Rahimde Kist Varken Hamile Kalınır Mı? - kadinvsaglik.com

Rahimde Kist Varken Hamile Kalınır Mı?

Rahimde Kist Varken Hamile Kalınır Mı?

Rahim Kisti Kısırlığa Neden Olur Mu?

Rahim kisti kısırlığa neden olur mu? Kistler kısırlık yapar mı? Rahimde kist varken hamile kalınırmı? Gibi pek çok soru ile karşılaşılmaktadır. Bu sorular haklı sebepler ile sorulmaktadır. Kistler her ne kadar zararsız olsalar da üreme organlarında olmaları sebebi ile tehlikelidirler. Rahimde kist çok nadir de olsa kısırlığa neden olur. Bazen bebek düşüklerine de neden olan kistler vardır. Bu sebeple de kist oluşumları her zaman zararsızdır diyemeyiz.
Rahimde kist genelde bir çok kadında görülmekte olup genelde pek çoğu zararsız oluşumlardır. Rahim kistleri, rahim kas hücrelerinin anormal bir şekilde yapılanması sonucu gerçekleşir ve bir çok kist belirti vermediği için kadınlar çoğunlukla fark etmeden kendiliğinden yok olurlar. Çoğunlukla kadının en çok üreme dönemlerinde yani 30-40 yaş arası görülmektedir. Hastaya hiç bir tehlike yaratmayan bu kistlerin çoğu mikroskopla görülebilecek kadar küçüklerdir. Bu tür kistler genelde kadınlarda menopoz dönemi ile birlikte kendiliğinden yok olarak kaybolurlar.
Rahim kisti belirtileri arasında adet kanamasında bozukluklar, sık adet olma, ara lekelenmeler, karın ve sırt ağrıları, sık idrara çıkma, idrar yaparken aşağıya doğru bir baskı hissi olması, kabızlık, şişkinlik olmaktadır. Bu tür belirtiler ile birlikte doktora gidildiğinde ancak ultrason muayenesi sonucu rahimde kist olduğu anlaşılmaktadır. Rahim kistleri ile ilgili yazımızda kistlerin nedenleri, belirtileri, tedavisi, ameliyatı ile ilgili çok geniş kapsamlı bilgi bulabilirsiniz.
Rahim Kisti Kısırlığa Neden Olur Mu?

Rahimde Kist Varken Hamile Kalınırmı?

Rahim kisti kısırlığa neden olur mu, rahimde kist varken hamile kalınırmı sorusunun cevabı ise evet bazı durumlarda neden olur. Kistin kısırlık yapabilmesi için bulunduğu yer ve boyutu çok önemlidir. Rahim kisti fallop tüpü üzerinde yada yakınında gelişmiş ise yumurta ile spermin birleşmesini önlediği için kısırlığa neden olur. Bu tür bir oluşum var ise bu geçici bir kısırlıktır. Kist tedavisi yapıldıktan sonra ancak hamile kalınması mümkün olur.
Rahimde kist bazı durumlarda rahim şeklini de bozabilmektedir. Büyür ve rahim kasları arasına girerek rahmin şeklini bozar. Döllenen yumurta rahme düşse de kendine tutunacak bir yer bulamaz ve hamilelik gerçekleşmez. Ya da tutunsa da ilerleyen zamanlarda bebeğin gelişimini engellediği için bebek düşükleri ile sonuçlanmaktadır. Bu durumda rahimde kist varken önce tedavisinin yapılması önerilmektedir. Kistlerin çoğu bebeğe zarar vermezler ama bazen kistler hamilelikte de büyüme gösterebilmektedir. Böyle bir tehlikeye girmemek için mutlaka hamile kalmayı düşünüyorsanız, bebek istiyorsanız rahim içerisinde kist var mı? yok mu? mutlaka baktırmanızı öneririz. Bir çok hamilelik rahim kisti varken gerçekleşir ve bebeğe zarar vermez ama bazı durumlarda nadir de olsa bu gibi olumsuz sonuçlarla da karşılaşılmaktadır.
Rahim kistlerinin tedavisi öncelikle hormon içerikli ilaçlar ile yapılmaktadır. Çoğunlukla hastaya doğum kontrol hapı verilmekte ve kistin küçülerek yok olması beklenmektedir. Doğum kontrol ilaçları hormon içerikli olduğu için kist tedavilerinde öncelikli olarak bu ilaçlar kullanılır. Hastaya bunun yanında Lupron ilaçlar da verilerek adet oluşumunun durdurulması da sağlanabilmektedir. Bu tedavi şekli kistin küçülmesini sağlamak ve rahmi dinlendirmek amaçlı verilmektedir. Genelde rahim dinlendirme tedavisi kist ameliyatla alınmadan önce yapılır. Genelde büyük kistlerde ameliyat söz konusu olabilir. Tüpleri kapayan kistler ve rahim şeklini bozan büyük kistler genelde ilaç tedavisine yanıt vermiyorlar ise hamile kalabilmek için bu kistlerin alınması şarttır. Kist ameliyatlarından sonra bir müddet hasta dinlendirilir ve hamile kalması için adet düzeninin normale dönmesi beklenir ve hamile kalabilmesi bu ameliyatlardan sonra mümkün olur.
Rahimde kist varken hamile kalınırmı sorusunun cevabı bu şekildedir. Rahim kisti var ise bitkisel bazı kürler yaparak da tedaviye yardımcı olabilirsiniz. Bir çok bitki rahim temizliği yapmakta ve kist oluşumlarını küçülterek yok etmektedir. Bu ilaçlar tamamen yardımcı ilaçlardır ve ancak tedavinin yanında yardımcı olarak yapılmalıdır.
Rahim Kistlerini İçin Bitkiler

