Moringa Çayı Faydaları - kadinvsaglik.com

Moringa Çayı Faydaları

moringa

Moringa Nedir

Moringa dünyanın en faydalı bitkisi olarak kabul ediliyor. Faydaları ve içeriği açısından eşsiz bir bitki olan moringa Hindistan'da yetişmektedir. Ülkemizde de yetiştirilmeye başlayan bitki muzdan 15 kat fazla potasyum, portakaldan 12 kat fazla Cvitamini, ıspanaktan 25 kat fazla demir, havuçtan 10 kat fazla A vitamini, yoğurttan ise 9 kat fazla protein, sütten 17 kat fazla kalsiyum içermektedir. İnanılır gibi olmayan bu vitamin içeriğine sahip olan bitkinin kabuklarından, yapraklarından ve çiçeklerinden faydalanılmaktadır. Özelikle moringa çayı faydalarından yararlanalabilmek için   demlenerek içilmektedir. Yaprakları  beta karoten bakımından çok zengindir. Moringa Oleifera Afrika, Asya ve Orta Amerika'da mucize bitki olarak ilan edilmiş ve Dünya'nın en faydalı bitkisi kabul edilmektedir.
Moringa bitkisini kullananlar çok memnun kaldıklarını söylüyor ve neredeyse bir çok hastalığı bu bitki ile tedavi ediyorlar. Antibakteriyel, Antioksidan bakımından çok zengin olan moringa kanser ile savaşma konusunda çok başarı olduğu söylenmektedir. Bitkinin kökten yaprağa kadar tüm bölümleri değerlendiriliyor ve her bir zerresi vitamin, kalsiyum ve protein bakımından çok zengin. Moringa beyin gelişimini sağlıyor, şekeri düşürüyor, karaciğeri koruyor, cildi güzelleştiriyor, kırışıkları yok ediyor, saçı uzatıyor ve neredeyse tedavi etmediği hiç bir hastalık bulunmuyor. Tel başına mucize bir bitki olan moringa diyet listelerinin de başında geliyor. Aktarlarda ve internet üzerinden satılan bu bitki genelde toz halinde ve yaprakları da kurutulmuş olarak satılmaktadır.
Moringa Çayı Faydaları

Moringa Besin İçeriği

B6 vitamini, B2 vitamini, C vitamini, A vitamini, magnezyum, demir, kalsiyum, potasyum, protein, bakır, çinko, manganez, selenyum ve mineraller bakımından çok zengin bir içeriğe sahiptir. Bilindiği gibi bu içerikteki olan bir bitki neredeyse insan gelişimi için her şeye sahip demektir. Çinko saç uzatır, demir kansızlığı giderir, kalsiyum kemik gelişimi için son derece önemlidir, zekayı açar, unutkanlığı giderir ve özellikle çocuk gelişimi için son derece önemlidir.
Moringa Çayı Nasıl Demlenir

Moringa Çayı Nasıl Demlenir

  • Bir fincan sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı moringa yaprağı
Bir fincan sıcak su içerisine kurutulmuş olan moringa yaprakları atılır ve 5-10 dakika demlendikten sonra içilir. İstenir ise içerisine bal ilave edilerek de içilebilir.
Moringo Faydaları

