Rahimden Parça Alınması Sonrası İlişkiye Ne Zaman Girilir?
Rahimden Parça Alınması Sonrası
Rahimden parça alınması sonrası ilişki için en az iyileşme sürecinin bitimine kadar beklenmelidir. Basit bir biyopsi alınma işlemi gibi görünen rahimden parça alınması aslında ciddi bir cerrahi operasyondur. Biyopsi sonrası kadının bir çok yönden kendini koruması ve dikkatli olması gereklidir. Eş ile birlikte olmakta bunlardan bir tanesidir. Bir çok nedenden dolayı yapılan bu işlem kadınlar için son derece sıkıntılı bir durumdur.Kadın hastalıklarından bazılarının teşhisi ve tedavisi için uygulanan rahim içinden parça alma işlemi maalesef ki çok önemlidir. Özellikle bazı hastalıkların teşhisi için gereklidir. Bunlardan biri ve en önemlisi de rahim kanseridir. Uygulama çok kısa sürede gerçekleşmektedir. Hastanın bir kaç dakikasını bile almayacak kadar kısa süren uygulamanın sonrasında hasta kendine çok dikkat etmelidir. Uygulama kısa sürse de sonrasında ki bir hafta çok önemlidir.
Rahimden parça alınma işlemi sırasında doktor rahim içerisine girerek rahim iç dokusundan bir miktar alır ve biyopsiye gönderir. Biyopsi de incelenen rahim dokusu burada anormal bir hücre gelişimi var mı, yok mu, enfeksiyon daha başka her hangi bir durum var mı incelenir. Biyopsi sonrasında rahim içerisinde hangi hastalıklar var çok net anlaşılmaktadır. Rahimden parça neden alınır ve bu işlem nasıl yapılır? Ayrıntılı yazdığımız makalemizde bu konuyu çok daha detaylı anlatmaya çalıştık.
Rahimden biyopsi alınması basit ama riskleri olan bir işlemdir. Rahim delinmesi özellikle çok nadir de yaşansa çok ciddi bir durumdur. Hasta hemen ameliyata alınarak tedavi altına alınmalıdır. Rahim içerisinden doku alınırken dokuyu alan alet tarafından rahim zarar görebilir ve delinebilir. Böyle bir durum genelde parça alınırken fark edilir ve müdahale edilir. Fakat eve çıktıktan sonra da fark edilerek acil hastaneye gelinebilir.
Rahimden Parça Alınması Sonrası İlişki
Rahimden parça alınması sonrası ilişki için en az bir hafta beklenmelidir. Bu bir haftalık süre rahimin kendini toplaması için gereklidir. Dikkat edilmez ise rahim içerisindeki parça alınan yer iltihap toplamaktadır. Enfeksiyon kapmaya çok müsait olan yara iyileşene kadar çok dikkat edilmelidir. İyileşme süreci bitene kadar temizliğe çok dikkat edilmelidir. Temiz iç çamaşırı giyilmeli, vajina içerisi su ile yıkanmamalıdır. Özellikle lekelenme için konulan pet 4 saat ara ile değiştirilmelidir. Bu dönem içerisinde eş ile ilişkiye enfeksiyon kapmaması için girilmez. Sadece ilişki değil bu dönem içerisinde havuza ve denize girmek gibi bir çok şey yasaktır. Operasyon sonrası ağır kaldırmamalı, kendinizi yoracak işler yapmamalısınız. Parça alınan yer kanamaya müsait olduğu için iyileşme sürecinin bitmesi beklenmelidir. İltihaplanma olduğunu nasıl anlarsınız?- Kötü kokulu akıntı,
- Ateşlenme,
- Şiddetli kanama,
- Karın ve kasık ağrısı olması rahim içerisinde bir iltihaplanma olduğunun belirtisidir.
Rahim biyopsisi sonrası nelere dikkat edilmelidir ayrıntılı anlatılmıştır.
YORUM EKLE