Kuyruk Sokumu Kaşıntı - kadinvsaglik.com

Kuyruk Sokumu Kaşıntı

Kuyruk Sokumu Kaşıntı Nedenleri

Kuyruk Sokumu Kaşıntı

Kuyruk sokumu kaşıntısı sosyal hayatta kişiye çok zor anlar yaşatan bir durumdur. Kuyruk sokumu kaşıntı nedenleri bir çok sebebe bağlı gelişen ve tedavisi olan bir rahatsızlıktır. İnsan sosyal hayatta bu kaşıntı ile baş edemez, birilerinin yanında kaşınmaya engel olamaz, elini sokup kaşıyamaz. Kol bacak gibi görünür bir yerde değil ki kaşıyabilsin. Son derece ayıp karşılanacak olan bu davranış şekli yüzünden kişi kaşıntıya karşılık  kendine hakim olmaya çalışır. Çoğun kaşıntı sonrasında tahrişe ve pişiğe neden olabilir.
Kuyruk Sokumu Kaşıntı

Kuyruk Sokumu Kaşıntı Nedenleri

Kuyruk sokumu derisi son derece hassas ve ince yapıdadır. Bir çok sebepten dolayı bu bölgede kaşıntı olması normaldir. Genelde bu durum çok terleyen ve çok oturan kişilerde görülmektedir. Terleyen kişiler özellikle kilolu iseler kuyruk sokumunda kaşıntı olması çok normaldir. 
Kilolu Kişilerde Kuyruk Sokumunda Kaşıntı
Kilolu kişilerde bu bölge hava alamaz ve gün boyu çıkmayan kıyafetlerin altında terleme sonucunda tahriş olarak kaşınır. Kaşıntı genelde kilolu ve çok oturan kişilerde görülür.
Temizlik
Tuvalet temizliğine dikkat edilmeyişi, tuvalet kağıdıyla silinip çıkılması bakteri oluşumuna neden olmaktadır. Özellikle bu bölge derisi çok hassas ve terlemeden dolayı mikrop üremesine ve bakteri oluşumuna çok müsaittir. Bu yüzden de temizlik vücudun her bölgesinde olduğu gibi bu bölgede de çok önemlidir.
Cilt Hastalıkları
Cilt hastalıkları özellikle mantar gibi cildi etkileyen kaşıntıya sebep olan bir çok deri hastalığı bu kuyruk sokumu kaşıntısına neden olmaktadır. Özellikle anüs bölgesinde oluşan mantar tedavisinde temizlik çok önemlidir.
Terleme
Terleme normal bölgelerde kıyafetler tarafından çekilirken, bu bölgenin özel yapısı nedeni ile kıyafetler tarafından emilemez ve bu kısım terden dolayı nemli kalmak zorunda kalır. Bu bölge çok özel bir yerde olup hava da alamadığı için havasız ve terli kalan  kalan bölgenin kaşınmasına en çok bu sebep olmaktadır. Özellikle pişik bu bölgede kaşıntı sebeplerinin başında gelmektedir.
Oturmak Ve Hareketsizlik 
Çok oturmak, otururken kuyruk sokumu kemiğinin üzerine doğru gelecek şekilde oturmak bu bölgede hassasiyete ve zamanla tahrişe ve kaşıntıya neden olmaktadır. Havalanmada azalma ve bu bölgedeki ezilme kuyruk sokumu kaşıntı nedenlerindendir.
Alerji
Alerjik reaksiyonlar genelde döküntü ve kaşıntı yaparlar. Özellikle ince deri üzerinde kendini belli eden alerjik reaksiyonlar kuyruk sokumu kaşıntısına neden olmaktadır.
Kimyasal Ürünler
Özellikle bu bölgeye uygulanan  pudra terleme sonucunda yoğun kaşıntıya neden olur. Şampuan, sabun artıkları, duş jelleri de kaşıntı sebebidir.
Kıl Temizliği
Bu bölgede oluşan kılların temizliğinde kullanılan jilet sonucu tahriş sebepli kaşıntı yaşanması çok rastlanmaktadır. Özellikle tüy dökücü krem kullanılması kuyruk sokumu kaşıntı nedenlerindendir. Bu tür tüy dökücüler kullandıktan sonra devamlı olan kaşıntılar sizin için uyarıcı olmalı ve tüy dökücü olarak başka bir seçenek kullanmalısınız.
Aşınma
Genelde terleme ve pantolon sürtmesi sonucunda aşınmalar olabilir. Hatta lif ile banyo temizliği sırasında ince olan bu deri aşınarak yıpranabilir. Bu tür aşınmalarda terleme ile birlikte kaşıntı oluşabilir.
Kıl Dönmesi
Özellikle kuyruk sokumunda oluşan kıl dönmesi rahatsızlığı kaşıntı sebebidir. Kıl dönmesi kaşıntı yapmaz ama bu böyleden akan akıntı bakterili bir akıntıdır ve bu akıntı tahriş ve kaşıntıya sebep olabilir. Kuyruk sokumu enfeksiyon nedenleri ve kıl dönmesi hakkında yazdığımız makalelerimizi bu tür rahatsızlığı olan kişilerin mutlaka okumasını tavsiye ederiz.
Kuyruk Sokumu Kaşıntı Tedavisi

Kuyruk Sokumu Kaşıntı Tedavisi

Bu konuda en güzel tedavi bu bölgeniz temizliğine dikkat etmektir. Nedenlerine dikkat ederek neden dolayı yaşanıyor ise bu konuda tedavi yollarının araştırılması gereklidir. Kuyruk sokumu kıl dönmesi tedavisi olan bir rahatsızlık olup bu bölgeden bir operasyonla alınmaktadır. Enfeksiyon ve kıl dönmesi haricinde oluşan cilt hastalıkları ise krem ve ilaç tedavisi ile geçmektedir.
Alerji sebepli olan kaşıntılarda ise alerji nedenlerinin bulunması gereklidir. Kimyasallara dikkat edilmeli, pudra kullanımı bırakılmalı, lifle temizlik esnasında lif tahriş yapacak bir şekilde ovulmamalıdır. Özellikle tüy dökücü krem kullanımı sebeplerden biri olduğu için bu tür bir kaşıntınız var ise krem uygulaması bırakılmalı ve başka bir kıl temizliği formülü bulunmalıdır.
Bu bölgenin kuru tutulması çok önemli olduğu için temizlikten sonra mutlaka bölge kurutulmalıdır. Gene de kaşıntı giderici bir krem uygulanması tavsiye edilir. Geçmeyen kaşıntıda mutlaka doktora gidilerek görünmek cildin daha çok tahriş olmasını engeller özellikle bir deri hastalığı var ise ona yönelik bir tedavinin uygulanmasını sağlar. Kıl dönmesi başlamış ise tedavisine başlanmasına yardımcı olur.

Hiç yorum yok