Rahim Kistlerini İçin Bitkiler

Ada Çayı
Ada çayı doğal bir antibiyotiktir ve en önemlisi tam bir rahim temizliği yapmaktadır. Özellikle adet dönemleri başlamadan önce mutlaka içilmesi gereken ada çayı rahim kasılmalarını hızlandırarak rahmi temizler. İltihapları kurutur ve rahim içerisindeki anormal oluşumları da yok eder. Unutmamak gerekir ki ada çayı rahim temizliği yaptığı için kesinlikle hamilelikte çok tüketilmemelidir. Bebeği de düşürebilme ihtimali vardır.
Civan Perçemi
Rahim kistleri, yumurtalık kistleri, rahim ağzı yarası gibi oluşumları tedavi etmek amaçlı kullanılan bitkilerin başında gelmektedir. Civan perçemi kadın hastalıklarını tedavi amaçlı kullanılan bitki çok etkili bir tedavi aracıdır. Hamilelik söz konusu değil ise rahim kistleri için mutlaka gün içerisinde bir kaç fincan içilmelidir.
Çörek Otu Yağı
Bu yağ kanser hücrelerini bile yavaşlatma etkisine sahip çok güçlü bir yağdır ve bu yağdan gün içerisinde sabah ve akşam birer çorba kaşığı içilmelidir. Tam bir rahim temizliği yapan yağ bebeğiniz için rahmi temizler ve hastalıklardan arındırmakta yardımcıdır.
Isırgan Otu Tohumu
Isırgan otu tohumu da çok etkili bir rahim temizliği yapan bitkidir. Tohumları bal ile karıştırılıp sabah ve akşam birer tatlı kaşığı yenmelidir.
Soğan Kürü
Kuru soğanlar kabukları soyulduktan sonra bir tencereye konur ve üzerini örtecek kadar su konur. 5 adet soğana 5 litre su koymak yeterlidir. Bu su ile birlikte soğanlar iyice haşlanana kadar pişirilir ve soğanları ile birlikte bu su sabah ve akşam aç karna içilir. Soğan kürü tam bir rahim temizliği yapmaktadır.
Sarı Kantaron
Sarı kantaronda rahim temizliği yapan bitkiler arasında en başlardadır. Bu bitkinin çayını da sabah ve akşam mutlaka içmek çok faydalıdır.
Zencefil, Zerdeçal, Tarçın Çayı
Zencefil, zerdeçal ve tarçın tek tek de içilebildiği gibi hepsi birlikte de kullanılabilmektedir. Zencefil, zerdeçal ve tarçın birlikte çay olarak demlenir ve içilir ise kistleri yok ederler. Bu 3 bitkide rahim temizliği yapan antibakteriyel bitkilerdir.
Sizler için yazdığımız zencefil, zerdeçal, tarçın çayı nasıl demlenir adlı makalemizde faydalarından tek tek bahsettik ve çayın nasıl demlenmesi gerektiğini anlattık. Mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.
Rahimde kist varken hamile kalınırmı? Rahim kisti kısırlığa neden olur mu? sorusuna cavap verdiğimiz makalemizde öncelikle şunu söylemek isteriz. Eğer kist oluşumları var ise mutlaka öncelikle doktora gidilmeli ve uygun tedavi yapılmalıdır. Öncelik doktorlarımızın verdiği tedavi şeklidir.

Hiç yorum yok