Kasık Fıtık Ağrısına Ne İyi Gelir - kadinvsaglik.com

Kasık Fıtık Ağrısına Ne İyi Gelir

Kasık Fıtık Ağrısına Ne İyi Gelir

Kasık Fıtık Ağrısı

Kasık fıtık ağrısına ne iyi gelir, kasık fıtığı ağrısı neden olur  gibi bir çok soru sorulmaktadır. Kasık fıtığı karın duvarının yırtılarak iç organları dışa doğru taşmasına denmektedir. Kasık bölgesinde şişlik ve ağrı ile kendini belli eden hastalıkta şişlik zaman zaman kaybolur ve oluşur. Bunun sebebi ise yırtık arasından iç organlar çıkınca şişlik olur, yerine yerleştiğinde ise şişlik kaybolur. Yere sırt üstü yatıldığında ise şişlik kaybolur. Kasık fıtığı ağrısı ise bazı dönemlerde çok fazla olmaktadır. Ağrı olduğunda fıtığı el ile hasta içeri doğru iterek yerine yerleştirir. Genelde ameliyat ile yırtık dikilerek tedavi edilir.

Kasık Fıtığı Ağrısı Neden Olur

Karın duvarı doğuştan yada sonradan zayıflayarak yırtılır. Genelde göbek fıtıkları ve kasık fıtıkları doğuştan karın duvarının zayıf olmasından kaynaklanır. Bazı ameliyatların sonrasında da kesi yerlerinden fıtıklar çıkabilir. Bu tür fıtıklara kesi yeri fıtıkları da denmektedir. Kasık fıtıklarının en kötü yanı ağır kaldırma, kronik kabızlık, öksürük, ıkınma, idrar zorluğu gibi durumlarda hemen zorlanmadan dolayı çıkmalarıdır. Karın duvarının zorlanmadan dolayı yırtılması en çok kasık fıtığında görülür. Göbek fıtığı ise en çok kadınlarda görülmektedir. Bu rahatsızlık her yaşta görülebildiği gibi ilerleyen yaşlarda daha çok görülmektedir.
Kasık fıtığı ağrısı ve şişkinliği bazı kasık fıtıklarında görülür. Genelde yemek yedikten sonra artan, kramp şeklinde ve hafif şiddetli ağrılardır. Bu ağrılar bağırsakların kasık kesesi içerisinde sıkışması ile ortaya çıkan ağrılardır. Henüz başlangıç aşamasında özellikle sporcularda şişlik yapmadan bu ağrılarla kendini belli ederler. Sporcularda görülen adale yırtılmaları kasık fıtığı oluşturabilirler. Bu teşhis MR cihazı ile görüntülenmektedir. Sol kasık ağrısı makalemizde de bahsettiğimiz gibi kasık ağrılarının sebeplerinden biri de kasık fıtığıdır.
Kasık Fıtık Ağrısı

Kasık Fıtık Ağrısına Ne İyi Gelir

Kasık fıtığının geçmesi için bilinen tek çare ameliyattır. Ameliyatla karın duvarı dikilir ve fıtık geçmiş olur. Ameliyat olmadan ağrıların geçmesi için bir çok yol yapılabilmektedir. Bu sizi rahatlatmaya yardımcı olduğu gibi fıtığın ilerlemesini de önlemiş olur.

Egzersizler
Kasık fıtık ağrısına ve fıtığın ilerlemesine en iyi yol egzersiz yapmaktır. En iyi egzersiz ise yürümektir. Yürüyüş ile karın bölgesindeki 3 bölümde çok iyi çalışmaktadır. Yürüyüş karın bölgesindeki alt karın, kaburgalarla bağlanan kısım ve pelvik taban kısmında bulunan kasların simetrik bir şekilde kuvvetlenmesini sağlar. Aynı tempoda mümkünse seri ve hızlı 40-45 dakikalık bir yürüyüş çok faydalıdır. Hafif bir tempoda koşunun da faydalı olduğu uzmanlar tarafından söylenmektedir.
Yüzmek
Yüzmek kasları kuvvetlendiren en iyi sporlardan biridir. Özellikle fıtık rahatsızlıklarında ihmal edilmeden yapılmalıdır. Gün içerisinde 15-20 dakika yüzmek ve bunun sonrasında kalçayı indirme, kaldırma, uzanma ve esneme egzersizleri karın kaslarının kuvvetlenmesini sağlamaktadır.
Bisiklete Binmek
Bisiklete binmek fıtık için en çok önerilen egzersizlerdendir. Mutlaka günde 45-50 dakika kadar bisiklet pedalı çevirmek özellikle kasık fıtığına çok iyi gelir. Fıtık ağrısına en iyi gelen egzersizlerin başında gelen bisiklete binmek kasların kuvvetlenmesini sağlar.
Kasık Fıtığına Sıcak İyi Gelirmi?

Kasık Fıtığına Sıcak İyi Gelirmi?

Kasık fıtığına sıcak çok iyi gelir. Yüz üstü yattığınızda fıtık yerine yerleşecektir. Burada oluşan ağrıya sıcak su torbası koymak buradaki ağrının geçmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda da kasların yumuşamasını sağlar.  Kasları sıcak su ile yumuşattıktan sonra ağrı kesici özellikteki yağlar ile ovarak masak yapmak çok iyi gelir.

Kasık Fıtığına İyi Gelen Bitkiler

Lavanta yağı, ada çayı yağı, susam yağı, zencefil yağı ve zerdeçal yağı bu yağların başında gelmektedir. Kasık bölgesi bu yağlar ile iyice ovularak masaj yapılmalıdır. Masaj ile yağlar deriye ve kaslara nüfus eder ve burada antibakteriyal özelliği ile oluşabilecek hasarları tedavi ederler. Aynı zamanda da ağrı kesici özelliği ile ağrıların geçmesini sağlarlar.
Lahana yapraklarını haşlayarak kasık gölgesine sıcak sıcak koyarsanız kasık fıtığına iyi gelecektir. Lahananın ağrı kesici özelliği vardır ve özellikle diz, eklem ve fıtık ağrılarını gidermekte çok faydalıdır.
Kasık fıtığı ağrısına yapılan egzersizler çok faydalıdır. Buradaki kasları kuvvetlendirmek de kasık fıtığının ilerlemesini önler. Tedavi için kasların kuvvetlenmesi çok önemlidir. Ameliyat sonrasında da bu yöntemlerin yapılması iyileşmeyi hızlandıracaktır. Ameliyat olacak kişilerinde karın kaslarını kuvvetlendirmesi ameliyatın çok daha başarılı geçmesini sağlar. Küçük fıtıklar eğer dikkat edilir ve egzersiz yapılır ise iyileşme yoluna girerler. Kasık fıtığı aynen bir lastiğin patlaması ve içerisinden bir balon çıkması gibidir. Kaslar kuvvetlenir ise buradaki yırtıkta zamanla kaynayıp düzelebilir. Ameliyat son çare olsa da mutlaka kasları kuvvetlendirmek gereklidir.
Kasık fıtığı ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli, iyileşme süresi, yapılması gerekenlerle ilgili yazdığımız makalemiz ilginizi çekebilir. Ameliyat kararı vermeden önce okumanızı tavsiye ederiz. Geçmiş olsun dileklerimizle makalemize yorumlarınızı ve sorularınızı yorum gönder kısmına yapabilirsiniz.

2 yorum: