Takma Kirpik Kaç Gün Kullanılır - kadinvsaglik.com

Takma Kirpik Kaç Gün Kullanılır

Takma Kirpik Kaç gün Kullanılır
Takma Kirpik Kullanım Süresi

Takma kirpik kaç gün kullanılır sorusunun cevabı taktırılan kirpiğe göre değişmektedir. Takma kirpikler kullanım süresi, kirpiklerin yapıştırma şekillerine ve  yapıları itibari ile çeşitlilik göstermektedir. Yapıları itibari ile  ipek kirpikler ve sentetik kirpikler olmak üzere iki çeşittir. Bunun yanında bütün olarak bir seferde yapıştırıcı kullanılarak takılan kirpikler ve tek tek takılan kirpikler olmak üzere de farklılıklar göstermektedir.
Takma kirpiğe kalite katan kirpiğe ne kadar ipek kullanıldığıdır. Takma kirpikte  ipek miktarı fazla kirpik çok daha kalitelidir. Kirpiklerin kendi kirpiklerinizden farkı olmamalıdır. Takıldığında kendi kirpiğiniz gibi duran kirpikler kaliteli olanlardır. Kaliteli olan kirpik gözlerde çok daha güzel görünür ve kendi kirpiğinizden farklı durmaz. Takma kirpik kullanım süresi tek tek kirpik takma yönteminde çok daha uzundur. Göz kapağına yapıştırılan takma kirpikler ise daha kısa vadede kullanılırlar.


Takma Kirpik Kaç gün Kullanılır

Tek Tek Kirpik Takma
Tek Tek Kirpik Takma

Tek tek kirpik takma uzmanlar tarafından kirpik üzerine takılan kirpik sayesinde kirpiklerinizin 2 kat yoğunlaşmasını ve gürleşmesini sağlar. Bu kirpikler tek tek yerleştirildiği için kullanımı da uzun vadelidir. En dayanıklı olan tek tek kirpik takma  ipek kirpikler olarak bilinirler. En çok dayanan tek tek takılan ipek kirpikler kaç gün dayanır?

İpek Kirpik Kaç Gün Dayanır

İpek kirpikler kişinin kendi kirpiklerinin dökülme hızında yani 30-60 gün dayanarak dökülürler. Her ay bitiminde kişiler kirpiklerinin takıldığı yere giderek dökülenlerin yerine yenisini taktırarak bakımlarını yaparlar. İpek kirpikler de tek tek kirpik takma tekniği çok iyi bir uzman tarafından yapılmalıdır. Göz kapağına yerleştirilen kirpikler en kaliteli olanlardan olmalıdır. En iyi uzmanlar tarafından yapılmalıdır ki göz sağlığınızda bir sorun yaratmasınlar.
Takma Kirpik Kullanım Süresi

Göz Kapağına Yapıştırılan Takma Kirpikler

Göz kapağına yapıştırılan takma kirpikler 2 çeşittir. Birinci tek tek yapıştırılanlar ikincisi ise bütün olarak yapıştırılanlardır.
Tek tek olarak yapıştırılan kirpikler 3'lü kirpiklerden  oluşur. Bu 3'lü kirpikler yapıştırıcı sürülerek tek tek göz kapağına kirpik bitimine yapıştırılır. Tek tek olarak yapıştırılan bu kirpikler ancak bir uzman tarafından yapıştırılabilir. Bu kirpikler göz kapağı üzerinde 1 hafta ile 15 gün kalabilir. Bu tür kirpikler kısa vadeli kullanımı olan yapıştırıcı sürülerek göz kapağına yapıştırılan  kirpiklerdir.
Takma Kirpik Kaç gün Kullanılır
Bütün olarak evde kendi taktığınız kirpikler ise en kısa vadeli kullanımı olan kirpiklerdir. Bu kirpiklerin alt kısmına yapıştırıcı sürerek göz kapağına yapıştırılır. Bütün olarak göz kapağına yapıştırılan bu kirpikler kalitesine ve kullanılan yapıştırıcının kalitesine göre göz kapağında kalabilirler. Bu tür kirpikler 3 gün yada 1 hafta arası göz kapağında kalabilirler. Bir gece bile zor duran kirpikler de vardır. Bu  kirpiğe sürülen yapıştırıcının kalitesi ile bağlantılıdır. Bunun yanında takma kirpiğin göz kapağına nasıl takılacağını da iyi bilmek gereklidir. Bu yöntemde bazı püf noktaları vardır ve bunları iyi bilmek gereklidir. Sizler için yazdığımız takma kirpik nasıl takılır adlı makalemizde onun incelikleri ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini detayları ile anlatmaya çalıştık. Takma kirpik kullananların ve kullanmayı düşünenlerin mutlaka okumasını tavsiye ederiz.
Yapıştırılarak göz kapağına takılan kirpikler için takma kirpik kaç kez kullanılır adlı makalemizde kirpiklerin dayanma süreleri anlatılmaktadır. Mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Takma Kirpik Kullanımında Dikkat Edimesi Gerekenler

Takma kirpik kullanım süresi markasına, kalitesine ve kullanılan yapıştırıcının iyiliğine göre değişmektedir. Şunu takma kirpik kullanırken unutmamalıyız ki takma kirpikler sunidir ve göze temasında kalitesiz ürünler ise mikrop ve bakteri üretirler. Bu bakteriler göz korneasını kötü etkilerler. Bir sağlık sitesi olarak takma kirpik kullanımında sizi uyarmak bizim birinci vazifemizdir. Güzelliği için bir çok kadın takma kirpik kullanırlar. Düğün, nişan gibi özel günlerde kullanılan takma kirpiklerin akşam yatmadan önce temizlenerek çıkarılması çok daha sağlıklı bir davranış olur kanaatindeyiz. Uzun süre kullanılan takma kirpikler, virüslerin göze girmesinde, bakteri oluşumunda etkisi çok büyüktür. Uzun süre takma kirpik kullanımı bunun yanında kirpiklerin hava almasını önlediği için çok daha çabuk dökülmesini sağlamaktadır. Takma kirpik kullanırken bu uyarımızı da göz önünde tutmanızı öneririz.

Hiç yorum yok