Bacaktaki Morluklar Kanser Belirtisi mi? - kadinvsaglik.com

Bacaktaki Morluklar Kanser Belirtisi mi?

bacaktaki morluklar kanser belirtisi mi

Bacaklarda Morarma Neyin Belirtisidir?

Bacaklarda morluklar kanser belirtisi mi? Bacaklarda morarma neyin belirtisidir sorusu ile çok sık karşılaşılır. Bacaklarda morarma ve kırmızı lekeler evet lösemi belirtisi olabilir. Lösemi belirtileri  morarma ve kırmızı noktalar çok sık göstermektedir. Bu hastalıkta erken teşhis çok önemlidir. Bacaklarınız da yada vücudunuz da anlamını veremediğiniz sebepsiz morarmalar var ise dikkatli olunmalıdır. Peki lösemi belirtisi morarma nasıl olur, can acıtır mı, bu morarmalar ne anlama gelmektedir?
Lösemi ve kan kanseri adı ile bilinen kanser çeşidi kemik iliğinde başlamaktadır. Anormal ve gelişmemiş beyaz kan hücreleri kan dolaşımını işgal etmektedir. Normal kan hücrelerinin işleyişini etkileyen bu anormal hücreler kemik iliği çevresinde çok daha  fazla miktarlardadır. Lösemi belirtisi morarma ise bacaklarda ve tüm vücutta  görülmektedir.
Ciltte kılcal damarların kopması yada zarar görmesi ile morluklar oluşmaktadır.  Kılcal damarlardan sızan kan ciltte mor yada mavi renklerde renk değişimine neden olur. Akan ve morarmaya neden olan kan cilt tarafından emildikçe morarma geçer.
Bacaklarda Morarma Neyin Belirtisidir?

Bacaktaki Morluklar Kanser Belirtisi mi?

Lösemi belirtileri arasında bacaklarda morarma da vardır. Bacaklarda ve tüm vücutta sebepsizce gelişen morarma ve kırmızı noktalar lösemi belirtisidir. Löseminin diğer belirtileri ise halsizlik, güç kaybı, aşırı yorgunluk, sık sık burun kanamaları ve aniden oluşan kilo kaybıdır. Lösemi de kendi arasında çeşitliliklere ayrılır ve bu çeşitlilikleri oluşan belirtiler belirlemektedir. Lösemi de sağlıklı kan hücreleri azalmaktadır ve bunlar bir çok soruna neden olmaktadır. Sağlıklı kan hücrelerinin azalması nedeni ile lösemi belirtileri ortaya çıkar. Bu belirtilerin hepsi yada bir kısmı tek tek görülebilir.
Lösemi hastalarında trombosit eksikliği yaşanmaktadır. Trombositlerin eksilmesi ise kişide aşırı kanamalara neden olur. Küçük bir çizik bile durdurulamayan kanamalara neden olabilir.  Özellikle diş etlerinde görülen şişlikler, kanamalar ve burun kanamaları bunlardan biridir.
Lösemi de kırmızı kan hücreleri ise eksilmeye başlamaktadır. Bu eksiklik ise cildin solmasına neden olur. Cilt renginiz değişir  ve bunun yanında kişi kendini halsiz, bitkin ve yorgun hisseder. Anlamsız ve sık baş ağrısı çeker, çoğunlukla düzensiz soluma ve nefes almada güçlük yaşamaktadır.
Lösemi Belirtileri Morarma

