Bel Fıtığına Sıcak İyi Gelir mi? - kadinvsaglik.com

Bel Fıtığına Sıcak İyi Gelir mi?

Bel Fıtığına Ne İyi Gelir
Bel Fıtığına Ne İyi Gelir

Bel fıtığına sıcak iyi gelirmi, sıcak su torbası konulur mu, kaplıca iyi gelirmi gibi haklı olarak bir çok soru sorulmaktadır. Bel fıtığı çok şiddetli ağrılara sebep olan ciddi bir rahatsızlıktır. Bu ağrılar dayanılmaz dereceye gelir ve bazen kişiler tutularak günlük aktivitelerini yerine getiremezler. Çok ağrılı bir rahatsızlık olan bel fıtığına ne iyi gelir?
Bel fıtığı bir çok sebebe bağlı gelişebilir. Genelde bel omurunun aşırı zorlanması, duruş bozuklukları, ağır kaldırma, sinirlerin aşırı gerilmesi gibi bir çok sebebe bağlı gelişir. Bel omurları zorlanmadan dolayı açılır ve buradaki diskler tahribata uğrayarak bel omurları içerisinde bulunan omuriliğe baskı yapar. Bu baskı sonucunda da şiddetli ağrılar oluşur. Bel fıtığı bel omurları içerisinde bulunan disklerin yıpranarak dışarı doğru taşması ile oluşur. Tedavisi fizik tedavi, ameliyat yada bel egzersizleri ile kasları kuvvetlendirmeye çalışmaktır. Bu ağrıların hafiflemesi için de sıcak uygulama, kas gevşetici ilaçlar, kremler, doğal yağlar ve masaj uygulanmaktadır.

Bel Fıtığına Sıcak İyi Gelirmi?

Bel kasları bu ağrılardan dolayı iyice kasılırlar. Bazen ağrı o kadar şiddetli olur ki tutulmalar yaşanmaktadır. Ağrıların şiddetlenmesi sinirlere baskı yapan fıtıktan dolayı yaşanmaktadır. Ağrılarınızın şiddetlendiği dönemde bel fıtığına sıcak iyi gelir. Kasların gerilmesini azaltır, yumuşatır ve buradan geçen damarların genişleyerek açılmasını sağlar. Genişleyen damarlar sayesinde kan akışı hızlanır ve bu bölge daha iyi beslenir. Sıcak uygulama sonrasında bel ağrıları da azalır.
Bel düzleşmesi ve bel fıtığı için önerilen bel hareketleri  bel bölgesindeki kasların kuvvetlenmesini sağlar. Mutlaka bel kaslarınızın kuvvetlenmesi için bel egzersizleri yapmanızı öneririz. Kendinizi zorlamadan kasları kuvvetlendireceğiniz fıtık için fizik tedavi egzersizlerini sizler için resimli anlattık.  Mutlaka bel kaslarını kuvvetlendirmek bel fıtığına iyi gelir. Bu egzersizleri yaptıktan sonra bel kaslarınız ısınır. Rüzgarlı havadan ve soğuk havadan belinizi mümkün olduğunca korumalısınız. Bel fıtığına soğuk hiç iyi gelmez. Özellikle egzersiz ve fizik tedavi sonrası bel soğuktan korunmalı ve sıcak tutulmalıdır.
Bel Fıtığına Sıcak Su Torbası İyi Gelirmi

Bel Fıtığına Sıcak Su Torbası İyi Gelirmi

Bel fıtığına sıcak su torbası çok iyi gelir. Özellikle ağrılı dönemlerde belinize sıcak su koymak çok faydalı olur. Fakat sıcak su torbası uygulamasını kas gevşetici krem sürdükten sonra yapmamalısınız. Bu yanlış bir davranış olur. Krem uygulaması sıcak su torbası koyduktan kasları yumuşattıktan sonra yapmak çok daha doğrudur. Kas gevşetici kremler ile ilgili yazdığımız yazımızda kas gevşetici krem uygulamalarının en doğru nasıl yapıldığını çok detaylı bulabilirsiniz. Kremler ve ilaçlar bel kaslarınızı yumuşatmakta çok başarılıdırlar. Kasların tutulduğu dönemlerde kas gevşetici ilaç desteği de almak gereklidir. Sıcak su torbası koymadan cildinizi bir havlu ile örtün ki doğabilecek bir yanıktan kendinizi korumuş olursunuz.
Bel Fıtığına Sıcak Su İyi Gelirmi?

