Takma Kirpikle Uyunur Mu - kadinvsaglik.com

Takma Kirpikle Uyunur Mu

Takma Kirpikle Uyunur Mu
Takma Kirpikle Uyunur Mu

Takma kirpikle uyunur mu? Takma kirpik zararlı mı? takma kirpik kullanan kadınlar arasında çok sorulan ve merak edilen  sorular arasındadır. Günlük hayatta çok kullanılmayan takma kirpikler genellikle özel günlerde, düğün, nişan gibi merasimlerde kullanılmaktadır. Bir çok kadında ipek kirpik uygulaması ile kirpik ektirmekte ve kirpiklerinin daha gür ve uzun görünmesini sağlamaktadır.
Kadınların günümüzde çok kullandığı takma kirpikler yapı ve yapıştırma şekillerine göre farklılıklar göstermektedir. Yapı itibari ile farklılıklar gösteren bu malzemeler kalite olarak da farklılıklar göstermektedir. Tek tek uygulanan ipek kirpikler kaliteli malzemeden üretilirler. Kirpiklerin bulunduğu yere tek tek uygulanan bu kirpikler genelde ayda bir dökülenlerin yerine yenisi ekilirler.
Yapıştırarak uygulanan kirpikler ise göz kapağının üzerine yapıştırıcılar ile yapıştırılırlar. Takma kirpik ile birlikte satılan, kutularının içerisinde çıkan yapıştırıcılar pek işe yaramadığı için ek bir yapıştırıcı alınarak uygulama yapılırlar. Bu tür kirpiklerde iki çeşittir. 3 kirpik bir arada olarak yapıştırılan kirpikler bir uzman tarafından yapıştırılırken bütün olarak yapıştırılan kirpikler evde kendinizin yapıştırabileceğiniz kirpiklerdir. Evde bütün bir göz kapağına yapıştırılan kirpikler gözlerin daha öne çıkmasını sağlarken çok gür ve uzun kirpiklere kavuşmanızı sağlamaktadır.
Göz kapağının hemen altına kirpiklerin bitim noktasına uygulanan takma kirpiklerle uyunur mu sorusu çok merak edilmektedir. Bir kirpik kaç gün kullanılır ne kadar dayanır gibi sorular çok sorulmaktadır. Takma kirpiklerle uyunur mu sorusuna cevap vermeden takma kirpik zararlı mı sorusuna cevap vermek çok daha doğru olmaktadır.
Takma Kirpik Zararlı Mı

Takma Kirpik Zararlı Mı

Takma kirpikler takılırken bir tutkal yardımı ile yapıştırılırlar. Bu kimyasal madde hemen gözün üzerinde kirpik bitiminde olduğu için kıl köklerin de bakteri oluşumuna neden olurlar. Bakteriler kirpik köklerinde barınarak bir çok deri hastalığına neden olurlar. Bunun yanında kirpik köklerine zarar vererek erken dökülmelere neden olurlar. Göz kapağında şişme, çıban gibi hastalıklara da uzun süre takılan takma kirpiklerin neden olduğu düşünülmektedir. Virüslerin barınması için son derece elverişli olan bu malzemeler aslında göz sağlığı için son derece sakıncalıdır.
Göz retinasına olumsuz etkiler yaparak göz hastalıklarına, göz enfeksiyonuna neden olmaktadırlar. Devamlı gözde kalan uzun süre kullanılan kirpikler bir çok göz hastalığına neden olabilir ve görme kayıplarına da sebep olabilirler. Uzun süre çıkarılmadan takılan kirpikler gözlerde sulanma, batma hissi ve gözlerde kaşıntıya neden olmaktadır.
Takma kirpikle uyunur mu sorusuna cevabımız ise düğün, nişan gibi özel günlerde kullanıldıktan sonra akşam eve gelince makyajınızı çıkarırken onları da çıkarmanız ve o şekilde uyumanız en sağlıklı yoldur. Tekrar kullanmak için temizlenip kutusu içerisinde muhafaza etmelidirler. Bir daha ki kullanımda alkol ile temizlemeli ve ancak o şekilde bir daha yapıştırmalıdırlar.
Kirpik ve onları yapıştırmak için seçeceğiniz yapıştırıcının en kaliteli olanını seçmeli ve o şekilde almalısınız. Güzelleşmek için göz sağlığını tehlikeye atmadan kısa süreli, özel günlerde yaptığınız göz makyajlarında kullanmak çok daha doğru bir seçim olur. Bir kadın ve sağlık sitesi olarak önerimiz güzelliğiniz için kullandığınız bu tür ürünlerin  sağlığınızı etkilememesine özen göstermenizdir.
Sizler için yazdığımız takma kirpik kaç gün kullanılır makalesi ilginizi çekebilir. Takıldıktan sonra çıkartılmadan kaç gün dayanacağı her kirpik çeşidi için özel olarak yazılmıştır.
Takma kirpiklerle ilgili yazdığımız makalelerimizde nasıl kullanıldığı, nasıl takıldığı, kaç kez kullanılacağı ve nasıl çıkarılması gerektiği anlatılmıştır.
Kaş ve kirpik serumu yapımını anlattığımız makalemizde kirpiklerimizi ve kaşlarımızı kuvvetlendiren yağlar anlatılmaktadır. Kirpiklerinizi güçlendirmenin ve beslemenin hangi bitkisel yağlarla olduğu ve kirpik serumu yapım şekilleri verilmektedir.

Hiç yorum yok