Takma Kirpik Kaç Kez Kullanılır - kadinvsaglik.com

Takma Kirpik Kaç Kez Kullanılır

Takma Kirpik Kaç Kere Kullanılır

Takma Kirpik Kaç Kere Kullanılır

Takma kirpik kaç kez kullanılır? Tek seferde kullan at mı yapmak gerekir? Kadınlar aldıkları takma kirpiklerin dayanma süresini merak etmektedir. Günlük hayatta çok kullanılmayan takma kirpikler genelde özel günlerde, düğünlerde, nişan gibi merasimlerde kullanılmaktadır.
Takma kirpikler günümüzde kadınların vazgeçilmez birer makyaj malzemesidir denebilir. Bir çok kadın takma kirpik kullanmaktadır. Özellikle özel günlerde  gösterişli makyaj yapmaları gerektiğinde takma kirpik kullanımı makyajı tamamlayıcı olmasının  yanı sıra gözlere anlam ve dikkat çekmektedir. Soluk bir yüz, takma kirpiklerle canlanmakta ve çok daha kendini göstermektedir. Çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır gözü her halde takma kirpik takmış bir kadın ve takmamış kadın arasındaki farkı anlatmak için kullanılmıştır. Bir kirpik bir insanı bu kadar mı değiştirir? Alınan takma kirpik kaç kere kullanılır, tek seferlik midir, genelde bir çok kadın merak etmektedir.
Takma kirpik kaç kez kullanılır, kaç defa kullanılır sorusunun cevabı kalitesine göre değişmektedir denebilir. Piyasada satılan bir çok marka ve takma kirpik çeşitleri vardır. Seyyar satıcılarda dahi satılan takma kirpiklerin bir çoğu kaliteli ürün değildir. Kaliteli olmayan kirpiklerin kullanımı da kısa süreli olmaktadır. Bir defa bile kullanılıp atılan kirpikler vardır. Bunun yanında kaliteli bir takma kirpiğin ömrü çok uzun olabilir. Takma kirpiklerin saç telinden üretilenlerini almanız da bu konuda çok faydalı olacaktır. Kimi kirpik plastiktir ve bir kaç takmada kirpikler dökülürler.
Takma Kirpik Kaç Kez Kullanılır

Takma Kirpik Kaç Kez Kullanılır

Bir kirpiğin ömrünün bittiği kirpiklerde oluşan deformasyonla belli olur. Kavisini kaybeder ve yapıştırmakta zorluk yaşanmaya başlandığında kirpik ömrünü tüketmiş demektir. Bu arada kullanılan yapıştırıcıların da kirpiğin ömrü konusunda etkilidir. Kullanılan yapıştırıcı eğer kaliteli değil ise kirpikten çıkmaz, kirpiğe zarar verir. En önemlisi kullanılan kalitesiz yapıştırıcılar, göz retinasına da zarar verdikleri için son derece önemlidir. Mutlaka kirpikleri yapıştırmakta kullanacağınız yapıştırıcı iyi bir markanın ürünü olmalıdır.
Makyajınızı tamamladıktan sonra yapıştırılan takma kirpikler, yapıştırıldıktan sonra maskara ve aylaynır çekilerek makyaj bitirilir. Takma kirpiklerinizi çıkardıktan sonra üzerindeki maskara mutlaka makyaj temizleyici ile silinmelidir. Temiz bir şekilde muhafaza edilir ise çok daha uzun kullanılabilir.
Takma kirpikler güneş gören, sıcak ortamlarda kalorifer üstü gibi sıcağa ve ısıya maruz bırakılacak şekilde kalmamalıdır.

Takma Kirpik Kaç Defa Kullanılır

Genelde kullanılıp işleri bittikten sonra bir kenara konan kirpikler durdukları yerde iyi korunmadıkları için zarar görerek deformasyona uğrarlar. Aldığınız kirpikle işiniz bittiğinde onu güzelce temizlemelisiniz. Üzerindeki maskara gibi kimyasallardan arındırmalısınız. Saç teli ile yapılmış yada ipek kirpik ise onu arada badem yağı gibi doğal yağlar ile silmek ömrünü uzatma konusunda çok faydalıdır. Yağı üzerinde bırakmadan, şeklini bozmadan bir pamuğa damlattığınız yağ ile çok hafif bir şekilde silerek temizlemek takma kirpiğin ömrünü uzatmakta çok faydalıdır. Serin ve kuru bir yerde özellikle kutusunun içerisinde saklamaya özen göstermelisiniz.Takma kirpiği bir çok defa kullanmanızda yapacağınız bu bakımın önemli yeri vardır.

Takma kirpik nasıl takılır anlattığımız makalemizde yapıştırma işlemini tüm detayları ile anlattık. Yapılan yanlışları ve doğru yapıştırma tekniğini anlattığımız makalemizde takma kirpik nasıl çıkarılır da anlatılmıştır. Mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok