Hemoroid Kremi Kırışıklıklara İyi Gelir mi? - kadinvsaglik.com

Hemoroid Kremi Kırışıklıklara İyi Gelir mi?

Hemoroid Kremi Kırışıklıklara İyi Gelir mi?

Hemoroid kremi kırışıklık gidermek için özellikle göz çevresine sürüldüğü bir çok kişi tarafından duyulmuştur. Kırışıklıkları mucize bir şekilde yok ettiği söylenen kremin böyle bir etkisinin olup olmadığını hiç bir güzellik uzmanı tarafından söylenmemektedir. Hemoroid kremi kırışıklıklara iyi gelir mi?
Uzmanların görüşüne göre hemoroid kremi yani basur kreminin görevi dışında kullanılması kırışıklıkları geçirmez aksine cilde uzun vadede zarar vermektedir. Güzellik sitelerinde yada çeşitli kaynaklarda söylenen bu bilgi tamamen uzmanlara göre yanlış bir bilgidir. Hemoroid kreminin özellikleri ve neden cilde ve kırışıklıklara iyi gelmez?
Hemoroit Kremi Kırışıklık

Hemoroid Kremi Kırışıklık

Hemoroid kreminin görevi genişleyen damarları daraltarak bu bölgede oluşan şişliği indirmeye çalışmaktır. Kremin içerisinde yoğun kortizon vardır. Kortizon ise cilde uygulandığında cildi inceltmektedir. Göz çevresindeki deri zaten ince ve hassas bir deri olduğu için bu bölgeye sürüldüğünde zaten ince olan deriyi daha da incelteceğinden çok zararlıdır. Deri inceldiğinde zaten kırışması da uzun vadede çok daha çabuk olacaktır.
Kortizon kremlerinin cilt için yaptığı bir diğer olumsuzluk da güneş hassasiyetini arttırmasıdır. Güneşin zararlı ışınlarına karşı cildinizi korunmasız bırakacağından çok zararlıdır. Güneş ışınları yüzde çok zararlı etkiler yapabilir. Cilt kanseri, ben, çillenme gibi cilt üzerinde çok zararlı etkisi olan güneş özellikle savunmasız bir ciltte çok daha zararlı etkiler yaratabilir. Kırışıklık oluşumu da savunmasız ve hassasiyeti olan bir ciltte çok daha çabuklaşacaktır. Özellikle beyaz tenli kişilerin çok daha dikkatli olmaları gereklidir.
Hemoroid kremlerinin şişlik indirdiği bir gerçektir. Özellikleri damarları büzüştürerek şişliği indirmektir. Göz altı şişliklerine sürüldüğünde etki gösterdiği bir gerçektir. Göz altı şişliklerini indirebilir ve kısa vadede morlukları da ortadan kaldırabilir. Fakat zararları yararlarından çok daha fazla olduğundan uzun vade de kullanılması uzmanlar tarafından önerilmez.
Kortizon içeren bu kremler göze temas ettiğinde körlükle bile sonuçlanabilir. Yatmadan önce göz altına sürüp yatan kişileri bu konuda uyarmak gereklidir. Uyku sırasında gözlerini ovuşturarak bile göze teması sağlanabilir. Yanlışlıkla gözünüze değebilir. Kortizon içerikli kremin göz ile teması son derece sakıncalı olduğundan böyle bir durumla karşılaşılır ise hemen bol su ile yıkamalı eğer yanma devam eder ise mutlaka bir göz doktoruna gidilmelidir.
Kırışıklıklar cildin yaşlanması ile birlikte gelen doğal bir durumdur. Cildimize ne kadar bakarsak kırışıklıkları da o derece ileriye atabiliriz. Güneş ışınları cildin kırışmasında birinci derece rol oynarlar. Güneşe çıkmadan mutlaka güneş kremi sürülmelidir. Hemoroid kremi kırışıklık tedavisinde kullanılamaz çünkü güneş hassasiyeti yapıyor. Güneş ışınları ise cilt için son derece zararlıdır. Bunun yanında bol su içmek gereklidir. Su cildi besleyen en önemli şeydir. Kendinizi güneşten koruyup bol su içerseniz birde cildinizi besleyen doğal içerikli yağlar ile bakımını yaparsanız cildinizin kırışmasını mümkün olduğunca ertelersiniz. Cilt rahatlatmaya yardımcı cilt maskeleri makalemizde size yardımcı maskeler bulabilirsiniz.
Vazelin ile kırışıklık tedavisi adlı makalemizde bu yararlı kremin içeriğini bulabilirsiniz. Kırışık tedavisinde kullanılan bir diğer krem de vazelindir ve vazelin kullanmanın faydalarını sizler için anlattığımız makalemizde çok yararlı bilgiler bulabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Televizyonda duydum ben bunu.hemoroid kremi duruyolar göz altlarına.aldim denedim bende kullandım.simdi okuyunca şaşırdım.ne kadar zararıymış meğer.tsk edéim benim gibi yanlış uygulama yapanları istediğiniz için sağolun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen araştırmadan hiç bir şey kullanmayın.

      Sil