal damarların direncini arttırır. Damarlardaki dolaşım bozukluğu tedavisinde kullanılmaktadır.  Hemoroid damarlarındaki aksayan dolaşımı sağlayarak şişmesini önlemeye çalışır. Bu şekilde kanama şikayetlerinde bir azalma olur.

Hemoroid Tedavisinde Kullanılan Kremler

Hedense Pomad
Müdahale sonrasında ortaya çıkan kaşıntı, ağrı, kanama, yanma şikayetlerinde kullanılır. Mentollü yapıya sahiptir ve sürüldüğünde kişiye serinlik hissi verir. 
Anestol Pomad
Bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini azaltır.
Hemoralgine Pomad
Kanama, ağrı ve makatta kaşıntı hissini azaltmaya yardımcı olur.
Kortos Krem
Makatta kaşıntı şikayetinin tedavisinde kullanılır
Procto Giyvenol Krem
İç ve dış hemoroidde kullanılan ilaç memelerdeki şişlikler üzerinde etkili bir kremdir. Yanma, kaşıntı ve ağrıyı gidermeye çalışır.
Progtolog Krem
İç ve dış hemoroidde kullanılan krem kaşıntı, yanma, şişkinlik, ağrı gibi şikayetler için kullanılır.

Fitil Olarak Kullanılan Basur İlaçları

Kartos Fitil
Makatta oluşan anal fissür üzerinde etkiye sahiptir. İç ve dış basur belirtileri üzerinde etkili bir fitildir. Uzun vade kullanımı sakıncalıdır.
Procto Giyvenol Fitil
Makatta oluşan ağrı, kaşıntı, şişlik, kanama ve yanma şikayetleri üzerinde etkili bir fitildir.
Progtolog Fitil
Basur şikayetlerinin giderilmesinde etkili bir fitildir.
Hemoroid Tedavisi Nasıl Yapılır?

Hemoroid Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kullanılan ilaç grupları tek tek incelendiğinde şikayetleri azaltmak amaçlı kullanılmaktadır. Bu tedavi şekli kişiyi rahatlatmak, şikayetleri azaltabilmek için uygulanır. Basur ise hiç bir şekilde geçmez ve yok olmaz. Makatta oluşan şişme, kaşıntı, ağrı gibi şikayetler bu ilaçlar ile azaltılmaya çalışılır. İlaç tedavisi ile basurun ilerlemesi durdurulmaya çalışılır. Fakat hiç bir şekilde tamamen geçmesi mümkün olmaz. Tamamen geçebilmesi için basurun ameliyatla alınması gereklidir. Bu hastalığın kesin ve tek tedavisi ameliyattır. Ameliyat olmayan hastalar ise basurun ilerlemesini önlemek ve şikayetleri azaltabilmek için bir ömür boyu ilaç tedavisine ihtiyaç duyarlar. Bir ömür boyu bir ilacı kullanmak ise sakıncalıdır.
Ameliyat haricinde son senelerde lazer uygulaması da çok başarılı sonuçlar vermektedir. Beş dakikada hemoroid üzerine uygulanan lazer işlemi ile kişinin kesin olarak basurdan kurtulması mümkün oluyor.
Hemoroid ilaç tedavisinde öncelikli olarak doktor reçetesi ile kullanılmalıdır. Makatta oluşan her şişlik basur olmayabilir. Doktorun muayenesi sonucu tam olarak teşhis konur. Tam teşhis konulmadan içilen ilaçlar, sürülen kremler zararlı olabilir. Bu nedenle öncelik doktor muayenesidir ve onun önerileridir.

2 yorum:

  1. Çok kanamam oluyor ameliyattansa çok korkuyorum.napcami bilmiyorum.sizce ameliyat olmalimiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asiye hanım bunun kararını bizim verebilmemiz çok zor. Mutlaka uzman bir doktora giderek görülmelisiniz. Ameliyat kararı verilebilmesi için hastalığınızın boyutu ve durumu çok önemlidir. Bunu da ancak doktorunuz gerekli muayene sonrasında verebilir. Doktorunuza güvenmenizi ve onun tavsiyelerine öncelik vermenizi öneririz. Çok geçmiş olsun.

      Sil