Bel Fıtığına Sıcak Su İyi Gelirmi?

Bel fıtığına sıcak su banyosu oldukça rahatlatır ve iyi gelir. Ağrınız olduğu dönemlerde mutlaka hemen sıcak su banyosu yapmak buradaki kasların yumuşamasına çok faydalıdır. Kas gerginliğinin azaltılması fıtık için çok önemlidir. Bel fıtığı istediğiniz kadar kendinizi koruyun anlamadan gerçekleşen bir durumdur. Gergin dönemlerde aşırı sinirlerin gerilmesi bile fıtıkla sonuçlanabilmektedir. Bazen kaslar o kadar gerilir ki kemiksi bir hal alır. Omurlar arasında kireçlenmeler oluşur. Bu sebeple kasları ve omurları soğuktan uzak tutmak çok önemlidir. Bel bölgesi mümkün olduğunca sıcak tutulmalı ve özellikle ağrınız olduğunda hemen sıcak su banyosu yapmalısınız. Sonrasında kas gevşetici krem uygulaması yada ağrı kesici, kas gevşetici özellikte olan doğal içerikli yağlar sürülmelidir. Bu yağlar, lavanta yağı, susam yağı, zencefil yağı, zerdeçal yağı, kekik yağı, ada çayı yağıdır. Bu yağlar buradaki iltihaplanmaları azaltır, kasları gevşetir, kireçlenmeyi önler ve en önemlisi ağrıyı azaltır. Masaj yapılarak sürülen yağlar derinize ve kaslarınıza iyice işleyerek sizi rahatlatır ve tedaviye yardımcıdır.

Bel Fıtığına Hamam İyi Gelir mi?

Bel fıtığı hastaları genelde sorarlar, bel fıtığına hamam iyi gelir mi, gitmemizde bir sakınca var mı diye. Gidilmesinde bir sakınca yoktur. Aksine çok da faydalıdır. Bel kasları hamamın sıcaklığı ile iyice gevşer ve rahatlar. Eğer birde masaj yapan biri var ise o sıcaklık ile yapılan masaj ile fıtık, omur araları ve diskler rahatlar. Bu rahatlamanın tedavi de çok faydası vardır. Yalnız hamama gittikten sonra soğuktan kendinizi korumalısınız. Soğuk havaya çıkmamalı belinizi sıcak tutmalısınız. Soğuk anında kaslarınızın gerilmesine neden olur. Bu sebeple belinizi iyice sarıp korumalısınız.
Bel Fıtığına Kaplıca İyi Gelirmi?

Bel Fıtığına Kaplıca İyi Gelirmi?

Bel fıtığı hastaları kaplıcaya gidebilirler. Kaplıca suları bel için çok faydalıdır. Bir yandan sıcak su gevşetirken bir yandan da kaplıca içerisindeki faydalı sular ile tedavi olursunuz. Kaslar gevşer ve özellikle damarlar genişler, kan akışı çok daha hızlı olur. Bel fıtığı çevresindeki bölge çok daha iyi beslenir. Kaplıca suları çok faydalıdır. Bel fıtığı rahatsızlığı olanlar için özellikle faydalı bir çok kaplıca vardır. Sularının şifası ile çok meşhur kaplıca suları sayesinde bel fıtığı rahatsızlığı tedavi edilmiş olur. Bir çok hasta kaplıca suları ile tedavi olduğunu ve rahatladığını söylemektedir. Tutulmuş vaziyette gittikleri kaplıcadan yürüyerek çıkan bir çok fıtık hastası vardır.

Hiç yorum yok