Omuzda Kas Yırtılması Bitkisel Tedavi - kadinvsaglik.com

Omuzda Kas Yırtılması Bitkisel Tedavi

Omuzda Kas Yırtılması

Omuzda Kas Yırtılması

Omuzda kas yırtılması bitkisel tedavi doktor muayenesinden ve tedavisinden sonra evde yardımcı tedavi olarak uygulanır. Çok ağrılı olan omuzda kas yırtılması çok dikkat edilmesi ve tedavisinin ihmal edilmemesi gereken omuz hastalıklarındandır. İlerlemesi sonucu çok ciddi sonuçlar doğurabilmektedir.


Omuzda kas yırtılması son derece ağrılı ve omuz hareketlerini kısıtlayan bir durumdur. Omuz kasının renginde bir değişim, kanama, kızarıklık, şişme ve kuvvet kaybı omuz kası yırtılması belirtilerindendir. Bu gibi bir durumda omuz kası hiç hareket ettirilmeden en yakın hastaneye gidilerek tedavi ettirilmelidir. Bazı omuz kas yırtıklarında ameliyat gerekmektedir. Omuz kas yırtılması bitkisel tedavi ancak doktor muayenesinden sonra evde yardımcı tedavi amaçlı yapılabilir.
Omuz bölgesi çok karmaşık bir yapıya sahip çok önemli bir yerdir. Omuz kasları el hareketlerini sağlayan çok önemli kaslardır ve bu kaslarda oluşan bir problem eklem fonksiyonuna olumsuz yönden etki eder. Omuz eklemi fonksiyonel olarak çalışmasını sağlayan  çok önemli yapı omuz manşeti tentonlarıdır ve bu tendomlar zaman içerisinde yıpranmaya maruz kalabilirler. Bu bölgede oluşan bir yırtılma ciddi anlamada ağrıya ve güç kaybına yol açar.
Omuz kas yırtılması, daha fazla ilerlemiş yaşlardaki kişilerde görülür. Bununla birlikte trafik kazası, travma sonucunda ve yanlış bir hareket esnasında her yaş grubunda omuz kas yırtılması ortaya çıkabilir. Kürek kemiği, köprücük kemiği ve kol kemiği bu bölgedeki kemiklerdir. Bu kemiklerin çevresinde onları korumakla ve hareketi sağlamakla yükümlü kaslara da omuz kasları denmektedir. Omuzda kas yırtılması ile ilgili yazdığımız makalemiz size bu konu hakkında çok daha kapsamlı bilgi vermektedir.
Omuzda Kas Yırtılması Bitkisel Tedavi

Omuzda Kas Yırtılması Bitkisel Tedavi

Öncelikle doktora gidilip omuz kas yırtığı için doktorunuzun verdiği tedavileri uygulamalısınız. Omuz kas yırtıklarında öncelikle dinlenmek ve omuz bölgesinin hareket ettirilmemesi çok önemlidir. Doktorunuz size Rehabilitasyon, fizyoterapi ve fizik tedavi uygulaması önerecektir. Bu uygulamalar da kas yırtığının bir an önce iyileşmesi adına çok önemlidir. Geçmeyen, iyileşme göstermeyen kas yırtıkları cerrahi olarak tedavi edilmektedir. Omuz kas yırtığı ameliyatı ile kas yırtığı tedavi edilir. 
Omuz kas yırtığı ağrılarına soğuk, sıcak kompres uygulaması çok faydalıdır.

  • Sargı bezi
  • 1 su bardağı alkol, 
  • 1 bardak süt,
  • 1 kalıp beyaz sabun 
Omuz kas yırtığı bitkisel tedavi olarak evde yapılacak olan çok eskilerden beridir uygulanan bu tedavi de çok faydalı olmaktadır. Bir bardak sütü bir tencerede kaynatın ve temiz bir havluyu, kaynattığınız sıcak sütün içerisine batırıp kas yırtığının olduğu yere koyun. Bu bölgede süte batırdığınız havlu 15-20 dakika kadar kalmalıdır. Temiz, hiç kullanılmamış bir beyaz sabunu rendeleyin ve 3 kaşık kadar alarak bir su bardağı alkol içerisine yavaş yavaş ekleyin. İyice çalkalayın ve sargı bezinin üzerine dökerek omuzunuzun üzerine bu şekilde sarın. Akşam yatarken yaparsanız sabaha kadar bu sargı bezinin orada kalması ağrılarınızı azaltmaya ve kas yırtılmasını tedavi etmeye çok faydalı olacaktır.

Lavanta yağı ile çok hafif bir şekilde o bölge ovulmalıdır. Lavanta yağı ağrılarınızı kesmekte çok faydalı olacaktır. Zencefil yağı, ada çayı yağı, özellikle at kestanesi yağı ile yapılan masaj yırtık olan kasın iyileşmesinde çok faydalıdır. Bu bölge, bu yağlar ile çok hafif bir şekilde masaj yapılarak tülbentle sarılmalıdır.
  • 1 su bardağı kepek
  • Sirke
  • Su
  • Tülbent yada sargı bezi
Bir tencereye 1 su bardağı kepek koyup, içerisine eşit miktarda sirke ve su dökerek lapa olana kadar kısık ateşte karıştırın. Hamur haline gelen kepeği sargı bezine yada tülbent üzerine dökerek sıcak sıcak omuz bölgenize sarın. Çok eskilerden bu yana uygulanan çok başarılı bir yöntemdir ve çok faydalıdır.
Omuzda kas yırtılması sonucunda hasta kol kaslarını hareket ettiremez. Mutlaka erken dönem tedavisi yapılmalı, kol kaslarının hareketsizliğine çözüm bulunmalıdır. Bu hastalık ciddiye alınması gereken çok önemli bir hastalıktır. Çok uzun süre hareketsiz kalan kaslarda ilerleyen dönem içerisinde donuk omuz hastalığı görülmektedir. Kasların hareketsiz kalması ile gelişen bir hastalıktır. Donuk omuz hastalığı ile ilgili çok detaylı yazdığımız makalemizi okumanızı mutlaka öneririz.

Hiç yorum yok