Kaş Ve Kirpik Serumu Yapımı - kadinvsaglik.com

Kaş Ve Kirpik Serumu Yapımı

Kaş Ve Kirpik Uzatmanın Ve Gürleştirmenin  Doğal Yolları, Kaş, Kirpik, Uzatmanın, Kirpiklerimiz, Bakımı, Kaş Ve Kirpik Gürleştirmek İçin Doğal Yöntemler, Doğal Kaş Boyası Evde Nasıl Yapılır, Uzatan Ve Gürleştiren, Kremin Evde Yapımı, Serum,

Kaşlarımız

Kaşlarımız yüz şeklimize anlam katan en önemli organımızdandır. Görevi gözü
alından gelen terlerden korumak olan kaşlarımız bakışlarımıza daha derin anlam katarak ifadelerimizi düzgün olarak karşı tarafa hissettirirler. Nasıl ki kızdığımızda kaşlarımızı çatar, hayrete düştüğümüzde ise kaldırarak ifadelerimizi belirleriz. Bir kaşta ortalama 500 civarı kıl vardır. Bu kıllar zamanla belirli sebeplerden dökülebilirler. Bunların başlıca sebepleri ise hormonal sebeplere bağlı dökülmeler, besin eksikliği, psikolojik sebepler, bağışıklık sistemi, kullanılan ilaçlar gibi bir çok etken kaşlarımızın dökülmesine yada seyrelmesine sebep olabilir. Yanlış kaş alımları da kaşlarımızı küstüren, alınan yerlerden bir daha kıl  çıkmamasına sebep olan etkenlerdendir.

 

Kirpiklerimiz

Kirpiklerimiz gözlerimizi rüzgardan, sudan ve dışarıdan gelen etkilerden korumakla yükümlü organımızdır. Aynı zamanda da gözlerimiz güzelliğine güzellik katarlar. Bol ve gür kirpikler her kadının istediği, arzu ettiği bir özelliktir. Kaşlar gibi kirpikler de bir çok sebepten zamanla dökülebilirler. Gerekli bakım sayesinde daha dolgun kirpiklere kavuşmamız mümkündür.

 

Kaş  Ve Kirpik Bakımı

Kaşlarımız ve kirpiklerimiz zamanla dökülüp, seyrekleşebilir. Yüzümüze anlam katan kaşlarımızın ve kirpiklerimizin  bakımına cildimize özen gösterdiğimiz gibi özen göstermeliyiz. Kaş bakımı ve kirpik bakımı yapılmasına kaç ve kirpiklerinde özene ihtiyaçları vardır. Nasıl ki saçlar bakımsız kaldığında dökülür ve yıpranırlar. Kaşlarımız ve kirpiklerimizde aynen bakımsız kaldığında dökülerek seyrekleşirler. Kalın kaşların moda olduğu bu günlerde kaşlarımızın ve kirpiklerinizin  daha gür bir hale getirmenin bazı ufak detaylarını sizlerle faylaşmak isteriz. Kaş ve kirpik bakımında kaş ve kirpik serumu kullanmak çok önemlidir.

 
Kaş Ve Kirpik Uzatmanın Ve Gürleştirmenin  Doğal Yolları, Kaş, Kirpik, Uzatmanın, Kirpiklerimiz, Bakımı, Kaş Ve Kirpik Gürleştirmek İçin Doğal Yöntemler, Doğal Kaş Boyası Evde Nasıl Yapılır, Uzatan Ve Gürleştiren, Kremin Evde Yapımı, Serum,

Kaş Ve Kirpik Gürleştirmek İçin Doğal Yöntemler

Bazı şifalı bitkiler ve yağlar vardır. Bu bitki ve yağlar, kaş ve kirpik bakımını yaparak daha gür ve sağlıklı olmasını sağlarlar. Bu bakımları yapan kadınlar zamanla kaşlarının ve kirpiklerinin daha sağlıklı, gür bir şekilde çıktığını görebilirler. Evde yapacağımız kaş ve kirpik serumu yapımını da anlatacağımız kaş ve kirpik serumu ile de kirpikleriniz daha gür ve uzun çıkarken kaşlarınızda daha gür ve sağlıklı olacaktır.

 

Kaş Ve Kirpik Bakımında Zeytin Yağı

Zeytin yağı kaş ve kirpik bakımı için çok önemli yağlardandır. Her akşam ve sabah bir pamuk yardımı ile kaşlarınıza ve kirpiklerinize  zeytin yağı sürmeniz kaşlarınızın ve kirpiklerinizin  daha gür ve sağlıklı olmasını sağlar.

 

Kaş Ve Kirpik Bakımında  Badem Yağı

Badem yağı kılları kuvvetlendiren yağların en başında gelir. Kıl köklerinin beslenerek kuvvetli çıkmasını sağlar. Bu yağı sabah ve akşam kaşınıza ve kirpiğinize bir pamuk yardımı ile sürerek bakım yapmanız faydalı olacaktır. Kaş ve kirpik serumunda badem yağı da kullanılarak kaş ve kirpik bakımı bu yağlar sayesinde yapılmaktadır.

