Civan Perçeminin Faydaları - kadinvsaglik.com

Civan Perçeminin Faydaları

Civan Perçeminin Faydaları

Civan Perçemi Nedir?

Civan perçemi otsu bitki olup ülkemizde özel olarak yetiştirildiği gibi, yol kenarlarında, dağda, bahçede, duvar kenarlarında yetişmektedir. Kırka yakın çeşidi olan civan perçemi, akbaşlı, barsama otu, binbiryaprak otu, marsama otu ve kandil çiçeği gibi isimlerle de bilinmektedir. Civan perçemi genellikle güneşin en tepede olduğu zamanlarda toplanır. Güneşin en tepede olduğu zamanlarda çiçekleri iyice açılır ve uçucu yağlar buharlaşarak etrafa yayılır. Çok keskin ve güzel bir kokusu olan bu bitki neredeyse her derde devadır. Yaprakları uzun ve parçalı olan bu bitki Eylül- Temmuz aylarında çiçeklerinin bir karış altından kesilerek toplanır. Demet halinde yapılarak kuru ve gölge bir yerde kurutulur. Kuruduktan sonra hava almayan yerde saklanır. Civan perçemi içerisinde uçucu yağ olan achillein adında acı bir glikozit bulundurmaktadır. Bunun yanında uçucu yağ olan azulen, limonen, seskiteren, pinenler, berneol, cineol maddeleri bulunmaktadır. Özellikle kadınların adet düzensizliklerinde ve adet sancılarını tedavi etmek amaçlı kullandıkları bu bitki çok etkilidir. Kadınlar için çok önemli olan bu bitki menopoz dönemlerinde ve rahim hastalıklarını tedavi etmek amaçlı kullanmaları tavsiye edilir.

Civan Perçemi Faydaları Nelerdir?

Vücut Direncini Kuvvetlendirir
Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren civan perçemi hastalıklarla mücadelede çok etkilidir. İnsana zindelik ve kuvvet veren bu bitki sayesinde tüm hastalıklar çok etkili bir şekilde tedavi edilir.

Civan Perçemi Kanser
Kanser tedavisinde etkili olarak kullanılan bu bitki özellikle rahim ve yumurtalık kanseri gibi pek çok kanser türünde etkilidir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirme etkisi olan bu bitki ile kanserli hücrelerin de çoğalması engellenmiş olur. Vücut içerisindeki anormal oluşumlar düzenli içilen civan perçemi çayı ile durdurulmuş ve küçülerek yok olması sağlanmış olur. Kanser tedavilerinde hastalara alternatif olarak verilen bu tedavi çok etkilidir. Sabah ve akşam birer fincan içmek bu oluşumların tedavisinde önerilen ölçüdür.

Sindirim Sistemine Faydaları
Sindirim sistemi üzerinde çok etkili olan bu bitki ile mide sorunları yok olur. Hazımsızlık ve gaz sorunu giderileren civan perçemi, tüm mide ve bağırsak problemleri için etkili bir ilaçtır. İshali kesmekte de kullanılan civan perçemi bitkisi etkili bir şekilde sindirim sistemini güçlendirir.

Soğuk Algınlığı Şikayetlerinde 
Civan perçemi tüm soğuk algınlığı şikayetlerinde kullanılarak hastalığın çabuk geçmesini sağlayan bir tedavi edicidir. Balgam söktüren civan perçemi çok iyi bir öksürük gidericidir.

Kemik Gelişimi İçin Faydaları
Civan perçemi kemik gelişiminde çok etkilidir. Özellikle kemik erimesini önlemek amaçlı kullanılan bu bitki kemik gelişiminde çok faydalıdır. Zengin bir kalsiyum deposuna sahip bitki özellikle kadınların menopoz dönemlerinde içmesi gereken bir kemik erimesi tedavi ilacıdır.

Ağrı Kesici Civan Perçemi
Doğal ağrı kesici özelliğine sahip olan bu bitki çok iyi bir ağrı kesicidir. Özellikle kas ağrılarını tedavi eden bitki her türlü vücut ve baş ağrısı için çok etkili bir ilaçtır. Adet sancıları ve ağrılarını geçirme etkisi olan civan perçemi çayı faydaları arasında ter türlü ağrıyı geçirme etkisi de vardır.

Sakinleştirme Etkisi 
Çok etkili bir ağrı kesici olan bu bitki çayı bir yandan da çok etkili bir sakinleştirici özelliktedir. Düzenli içilen çay depresyon tedavisinde de kullanılır. Çok etkili olan civan perçemi çayı zihni açar ve dimağı kuvvetlendirici etkisi vardır.

Civan Perçemi Basur
Basur tedavisinde çok etkili bir ilaç olan civan perçemi çayı ile yapılan basur banyosu sayesinde memeler yok olarak tedavi edilmektedir. Her gün düzenli olarak civan perçemi kaynatılır ve onun suyuna oturarak beklenir ise bu basur memelerini küçülterek yok etmektedir. Civan perçemi çayı içilerek te içten bu hastalık tedavi edilmektedir.

Civan Perçemi Cilde Faydaları

Civan perçemi cilde faydaları arasında yara tedavisi de vardır. Enfeksiyon ve iltihaplı yaralar tedavi etmek amacı ile bu bölgeler civan perçini çayı ile silinerek temizlenir. Cilt yenilenmesi sağlayan civan perçemi çok etkili bir tonik görevi de görmektedir. Cildi temizler ve cilt üzerindeki mikropları öldürür. Ölü hücre yenilenmesini sağlayan civan perçemi ile düzenli cilt temizliği yapılır ise cilt sıkılaşır ve parlar. Çok etkili cilt temizliği yapan bu bitkiden elde edilen çay sayesinde cilt düzenli temizlendiğinde mantardan egzamaya kadar bir çok deri hastalığı da tedavi edilmiş olur.

 

Civan Perçemi Adet Düzensizliği

Adet düzensizlikleri yaşayan kadınlar düzenli civan perçemi çayı içtiklerinde adet düzensizlikleri düzelir ve bu bitki sayesinde kadınların adet sorunları yok olur. Düzensiz adet gören kadınlar adet günleri geldiğinde bu çayı içerek adet düzensizliğini tedavi etmiş olur. Kadınlar da eğer adet sorunu yaşanıyor ise civan perçemi çayını sabah akşam mutlaka düzenli içmesi çok etkili bir tedavi edicidir.

 

Civan Perçemi Adet Söktürücü

Adet olamadığınız ve gününüzün geçtiği dönemlerde özellikle içilen civan perçemi çayı adet söktürmekte çok etkilidir. Tam bir rahim temizliği yapan bu bitki kadınlar için çok önemlidir. Kadınların özellikle menopoz dönemlerinde kullandığı civan perçemi adet söktürmekte ve rahmi temizlemekte çok etkili bir ilaçtır. Kadınların adet sancılarından tutunda adet düzensizliğine kadar iyileştiren bu bitki ile demlenen çay kadınlar için bulunmaz bir nimettir.

 

Civan Perçemi Adet Sancısı

Çok etkili ağrı kesici özelliği olan bu bitki ile demlenmiş çay sayesinde şiddetli adet ağrılarından kurtulmuş olursunuz. Adet düzensizliği tedavisinde ve adet söktürmede de etkili olan bu bitki ile demlenmiş çayı içmek adet sancılarını da gidermekte çok faydalıdır.

 

Rahim Hastalıkları Tedavisi Civan Perçemi

Civan perçemi rahim temizliği yapan çok faydalı bir bitkidir. Rahim içerisinde iltihaplanmalardan tutunda her türlü oluşum bu bitki sayesinde tedavi edilmektedir. Rahim kanseri evrelerinde hücrelerin oluşumunu engeller ve kanser evrelerinde gerilemeye ve tedaviye çok etkili bir bitkidir.

 

Rahim Ağzı Yarası Civan Perçemi

Rahim ağrı yaraları genellikle iltihaplı yaralardır ve tedavi edilmezler ise ilerleyerek kansere kadar giden sonuçlar doğurabilmektedirler. Çok tehlikeli ve kadın için çok önemli olan bu hastalık bu bitki sayesinde tedavi edilmektedir. Her gün düzenli sabah akşam içilen civan perçemi çayı ilaç etkisi yapar ve tüm rahimi temizler ve her türlü iltihaplı yarayı yok eder. Özellikle kadınlar için çok önemlidir.

 

Yumurtalık Kistleri Civan Perçemi

Civan perçemi yumurtalık kistlerini küçülterek yok eden ender bitkilerdendir. Bu bitki sayesinde yumurtalık kanseri de tedavi edilmektedir. Kistler gerekli tedavi ile yok edilebilen su dolu keseciklerdir ve eğer tedavi edilmezler ise büyüyerek patlayabilir yada farklı sonuçlar doğurabilirler. Bu bitki ile demlenmiş çay sayesinde yumurtalık iltihabı, yumurtalık kistleri ve yumurtalık kanseri dahil olmak üzere tedavi edilmekte ve çok etkili bir ilaç olarak kullanılmaktadır.

 

Civan Perçemi Hamilelik

Civan perçemi rahim temizliği yapan ender bitkilerden oluduğu için rahim içerisindeki her türlü oluşumu temizlemekte ve adet düzensizliklerini de tedavi etmektedir. Bilindiği gibi bu oluşumlar hamileliğe engel olan oluşumlardır. Temizlenen rahim hamile kalmaya hazır demektir. Civan perçemi hamilelik için çok etkili bitkilerdendir. Hamile kalamayan kadınlara rahim temizliği ve kadın hastalıklarını tedavi amaçlı verilen bu bitki çok etkili bir ilaçtır.

 

Civan Perçemi Çayı Nasıl Yapılır

Civan perçemi çayı demlemek için bir bardak sıcak su içerisine bir tutam civan perçemi atılır ve demlenmesi beklenir. Civan perçemi çayının faydaları bu çayın düzenli içilmesi ile sağlanmış olur.
Civan Perçemi İle Hamile Kalınır mı?

 

Civan Perçemi Banyosu

Bir tencereye konan su iyice kaynayınca bir tutam civan perçemi atılır ve bu su 5 dakika kadar daha kaynatılır ve ağrı kapalı bir şekilde ılıması beklenir. İyice demlenmiş olan civan perçemli su bir leğene konur ve üzerine 15 dakika kadar oturulur. Bu su basur memelerini iyileştirir ve onları tedavi ederek yok eder. Ayrıca civan perçemli suya oturarak 15 dakika beklemek rahim ağrı yaraları ve rahim içi iltihaplanmalarına da çok etkili ve çok faydalıdır.

Hiç yorum yok