Göbek Fıtığı Hamilelikte Tehlike Yaratır mı? - kadinvsaglik.com

Göbek Fıtığı Hamilelikte Tehlike Yaratır mı?

Hamilelikte Göbek Fıtığı

Hamilelikte Göbek Fıtığı

Hamilelikte göbek fıtığı bir çok gebenin yaşadığı bir sağlık sorunudur. Hamilelikte göbeğin şişmesinden dolayı yaşanır. Yetişkinlerde göbek fıtığının çıkması da doğumsal bir zayıflıktır denebilir. Bu zayıflık nedeni ile kilolu kişilerde, hamilelerde ve kişinin kendini zorlayıcı hareket yapması sonucu bu zayıflık yırtılır, büyür ve göbek fıtığı dediğimiz açıklıktan iç organlar dışarı çıkmaya çalışır. Fıtık aslında yırtıktan dışarı taşan yağ ve iç organlardır. Göbek fıtığı hamilelikte tekliye yaratır mı? Göbek fıtığı hamileliğe engel mi?
Göbek fıtığı olan kişilerde iç organlar bu boşluğa doğru kayar ve dışarı taşma eğilimine girerler. Hamilelikte ise bebeğin büyümesi sonucu karın bölgesi iyice şişer ve zayıf olan bu bölge fıtık oluşturur. Bir çok hamilelikte göbek fıtığı sorunu yaşanmaktadır.
Göbek Fıtığı Hamilelikte Tehlike Yaratır mı?

Göbek Fıtığı Hamilelikte Tehlike Yaratır mı?

Göbek fıtığı hamilelikte tehlike yaratmaz. Fakat fıtığın büyüklüğü ve yırtığın durumuna göre doktorunuz size en uygun tedaviyi önerir. Bazı hamileliklerde doğum sonrasında kendiliğinden geçtiği de olmaktadır. Bazı doğumlardan sonra ise geçmeyen göbek fıtığı kadınlarda mutlaka tedavi edilmelidir. Göbek fıtığı tedavisi, göbek fıtığı ağrısına ne iyi gelir, anlattığımız makalemiz size bu konuda çok daha detaylı bilgi verecektir.
Göbek fıtığı sezeryan olan bazı kadınlarda doğumunu yaptıran doktor tarafından dikilerek de tedavi edilir. Dikilerek tedavi edilen göbek fıtıkları sonradan yeniden açılma yapacağı için bu işlemi uzman bir cerrah tarafından yapılması çok daha doğru olacaktır. Dikilerek tedavisi yapılan fıtıklar açılma yapar ve yeniler ise çok daha büyürler. Bu sebeple dikiş yerine yama yapılarak tedavi edilmesi çok daha doğru olur.
Fıtıklar genelde tehlikesiz sorunlar olmasına rağmen bazen bu yırdıktan çıkan bağırsaklar burada boğulma yaparlar. Boğulma olur ise fıtık içeri girmez ve yoğun ağrıya neden olur. Acil müdahale edilerek hemen ameliyat edilmek zorunda kalınır. Bu sebeple hamilelikte göbek fıtığı oluşmuş ise mutlaka doğum sonrası geçmeyen fıtıkların tedavisinin yapılması gereklidir.
Göbek Fıtığı Hamileliğe Engel mi?

Göbek Fıtığı Hamileliğe Engel mi?

Göbek fıtığı olan ve hamile kalmak isteyen kişiler hamilelikte bu fıtığın daha çok açılacağından endişe duyarlar. Bazı kadınlarda oluşan göbek fıtığı hamile kalınmadan tedavi edilir ise hamilelikleri çok daha kolay geçer. Göbek fıtığı olan ve hamile kalmış olan kadınlara da fıtığın boyu ve genişliği eğer hamileliği için bir sıkıntı yaratmayacak kadar küçük ise hamilelikte bir müdahale yapılmaz. Bazı göbek fıtıkları ise çok daha büyük ve geniş olduğundan burada doktorun teşhisi çok daha önemlidir. Göbek fıtığı hamileliğe engel değildir ve göbek fıtığı ile de hamile kalınabilir. Ama tedavisi önceden yapılır ise çok daha kolay bir hamilelik geçirilir.
Bazı kadınlarda ise göbek fıtıkları doğum sırasında oluşmaktadır. Normal doğum sırasında zorlanmadan dolayı açılan göbek yırtığı göbek fıtığına neden olur ve doğum sonrasında tedavisi yapılabilir. Göbek fıtıkları, fıtık boğulması ile sonuçlanabileceği için tedavisinin böyle bir sonuçla  karşılaşılmadan yada büyüme göstermeden ameliyat yapılması çok daha sağlıklı olur.

Göbek fıtığı ameliiyatından sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göbek fıtığı ameliyatından sonrası iyileşme süreci nedir?

Makalemizi okuyan kişilerden yorumlarını bekliyoruz. Konu ile ilgili gözlem ve tecrübelerinizi  makalemizin altındaki yorum gönder kısmına yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok