Fıtık İçin Fizik Tedavi Egzersizleri - kadinvsaglik.com

Fıtık İçin Fizik Tedavi Egzersizleri

Fıtık İçin Fizik Tedavi Egzersizleri

Fizik Tedavi Bel Egzersizleri

Dünyada baş ağrısından sonra en çok bel ağrısı yaşanmaktadır. Bu ağrıların çoğu bel kaslarının kuvvetli olmaması sonucu yaşanmaktadır. Hareketsizlikten yaşanan bel kaslarının zayıflamasının neden olduğu çok fazla bel ağrısı sorunu yaşanmaktadır. Özellikle bel kaslarının kuvvetlendirilmesi bel fıtığı problemi yaşayan kişiler için çok önemlidir.
Fizik Tedavi Bel Egzersizleri
1-Evde fizik tedavi bel egzersizleri yapmak bel kaslarını kuvvetlendirmek için çok önemlidir. İlk hareketimiz için düz bir şekilde yere yatmalısınız ve dizlerinizi karnınıza doğru çekmelisiniz. Bu hareket için derin bir nefes alıp dizleri karnınıza çekip içinizden 10'a kadar sayıp bacaklarınızı tekrar düz uzatın. Hareketi çok yavaş bir şekilde 10 defa yapmalısınız.
2-Dizlerinizin üzerinde oturun, yere doğru iyice eğilin ve kollarınızı uzatabildiğiniz kadar uzağa uzatın. İçinizden 10'a kadar sayın ve tekrar dizlerinizin üzerinde oturun. Bu hareket bel kaslarınızın gevşemesine çok yardımcı olacaktır. Bel fıtığınızı rahatlatmaya yarayan  bu hareketi 10 defa çok yavaş bir şekilde yapmaya gayret edin.
3-Sırt üstü uzanın ve belinizi mümkün olduğunca yere yapıştırmaya gayret edin bu şekilde içinizden 10'a kadar sayın ve tekrar düz durun. Bu hareketi yaparken önce derin nefes alın sonra belinizi yere yapıştırdığınızda yavaş yavaş verin. Bu hareketi 10 defa yavaş bir şekilde yapın. Bunun ardından belinizi yukarı doğru kaldırın fakat kalçanızı yerden kaldırmadan bu hareketi yapmalısınız. Derin nefes alın ve belinizi yukarı kaldırdığınızda yavaş yavaş verin. Bu hareketi de belinizi zorlamadan 10 defa yapmaya gayret edin.
4-Sırt üstü yatıp belinizi çok zorlamamak için boynunuzun altına bir yastık koyabilirsiniz. Derin bir nefes alın ve nefesinizi verirken dizlerinizi sağa doğru yatırın. İçinizden 10'a kadar sayın ve tekrar dizlerinizi düzleştirin. Bu hareketi 10 defa yaptıktan sonra dizlerinizi bu sefer diğer tarafa doğru yatırabildiğiniz kadar yatırın ve bu hareketi de 10 defa belinizi zorlamadan yapmaya gayret edin.
5-Yere sırt üstü yatın ve dizlerinizi karnınıza doğru çekerek düz durun. Kollarınızı birleştirerek derin bir nefes alıp yukarı doğru kalkmaya gayret edin. Mekik çekme hareketine benzeyen bu hareket bel kaslarını kuvvetlendirmekte çok faydalıdır. Sadece bel değil bir yandan da zayıf karın kaslarını da kuvvetlendirecektir. Bu hareketi de 10 defa belinizi zorlamamaya özen göstererek yapın. Fizik tedavi bel egzersizlerini yaparken eğer zorlanır iseniz kendinizi çok yormayın ve belinizi zorlamadan yapabildiğiniz kadar yapın. Bel kaslarınız kuvvetlendikçe hareketleri daha kolay yapacaksınız. Yaptıkça farkı kendiniz de göreceksiniz.