Moringo Faydaları

Kan Şekerini Düşürür
Kan şekeri çok ciddi bir hastalık olup tüm vücudu etkilemektedir. Kalp sağlığından tutunda karaciğere kadar tüm vücudu olumsuz etkileyen kan şekeri seviyesinin normal düzeye indirilmesi o yüzden de son derece önemlidir. Bitkinin çayının  kan şekerini düşürdüğü bir çok araştırma sonrasında kanıtlanmıştır.
Antioksidan Bakımından Zengin
Antioksidan bakımında çok zengin olan bitki vücutta dolaşan serbest radikalleri durdurmaktadır. Hastalıklardan korunmanızı sağlar, vücuttaki zararlı  maddeleri dışarı atmanızı sağlar. Kanser hücrelerinin de bu özelliği ile ilerlemesini önler.
Enerci Verir
Moringa çayı içmek kişiye çok büyük bir enerji vermektedir. Vitamin ve mineral bakımından aşırı zengin içeriği ile tüm gün boyunca sizi dinç ve enerjik tutacaktır. Sabah kalkınca içeceğiniz bir fincan çay tüm günlük enerji ihtiyacınızı karşılayacaktır. Enerji içeceklerinin içeriğinde  de moringa bitkisinden yararlanılmaktadır.
İltihap Önleyicidir
Çok ciddi bir iltihap önleyicidir. Çayı demlenerek bir çok yaraya pansuman yapılır. İçildiğinde vücutta bulunan iltihabı kurutur. İltihap, enfeksiyon sonucu yada romatizmal hastalıklarda çok fazla görülmektedir. Bu sebeple de bu bitki ile demlenen çay içildiğinde iltihap giderici olarak kullanılır yani doğal antibiyotiktir. Bir çok hastalığın tedavisinde çok önemli rol oynamaktadır.
Kansere Faydaları
Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren beta koroten içeriği ile kanserle mücadele konusunda çok faydalıdır. Kanser hücrelerinin ilerlemesini, çoğalarak büyümesini önler. Kanser tedavisinde etkili olarak kullanılan bitki bu konuda çok faydalıdır. Özellikle kadınlardaki göğüs kanseri, rahim ve yumurtalık kanseri vakalarında çok etkili olduğu söylenmektedir. Mide ve bağırsakları temizleme özelliği ile bağırsak ve mide kanserlerinde de çok etkili bir doğal üründür.
Beyin Fonksiyonlarını Arttırır
Beyin gelişimi için son derece önemli olan bitki özellikle Alzheimer hastalığının tedavisinde çok faydalıdır. Unutkanlığı giderme konusunda çok faydalı olan bitki zihni açmaktadır. Her sabah bir fincan moringa çayı içildiği taktirde hafızayı açık tutacaktır.
Mide Ve Bağırsak Yaralarına Fayları
Mide ve bağırsakları temizleme özelliğine sahip ender bitkilerden biridir. Özellikle yara tedavisinde çok faydalıdır. Mide ve bağırsak yaralarını iyileştirir, iltihabı söker, sindirim problemlerinin hepsine faydalıdır. Boşaltım sistemi için de çok etkili bir görev üstlenen bitki kabızlık, ishal, soluğan, kurt gibi boşaltım sistemi hastalıklarını yok eder. Bağırsaklar tarafından emilen çayı sayesinde bağırsaklarda oluşan balon şeklindeki iltihaplanmaları kurutarak bir çok bağırsak hastalığını tedavi eder.
Emziren Annelerde Sütü Arttırır
Anne sütünü arttırma özelliğine sahip olan moringa çayı aynı zamanda da kalitesini içeriğindeki vitaminlerle ve antibiyotik özelliği ile arttırmaktadır. Kalsiyum bakımından çok zengin olan bitkiyi mutlaka emziren annelerin gün içerisinde bir fincan içmesi gereklidir. Neredeyse bir çok sebze ve meyveden alabileceğiniz vitamin desteğini tek bir bitkiden almanız mümkündür.
Böbrekleri Temizler
Böbrek hastaları için son derece önemlidir. Böbrekleri temizleme özelliğine sahip olan bitki ile demlenmiş olan çay taş düşürür, böbrek iltihabını kurutur ve idrar yolu enfeksiyonlarını giderir. Böbrek hastalarının  mutlaka gün içerisinde bir iki fincan moringa çayı içmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir.
Eklem İltihaplanmalarını Giderir
Moringa çayı eklem iltihaplanmalarını yok ederek gidermektedir. Bu konuda bir moringa bitkisini kullananlar özellikle çok fayda gördüklerini söylemektedir. İltihap giderme özelliğine sahip olan bitki kemik ödemini giderme konusunda da çok faydalıdır.
Tiroit Fonksiyonlarına Faydaları
Tiroit çok ciddi bir rahatsızlık olup bu bitki sayesinde düzeltilebilmektedir. Araştırmalar sonucu tiroit fonksiyonlarını düzenlediği görülmüştür.
Uykusuzluğa Faydaları
Uykusuzluk problemi ciddi bir sorundur ve mutlaka tedavi edilmesi gereklidir. Bu bitkinin uykusuzluğa iyi geldiği söylenmektedir. Yatmadan önce almayın çünkü enerji vericidir. Sabah içilmeli ve gün sonunda beyin fonksiyonlarını düzenleme özelliği ile uykusuzluk hastalığının zaman içerisinde iyileştiği görülecektir.
Kemik Gelişimine Faydaları
Çok güçlü kalsiyum içeriği ile kemik gelişimini sağlayan bitkiyi özelikle çocukların ve yaşlıların bol tüketmesi gereklidir. Özellikle menopoz sonrası kadınların bol bol içerek kemik erimesinin önüne geçebilir. Sütten ve yoğurttan çok daha fazla kalsiyuma sahip olan bitki ile demlenen çayı en azından gün içerisinde bir fincan içmelisiniz. Diş ve kemik gelişimi için önemli olan bitkiyi gelişme çağındaki çocuklara mutlaka sevdirmeye çalışmalı ve bir bardak çayından içirmelisiniz.
Deri Hastalıklarına Faydaları
Tüm deri hastalıklarına özellikle egzama, mantar, sedef gibi hastalıklara iyi gelir. İltihap giderici özelliği ile açık yaralara çok faydalıdır. Neredeyse tüm deri hastalıklarında kullanılır. Yüzdeki sivilceler, çıban, kıl dönmesi gibi hastalıklara da çok etkili bir ilaçtır. Çayı demlenir ve bu çay cilde sürülerek tedavi edilir.