Lösemi Belirtileri Morarma

Morluklar kan damarlarının zarar görmesi ile cilt yüzeyine sızar ve oluşurlar. Kan damarlarından sızan bu kan, derinin yavaş yavaş çekmesi ile iyileşmeye başlar.  Deri altındaki dokulara sızan kan genellikle mor, siyah ve mavi renklerdedir. İyileşme sürecinde ise sarımsı yeşil, morumsu kırmızı, siyahımsı mavi renklere dönüşmektedir. Morlukların iyileşme süresi 2 hafta ile 4 haftayı bulur. Kol ve vücudun diğer bölgelerinde olan morluklar bacaklara göre daha hızlı iyileşirken bacaklarda oluşan morluklar diğerlerine göre daha uzun sürer. Deride oluşan morluklar genelde çarpmalar sonucu oluşur ve kendiliğinden iyileşirler. Morluklara evde yapılabilecek en iyi tedavi soğuk uygulamadır. Yaralanmalarda yada çarpmalarda 30 dakika içerisinde hemen oluşan morluklar kırık yada burkulma belirtisi olarak kendini göstermektedir.
Sebepsiz gelişen morluklar ise kılcal damar yaşlanmasından yada kılcal damarları koruyan yağ tabakasının azalmasından kaynaklanabilir. Aslında yaşlanma, cildin yaşlanması anlamına da gelmektedir. Cilt yaşlanması, kılcal damarların yaşlanması nedeni ile çok çabuk hasar görmesi ve gene yağ dokularının yaşlanma yada aşırı zayıflama nedeni ile azalması sebepsiz oluşan morlukları oluşturan nedenler arasında olabilir.
Sebepsiz morlukların oluşmasında bazı ilaçlarda etkili olabilirler. Bazı ilaçların içerikleri kan sulandırıcıdır ve kan damarlarının çok çabuk hasar görmesine ve patlayarak morluklara neden olurlar. Trombosit eksikliği saç dökülmesine neden olduğu gibi morarmaya da neden olur. Bazı kişilerde B12 vitamini eksikliği, folik asit, C vitamini ve K vitamini eksiklikleri de sebepsiz morarma şeklinde kendini gösterebilir. Bunun yanında vücutta yada bacaklarda morarma kanser belirtisi de olabilir.
Lösemi belirtileri morarma nedeni ise trombositleri düşüklüğünden kaynaklıdır. Kan damarları hasar gördüğünde yeterli üretilemeyen trombositler nedeni ile morarmalar görülür. Bacaklarda görülen morluklar aynen bacaklarınızı bir yere vurduğunuz da oluşan morluklarla aynı görünümdedir. Onlarla aynı seviyede ağrır ve acır. Bu morluklar en çok bacaklarda görülse de sırt gibi anlamsız yerlerde de görülmektedir.
Lösemi belirtisi olarak morluklar gibi kırmızı lekelenmeler  de oluşmaktadır. Bu lekelere peteşe adı verilir ve minik kan damarları yani kılcal damarlardaki çatlamalar nedeni ile gerçekleşir. Bu küçük çatlamalar tronbositlerin yetersiz olması nedeni ile çatlayan damarlar kapatılamaz ve ciltte lekelenmeler oluşur.
Çocuklarda Lösemi Belirtisi Morarma  

Çocuklarda Lösemi Belirtisi Morarma

AML ( Akut Myelogenous Lösemi) Bu da bir lösemi çeşididir ve en çok çocukları etkilemektedir. Kanamalara ve cildin üzerinde koyu lekelenmelere neden olan bu tür lösemi de diş etleri şişer ve kanamalar oluşur. Koyu renklerde kızarıklıklara neden olan AML lösemi türü en çok çocuklarda görüldüğü için çok önemlidir. Çocuklarınızda sebebini anlayamadığınız lekelenmeler, morarmalar, kımızı benekler, deri döküntüleri hissettiğiniz anda hemen gerekli müdahale için tam teşekküllü bir hastaneye gitmelisiniz.
Kırmızı deri döküntüleri her zaman lösemi belirtisi olmayabilir. Kullanılan bir ilacın yan etkisi yada alerji nedenli de olabilir. Gene de dikkat edilmesi gereklidir. Bacaklarda görülen morarmalar yada tüm ciltte görülen sebepsiz morarmalar ciddidir. Bir müddet gözlem yapmak gerekir. Eğer gerçekten sebepsiz yere morarmalar gerçekleşiyor ise hemen bir tam teşekküllü hastaneye giderek kontrollerin yapılmasını sağlamalısınız. Lösemi çok ciddi bir hastalıktır.
Lösemi belirtileri morarma ile karşılaşan kişilere tanı hemen konmamaktadır. Bu belirtiler bir çok başka hastalığın belirtisi de olacağı için doktorunuz sizden tam bir kan sayımı istemektedir. Eğer beyaz kan hücrelerinin sayısında bir anormallik var ise hekim sizden bir kemik iliği biyopsisi isteyecektir. Alınan biyopsi mikroskopta incelenir ve anormal hücre varlığına bakılır. Ancak bu incelemeler neticesinde doktorlar lösemi teşhisini koyabilir. Eğer vücudunuzda yada bacaklarda morarma ve kilo kaybı yaşıyorsanız mutlaka lösemi taraması için bir doktora gitmelisiniz.

Hiç yorum yok