Fıtık İçin Fizik Tedavi Egzersizleri

Bel fıtığının ameliyat harici tek tedavi yolu bel kaslarını kuvvetlendirmektir. Bel kaslarınız ne kadar kuvvetlenir ise ağrılarınız ve tutulmalarınız o derece azalacaktır. Fıtık için fizik tedavi egzersizleri çok önemlidir.
Fıtık İçin Fizik Tedavi Egzersizleri 1
Fıtık İçin Fizik Tedavi Egzersizleri-1
Fıtık için fizik tedavi egzersizleri için öncelikle yan tarafa doğru uzanın ve kolunuzu dirseğinizin üzerine dayayarak yan tarafa doğru uzanın. Diğer kolunuzun elini yere doğru dayayın ve bu şekilde üste kalan bacağınızı yukarı doğru kaldırın. 10'a kadar sayın ve tekrar aşağıya indirin. Bu hareketi kendinizi yormadan 10 defa yapın. Hareketin devamında diğer tarafa dönün ve aynı hareketi diğer bacağınız ile 10 defa yapın.
Fıtık İçin Fizik Tedavi Egzersizleri 2
Fıtık İçin Fizik Tedavi Egzersizleri-2
Oturarak yapılan fizik tedavi bel egzersizleri belinizi yormadan yapılmalıdır. Bu hareketi yaparken öncelikle dik bir şekilde oturmalısınız. Ayaklarınızı biraz kendinize doğru yaklaştırın ve dizlerinizi hafif bir şekilde kırın. Kollarınızı arkaya doğru götürün ve yerden destek alın. Bacaklarınızın bir tanesini yukarı doğru dik bir şekilde uzatın. Tam yukarıda ayağınızı kendinize doğru iyice çekin. Bu hareketi yaparken çok yavaş bir şekilde yapmaya gayret ederek 10 defa tekrarlayın. Bacağınızı yere koyun ve diğer bacağınız ile aynı hareketi tekrarlayın.
Fıtık İçin Fizik Tedavi Egzersizleri-3
Fıtık İçin Fizik Tedavi Egzersizleri-3
Dizinizin ve ellerinizin üzerinde düz bir şekilde durun. Başınızı dik olarak durdurarak tek bacağınızı yukarı doğru kaldırın. Bacağınızı dik olarak ayağınızı da dimdik olacak şekilde uzatın. Bu hareketi tam 10 defa yavaş yavaş yaparak tekrarlayın. Bu bacak hareketinden sonra diğer bacağınıza geçerek aynı hareketi diğer bacak ile tekrarlayın.
Fıtık İçin Fizik Tedavi Egzersizleri-4
Fıtık İçin Fizik Tedavi Egzersizleri-4
Bir önceki hareketi yaparken aldığınız pozisyonu hiç bozmadan bu sefer dizinizi kırarak bacağınızı kaldırabildiğiniz kadar yukarı kaldırın. Bu hareketi yaparken derin nefes alın ve içinizden 10'a kadar sayana kadar ayağınız yukarıda kalmalıdır. Sonra aşağı indirip çok az dinlenin ve tekrar yukarı kaldırın. Bu hareketi 10 defa çok yavaş bir şekilde yapmaya ve belinizi zorlamamaya dikkat edin. Aynı hareketi diğer bacağınız ile gene 10 defa tekrarlayınız.
Fıtık İçin Fizik Tedavi Egzersizleri-5
Fıtık İçin Fizik Tedavi Egzersizleri-5
Bel ve karın kaslarınızı kuvvetlendirmeye yarayacak fizik tedavi bel egzersizlerinden olan bu hareketimizde sırt üstü yatarak dizlerinizi kendinize doğru çekin. Derin bir nefes alarak kalçanızı ve belinizi yukarı doğru kaldırabildiğiniz ölçüde kaldırın. Belinizi çok zorlamadan yapmaya gayret göstermeye çalışacağınız bu hareketi yaparken çok yavaş yapın. Sonrasında belinizi iyice yere doğru bastırarak dinlenin ve yeniden aynı hareketi 10 defa yavaş ve belinizi zorlamamaya dikkat ederek yapın.

Bel Ağrısı Hareketleri Resimli

Bel kaslarınızı ne kadar kuvvetlendirirseniz bel ağrılarınız o derece azalmaktadır. Bundan önceki makalemizde ayakta durunca bel ağrısı nedenleri anlatılmıştır. Bel egzersizleri yapmak sadece fıtık için değil, bel düzleşmesi, bel kayması ve bir çok bel ve iskelet sorununu çözümlemekte çok faydalıdır.
Bel ağrısı hareketleri resimli anlattığımız egzersizlerin düzenli yapılmasına dikkat edilir ise fayda sağlamaktadır. Yapılan egzersizler günde 3 defa yapılabilmektedir. Belinizde yoğun ağrı hissederseniz egzersizleri yapmayı bırakarak dinlenin ve sonrasında bırakmadan yavaş yavaş yapabildiğiniz ölçülerde her gün mutlaka yapmaya özen göstermelisiniz.

Hiç yorum yok