 

Kaş Bakımında Sarımsak

Sarımsak çok güçlü bir kıl çıkarıcıdır. Sarımsağı ikiye bölün ve seyrek olan kaş yapınıza sürün. Çıkmasını istediğiniz bölgeye sürdüğünüz sarımsak oradaki tüylerin kuvvetlenmesine sebep olarak kıl yapısını kuvvetlendirir ve daha gür ve sağlıklı çıkmasını sağlar. Kaşlarınızda bir iki saat kalması yeterli olacaktır. Kirpiklerimiz için biraz tehlikeli olabilir. Gözlerinize gelirse gözlerinizi yakabilir.

Kaş Ve Kirpik Uzatan Sarımsak Yağı

Sarımsak yağı taze sarımsak gibi aynı etkiyi gösterir aynı zamanda da kaşlarınızı ve kirpiklerinizi besler. Sabah ve akşam sarımsak yağını bir pamuk yardımı ile kaşlarınıza ve kirpiklerinize sürebilirsiniz.

 

Kaş Ve Kirpik Uzatan Ve Gürleştiren  Hint Yağı

Hint yağı saçları, kirpikleri ve kaşları besler ve daha gür çıkmasını sağlar. Hint yağının içinde kıl yapısını besleyen vitamin ve özler çok fazladır. Sabah ve akşam pamuk yardımı ile kaşlarınıza ve kirpiklerinize sürerek bekletmeniz kaşlarınızın ve kirpiklerinizin daha gür çıkmasına sebep olur.Kaş ve kirpik serumu içerisinde de kullanılan bu yağ kaç ve kirpik bakımı için çok önemlidir.

 

Kaş Ve Kirpik Gürleştiren Ve Uzatan  Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı saç, kirpik ve kaş bakımı için çok önemli yağlardandır. Kaşlarınıza ve kirpiklerinize sabah ve akşam süreceğiniz bu yağ kaşlarınızın ve kirpiklerinizin  daha gür çıkmasına sebep olur. Cilt içinde çok faydalı olan bu yağı tüm yüzünüze de sürebilirsiniz.

 

Kaş Ve Kirpik Gürleştiren Argan Yağı

Argan yağı tüm cilt için çok önemli yağların başında gelir. Cilt lekelerini yok ederek cildimizi çok derinlemesine besler. Bu yağ kaş, kirpik ve saç bakımı için çok önemlidir. Sabah ve akşam yatmadan cildinize, kirpiklerinize ve kaşınıza sürmenizi tavsiye ederiz. Kaş ve kirpik serumu yapımındada aygan yağı kullanılmaktadır. Tek başına da bu yağı sürerek kaş bakımı ve kirpik bakımını yapabilirsiniz.

 

Kaş Ve Kirpik Gürleştiren  Ceviz Yağı

Ceviz yağının içeriğinde olan özler sayesinde çok besleyici olan bu yağ ile kaş bakımı ve kirpik bakımı  sayesinde kaşlarınız ve kirpikleriniz daha gür ve sağlık kazanacaktır.

 

Kaş Ve Kirpik Bakımında Aloe Vera

Evlerde de yetiştirilebilen aloe vera bitkisinin jeli ile hem tüm yüzünüze hemde kaşlarınıza ve kirpiklerinize  bakım yapmanız, kaşlarınızın  ve kirpiklerinizin sağlıklı uzamasına sebep olur.

 

Kaş Ve Kirpik Bakımında Çörek Otu Yağı

Bin bir derde derman olan çörek otu yağı besin değeri çok yüksek yağlardandır. Kaş bakımı ve kirpik bakımı için mutlaka en az haftada iki kere pamuk yardımı ile sürmenizi tavsiye ederiz. 

Kaş Gürleştirme Kürü

1 çay kaşığı çörek otu yağı
1 yumurta sarısını karıştırarak kaşlarınız ve yüzünüze sürün. 30 dakika yüzünüzde bekletin. Ilık su ile yıkayarak temizleyin. Etkisini hemen görmeniz mümkün olan bu kür sayesinde göreceksiniz ki yüzünüz yumuşacık olacaktır. Kaş ve kirpik serumu  niteliğindedir, kaşlarınızın  daha gür ve sağlıklı çıkmaya başlar.

 

Kaş Ve Kirpik Bakımında Lavanta Özlü Sabun

Kaş  ve kirpik temizliği için mutlaka lavanta özeleri bulunan sabunlar kullanın. Lavanta cildi besleyerek korunmasını sağlar. Kaşların ve yüzün hem temizliğini sağlar, hemde bakımına yardımcı olur. Bu sabunun içinde lavanta özü bulunduğundan son derece yararlıdır.

