Takma Kirpik Nasıl Takılır - kadinvsaglik.com

Takma Kirpik Nasıl Takılır

Takma Kirpik Nasıl Takılır
Takma Kirpik Nasıl Takılır

Takma kirpikler son senelerde çok daha moda olarak göz makyajında kullanılmaktadır. Özellikle gece makyajının vazgeçilmezi hacimli, gür ve bakışlara anlam katan uzun kirpiklerdir. Nişan, düğün gibi organizasyonların makyajı biraz daha detaylı ve gösterişli olduğu için takma kirpik kullanımı çok daha gösterişli olmaktadır. Çoğu kişi takma kirpik nasıl takılır, takma kirpik nasıl yapıştırılır bilmemekte ve yanlış işlem uygulamaktadır. Takma kirpik yapıştırmanın en doğru yolu nasıldır? Öncelikle takma kirpik takmadan dikkat edilmesi gerekenlere bir bakalım.

Takma kirpiklerin iki farklı çeşidi vardır. 
  • Bütün  olanlar
  • Tek tek yapıştırılanlar
Takma Kirpik Nasıl Yapıştırılır
Tek tek takılan takma kirpikler genelde daha uzman biri tarafından takılması gerektiği için eğer evde kendiniz uygulayacaksanız bütün olarak satılan kirpikleri seçmenizi öneririz.
Bütün olarak satılan kirpiklerin de şekil olarak çok fazla çeşitliliği vardır. Siz ortamına göre şeklini belirleyerek alabilirsiniz. Normal gürlükte, çok gür, çok uzun, melek kanadı gibi çok fazla çeşidi ve seçeneği olan kirpikler gidilen yere, ortamın durumuna göre seçilmelidir. Gündelik seçeceğiniz modeller çok gösterişli olmasa çok daha iyi olacaktır çünkü takma kirpik zaten kendi gösterişli olan bir malzemedir. Takıldığında zaten ben buradayım der gibi gözleri öne çıkarak bir malzeme olduğu için ne kadar sade seçilir ise o kadar yerinde bir davranış olur.
Takma Kirpik Makyaj

Takma Kirpik Makyaj

Tam da göz makyajı tamamlanıp takma kirpiğe sıra geldiğinde sonuç genelde fiyasko ile olmaktadır. Göz makyajınızın tamamını bitirmemelisiniz. Takma kirpikleri takmadan önce göz makyajınızın bazını tamamlayın. Eğer vurgulu bir göz makyajı yapmak istiyorsanız tercihinizi dumanlı göz makyajından yana kullanarak gözlerinizin vurgusunu çok daha iyi yapabilirsiniz. Sade bir göz makyajı yapacaksanız göz farı olarak renkli bir far kullanmalısınız. Takma kirpikleri yapıştırdıktan sonra üzerine far sürerek birleşme yerini kapamalısınız. Takma kirpikleri takmadan önce ön makyajınızı yapmalısınız çünkü kirpik takıldıktan sonra tüm dikkat kirpikler üzerine yoğunlaşmaktadır. Takma kirpik takılmadan önce aylaynır ve maskara uygulanmaz. Takma kirpik takıldıktan sonra maskara ve aylaynır uygulamasını yapılarak göz makyajı tamamlanır.

Takma Kirpik Neyle Yapıştırılır

Takma kirpiklerin içerisinden çıkan yapıştırıcılar ile kirpiklerinizi yapıştırmanız mümkündür ama bu yapıştırıcılar çok kuvvetli olmadıkları için kirpikleri tutmamaktadır. Yapıştıktan bir kaç saat sonra kirpik yerinden çıkar ve hiç hoş olmayan görüntüler ile karşılaşmanıza neden olur. Bizim size önerimiz mutlaka kirpiklerinizi yapıştırmak için satılan tüp yapıştırıcılardan almalısınız. Bu tür yapıştırıcılar da kalite kalite değişmektedir. Bu yüzden de mutlaka kalitesi yüksel olan yapıştırıcı kullanmalısınız. Gözlerimizin hastalık kapmaması için takma kirpik nasıl yapıştırılır çok dikkat etmeliyiz. Yapıştırıcı seçimleriniz ve kirpik seçimleriniz kaliteli olmalıdır.
Takma Kirpik Neyle Yapıştırılır

Takma Kirpik Nasıl Yapıştırılır

Takma  kirpiklerin bir çok çeşidi vardır ve siz ortamına göre takacağınız kirpiği belirledikten sonra bu kirpiğin göz kapağınıza tam gelip gelmediğine bakmalısınız. Takma kirpiği takmanız gereken yer göz pınarı başlangıcı değildir. Kirpiklerinizin başlangıç noktasından takmaya başlamalısınız. Bu yüzden de kirpik başlangıç noktasından kirpiklerinizin bitim yerine kadar takmadan ölçün ve fazlasını kesin. İki kirpik boyunun da aynı olmasına dikkat edin.
Kirpiğinizi yapıştırma işlemine başlamadan önce yapışkanın oda sıcaklığına alışabilmesi için kulak pamuğu üzerine bir miktar sıkılması gereklidir.
Takma kirpik hiç bir zaman parmaklar yardımı ile takılmaz. Mutlaka ince uçlu uzun bir cımbız bulundurmalısınız. Yapışkanınızı ister kirpiklerinizin bitim yerine isterseniz takma kirpiklerin altına sürerek uygulayabilirsiniz. Biz kirpik altına sürerek uygulamayı öneririz.
Kulak pamuğuna sürdüğünüz yapıştırıcıyı kirpiklerin alt kısmına sürdükten sonra cımbız yardımı ile tutup bastırarak kirpiklerin tam bitim noktasına yavaş yavaş uygulayın. Eğer profesyonel değilseniz parmağınız ile bunu yapmaya kalkmayın.
Takma kirpiklerinizi taktıktan sonra aylaynırınızı çekin yada takma kirpiklerin bitim noktasına koyu bir fark sürerek yapıştırma yerini kapayın. Maskaranızı kirpiklerinizi taktıktan sonra sürebilirsiniz.

Takma kirpik Nasıl Çıkarılır

Takma kirpiklerinizi çıkartmadan önce öncelikle göz makyajınızı çıkarmalısınız. Göz makyajınızı ve aylaynırınızı hafifçe sildikten sonra yağ bazlı göz makyajı temizleme suyunu pamuğa damlayın ve kirpik diplerinizi bu su ile silin. Kirpiğinizin üzerinde bu su ile ıslattığınız pamuğu bir kaç dakikalığına tutarsanız takma kirpik yapışkanı bu şekilde yumuşar ve çıkması kolaylaşır. Yumuşayan takma kirpiklerinizin uç kısmından tutun ve yavaşça çekerek çıkarın. Kirpikleriniz üzerine maskara sürmüş iseniz bu maskaradan ıslak pamuk yardımı ile temizleyin ve tekrar kutusuna kaldırın.

Hiç yorum yok