Moringa Kilo Verdirir mi?

Moringa içeriği ile metabolizmayı hızlandırıcı özelliği vardır. Hızlanan metabolizma çok hızlı kalori yakar ve kilo vermenizi kolaylaştırır. Diyet listelerinin en başına yazılan moringa çayı kilo verme konusunda çok etkili ve yardımcıdır. Ayrıca mide ve bağırsakları temizleyerek yara, iltihap gibi sorunları da giderdiği için çok faydalıdır. Aynı zamanda da moringa çayı bağırsaklar tarafından emildiği için kilo vermeyi de çok daha hızlandırmaktadır.

Moringanın Saça Faydası

Moringa içeriği ile saçları çok hızlı uzamasını sağlar. Saç köklerini besler, saçların çok daha gür çıkmasına etki eder. Her gün çayı içilir ise saçlara çok faydaları görülür. Moringa çayı demlenir ve bu çay soğuduktan sonra saç diplerine sürülür ise kan dolaşımını hızlandırır, deri enfeksiyonlarını yok eder, saçların çıkmasını sağlar, saç dökülmesini önler, saçlarda oluşan kepeği giderir. Müthiş bir faydaya sahip olan moringa çayı sayesinde hint kadınlarının saçları çok gür ve sağlıklıdır. Ülkelerinde çok kullanılan bitki sayesinde saçları çok çabuk uzamakta ve çok sağlıklı olmaktadır. Uzmanlar tarafından incelenen bitkinin deri üzerinde çok faydaları olduğu saçlar üzerinde de çok etkili olduğu saplanmıştır.

Moringa Kırışık Önler

Kan dolaşımını hızlandırır, ciltteki iltihaplanmayı kurutur, sivilceleri yok eder, siyah noktaları temizler. Moringa çayı demlenir ve bir tonik gibi yüze sürülür ise kan dolaşımını hızlandırma özelliği ile cildin yaşlanmasını engeller. İçeriğindeki mineral ve vitamin desteği ile cildi besler ve erkenden kırışmasını önler. Bir çok cilt kırışıklığı için satılan kremden çok daha etkilidir. Kadınların mutlaka cildinde denemesi gereklidir.

Moringa Adet Söktürür

Adet söktürücü özelliğe sahip olan bitki tam anlamı ile bir rahim temizliği yapmaktadır. Rahim ağrı yarasını tedavi eder, kistleri küçültür, iltihabı yok eder ve rahim kasılmaları sağladığı için adet kanamalarının olmasını sağlar.
Bitkinin neredeyse iyi gelmediği hiç bir hastalık yoktur. Mutlaka gün içerisinde bir fincan çayının içilmesini özellikle öneririz. İçeriğindeki zengin vitaminler sayesinde vücut sağlığınız için çok faydaları vardır.

Moringa Nedir

Moringa Bitkisinin Zararları

  • Adet söktürücü özelliğe sahip olan bitki rahim kasılmaları yaptığı için kesinlikle hamilelerin çok içmesi uygun değildir. Erken doğum tehlikesi yaratabilir.
  • İlaç kullananların ilaçları bitene kadar moringa çayı içmesi önerilmez. Diğer ilaçlarla etkileşim haline girebilecek çok güçlü bir etkiye sahiptir. 
  • Kan şekerini düşürdüğü için düşük kan şekerine sahip olan kişilerin içerken dikkat etmeleri gereklidir.

2 yorum:

  1. Keriman akkaya9 Temmuz 2018 02:59

    Bubitkiyi ilk kez duydum.aktara sordum çok pahalı dediler.internetten alsak nasıl olur acaba.birde annemde rahim kanseri var.ona kullansak nasıl olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keriman hanım öncelikle annenize geçmiş olsun. Kanser tedavisi çok zor ve sabır isteyen bir rahatsızlıktır. Kanser türleri arasında ise rahim kanseri tedavisi diğerlerine göre çok daha avantajlıdır. Moringa çayı ise kanserle mücadelede özellikle rahim kanserinde çok faydalıdır. Fakat ilaçlarla etkileşime girebileceğinden mutlaka doktorunuzdan onay almanız gereklidir. İnternetten de satışı yapılan bitkiyi o şekilde de temin edebilirsiniz. Tekrar geçmiş olsun. Bize yazdığınız için çok teşekür ederiz.

      Sil