 

Kaş Ve Kirpik Bakımında  Vazelin

Vazelin hem cilt hemde kaş ve kirpik bakımı için çok önemli bir kremdir. Yüzünüze krem yerine vazelin sürmenizi tavsiye ederiz. Vazelin cilt kesikleri, yanıklar ve yara tedavisi için firmaların kullandığı bir merhemdir. Satın alınan merhemlerin bir çoğunun ana maddesi vazelindir. Bu yüzdende kaş bakımı,  kirpik  bakımı ve cildinizin bakımı için çok önemlidir. Sabah ve akşam yüzünüze, kaş ve kirpiklerinize krem yerine vazelin sürmeniz çok fark ettirecektir.

 
Kaş Ve Kirpik Bakımında Nelere Dikkat Etmeliyiz, Kaş, Kirpik, Uzatmanın, Kirpiklerimiz, Bakımı, Kaş Ve Kirpik Gürleştirmek İçin Doğal Yöntemler, Doğal Kaş Boyası Evde Nasıl Yapılır, Uzatan Ve Gürleştiren, Kremin Evde Yapımı, Serum,

Kaş  Ve Kirpik Bakımında Kadınlar Nelere Dikkat Etmeli?

  • Akşam yatmadan önce mutlaka makyajınızı silin. Makyaj malzemelerindeki kimyasallar kaşlarınızın ve kirpiklerinizin dökülmesine yok açarlar.
  • Yüzünüzü yatmadan önce mutlaka ılık su ve sabunla yıkayarak cilt temizliğine önem verin. Verdiğimiz yağlarla bakımını  yaparak uyumanızı öneririz.

 Kaş Boyası Nasıl Yapılır?

Kaşlarınıza kalem, kaş farı gibi kimyasalları sürerek daha gür göstermeniz mümkündür. Bu gibi kimyasallar zamanla kaşlarınıza zarar vermekteler. Sizlere evde yapabileceğiniz çok basit bir yöntem vermek istiyoruz. Bu yöntemle kaşlarınızı doğal olarak boyarken gürleşmesini de sağlıyorsunuz.


Karanfil

Karanfil eşsiz faydalarının yanında kaşlarınızı da boyamanıza ve daha gür çıkmasına yardımcı oluyor. Bir adet karanfili alın ve bir cımbız yardımı ile tutarak ucunu bir iki saniye ateşte ısıtın. Isınan karanfilin diğer tarafından tutarak, ısınan yüzünü kaşlarınızın doldurmak istediğiniz yerlerine sürün. Bu tarifle kaşlarınızı evde kendiniz başka bir şeye gerek kalmadan boyayabilirsiniz. Bu boyama aynı zamanda karanfilin kaşlarınızın çıkmayan yerlerine de kaş bakımı yapmanızı sağlar.

 
Kaş Ve Kirpik Uzatan Ve Gürleştiren Serum, Kaş, Kirpik, Uzatmanın, Kirpiklerimiz, Bakımı, Kaş Ve Kirpik Gürleştirmek İçin Doğal Yöntemler, Doğal Kaş Boyası Evde Nasıl Yapılır, Uzatan Ve Gürleştiren, Kremin Evde Yapımı, Serum,

Kaş Ve Kirpik Serumu Yapımı

Kaş ve kirpik serumu yapımı evde yapmanız mümkündür. Dışarıdan aldığınız serumların içinde bu yağ karışımları var. Evde kendinizde bu yağ karışımlarından serum yapabilirsiniz. İster yaptığınız serumu isterseniz tek tek yağları, kendi başlarına uygulayabilirsiniz.
  • 20 gr badem yağı
  • 20 hindistan cevizi yağı
  • 20 gr argan yağı
  • 20 gr hint yağı

Yapılışı 

Kaş ve kirpik serumu yapımı için bu  yağları başka bir şişede karıştırın, kirpiklerinize ve kaş bakımı için kaşlarınıza sabah akşam bir pamukla sürün. Çok kısa sürede gürleştiğini göreceksiniz.

 

Kaş Ve Kirpik Uzatan Ve Gürleştiren Kremin Evde Yapımı

Kaşlarımıza ve kirpiklerinize süreceğimiz kaş ve kirpik  kremini evde sizlerde yapabilirsiniz. Unutmayın ki dışarıda satılan serumlarda bu yağlardan yapılmaktalar.
1 kutu vazelin
20 gr badem yağı
20 gr hindistan cevizi yağı
20 gr lavanta yağı


Yapımı

Vazelinimizin içine yağlarımızı da koyalım ve iyice birbirine karışması için uzun süre tahta küçük bir kaşıkla karıştıralım. Bu kremi hem cildiniz hemde kaş bakımı için kaşınıza  ve kirpiklerinize sürebilirsiniz.

Evde kaş şekillendirme konusunda nelere dikkat edilmesi gerekiyor ve kaş alma işleminin inceliklerini anlattığımız makalemizde bu işin inceliklerini detayları ile anlattık. Mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok