Ekmekten ve Paradan Korona Virüsü Bulaşır mı? - kadinvsaglik.com

Ekmekten ve Paradan Korona Virüsü Bulaşır mı?

Ekmekten ve Paradan Korona Virüsü Bulaşır mı
Korona virüsü tüm Dünyayı etkisi altına aldığı gibi maalesef ülkemizde de çok hızlı bir  şekilde yayılmaya başlamıştır. İnsanlara evlerinden çıkmamaları gerektiği söylenerek virüsün daha hızlı bulaşmasını engellemeye çalışmaktalar. Devlet tüm tedbirleri almaya çalışmaktadır. İnsanlar ise hayatlarını devam ettirebilmek için zorunlu alışverişlerini yapmak için market yada mahalle bakkallarına gitmek zorunda kalıyorlar. En temel besin kaynağımız olan ekmek ise zorunlu alışverişlerimizden bir tanesidir. Peki ekmekten korona virüsü bulaşır mı? Bozuk paradan yada kağıt paradan korona virüsü bulaşır mı?

Ekmekten Korona Virüsü Bulaşır mı?

Marketlerden yada mahalle bakkallarından aldığımız ekmek eğer poşetleniyorsa, poşetin içerisine üflenmemiş, hapşurulmamış yada tükürük zerrecikleri girmemişse, temiz bir ortamda sağlık ve hijyen kurallarına uyulmuşsa çok tehlike arz etmemektedir. Fakat ambalajlanmamış ekmek eğer açıkta ve açık halde satılıyorsa bundan emin olamayız. Çünkü ekmek almaya gelen kişiler maalesef ekmeği gözleri ile seçerek değil de elleri ile seçip beğendiğini alıyorlar. Aldığınız ekmeği sizden önce başka birinin ellemediğinden emin olmak çok zor. Ekmek fırınlarda çok yüksek derecede piştiği için fırından çıkan ekmekte bu risk yok. Fakat ekmek ellendiğinden itibaren eğer hastalık sahibi biri tarafından değilmişse bulaşma ihtimali  var. Bu nedenle ya fırından çıkar çıkmaz direk alacaksınız yada ambalajlı ekmek almaya dikkat etmek gerekmektedir. Yediğimiz ekmekten de korona virüsünün geçme ihtimali çok yüksektir. Bu nedenle evde kendiniz yapmaya yada dediğimiz gibi ambalajlı ekmek almaya dikkat edin.

Paradan Korona Virüsü Bulaşır mı?

Bozuk yada kağıt para en tehlikeli bulaşma riski olan araçlardır. Kağıt parada virüsün kalma süresi 3 günden fazladır. Metalde ise çok daha fazla olmaktadır. Para alışverişlerinden sonra mutlaka eller çok iyi yıkanmalı yada para alışverişlerinde mutlaka eldiven kullanılmalıdır. Özellikle para alışverişlerinden sonra eller yüze değilmemelidir.
Virüsün ekmek yada paradan bulaşma riskinin yanında ambalajlı yada ambalajsız açıkta olan her gıdadan bulaşma riski var. Ambalajlı olan gıdaya sizden önce değilmiş ise ve bu kişi korona virüsü taşıyıcıysa ürün üzerinde bu virüs kalır. Özellikle plastik, poşet gibi ambalajlı ürünlerin üzerinde kalma süresi çok fazladır. Ürünün ambalajı eve geldiğinde çok iyi bir şekilde temizlenmeli ve sonrasında ürün açılmadan önce en az 9 saat bekletilmelidir.
Marketten geldikten sonra market poşetleri atılmalı yada eğer çöp koymak için saklamayı düşünüyorsanız çok iyi yıkamalısınız. Sonrasında da eller çok temiz bir şekilde sabunla yıkanmalı ve dezenfektan kullanılmalıdır.
Çok dikkat edilmesi gereken bir virüsle karşı karşıya olduğumuz bu günlerde her aldığınız şey sonrasında temizlik kurallarına özen gösterilmelidir. Alışverişten geldiğinizde kıyafetler hemen makineye atılarak 60 yada 90 derecede yıkanmalıdır. Mümkünse eve gelir gelmez banyo yapılmalı ve elinizin değdiği her yeri temizlemelisiniz.

Hiç yorum yok