Diş Sıkma Baş Ağrısı Yaparmı - kadinvsaglik.com

Diş Sıkma Baş Ağrısı Yaparmı

Diş Sıkma Baş Ağrısı Yaparmı
Diş Sıkma Baş Ağrısı Yaparmı?

Diş sıkma baş ağrısı yaparmı sorusu, çok baş ağrısı çeken diş sıkma problemi olan kişiler ve yakınları tarafından çok sorulmaktadır. Diş sıkmak sinirlere baskı yaptığı için ciddi baş ağrılarına neden olur. Bunun yanında omurga, kulak, boyun ve çene ağrısı yaşanmasına da neden olabileceği gibi başka bir hastalığın belirtisi de olabilmektedir.
Hastalığın önemli olan yanı hastanın kendinde bu hastalığın olduğunun farkında olmamasıdır. Hasta bireyler, hastalığın oldukça rahatsızlık veren semptomları ortaya çıkınca kendilerinde olan bu ağrıların sebebini araştırıyor ve sonrasında ortaya çıkıyor. Dişlerde aşırı hassasiyet, kırılma ya da sallanma, dişlerde aşınma ve çene fonksiyonlarında önemli düzeyde bozukluklar, sabah kalkınca yoğun çene ağrısı, baş ağrısı yaşamaya başlayınca  hastalar hekime başvuruyor ve ancak o şekilde fark ediliyor. Diş sıkma, yetişkin insanlarda görülürse ciddiye alınması ve tedavisi için hekime başvurulması gereken çok önemli bir sorundur.
Diş sıkma problemi genelde gerginlik, stres ve psikolojik nedenlere bağlı olmaktadır. Diş gıcırdatma da aynı nedenlere bağlı görülmektedir. Stres, uykusuzluk gibi etmenlere bağlı diş gıcırdatmaları ve diş sıkma problemi dişler üzerinde baskıya neden olmakta, çiğneme kaslarında zayıflamaya yol açmakta ve alt dişlere baskı yapılması sonucunda şekil bozukluklarına ve yıpranmalara yol açarak bir çok soruna neden olmaktadır.
Diş sıkma çene eklemlerinden de kaynaklı olabilmektedir. Çene eklem rahatsızlıkları, çiğneme kasları, yanak, baş ve boyun gibi bir çok bölgeyi etkileyen rahatsızlıklar olup, bu bölgelerdeki rahatsızlık diş sıkması ile kendini gösterebilmektedir. Diş sıkması bazı durumlarda aslında hastalık değil bir başka hastalığın belirtisi niteliğindedir. Günümüzde çok yaygın rastlanan hastalıklardandır ve çene eklemi içerisinde iltihaplanma gibi rahatsızlıklardan kaynaklı olarak oluşan durumlar, kulak, baş, boyun çevrelerinde ciddi ağrılara yol açabilmektedir. Diş sıkma baş ağrısı yapma nedenleri nelerdir?
Diş Sıkma Baş Ağrısı

Diş Sıkma Baş Ağrısı

Genelde uyku sırasında yada gündelik hayatta strese bağlı olarak gerçekleşen bir eylemdir. Farkında olmadan yapılan bu hareket sonucu ağrılar oluşur. Bunların dışında psikolojik rahatsızlıklar istemsiz olarak diş sıkmasına neden olabilir ve kişi fark etmeden bu sorunu yaşamaktadır. Engel olamadığı bu problemi fark ettiği anda doktora gitmelidir.
Diş ağrıları sonucunda da diş sıkma problemi yaşanmaktadır. Diş ağrıları ve diş iltihaplanmalarında yaşanan acıyı hafifletmek için fark etmeden diş sıkma eylemi yapılır. Dişlerin aşırı sıkılması diş eti üzerindeki sinirlere baskı yapılmasına ve bunun sonucu olarak dişlerde de  başta basınç uygulandığı için ağrılar oluşmaktadır.
Çene eklemi rahatsızlıkları ve iltihaplanmalar  ağzın açılıp kapanması sırasında yüz ve baş bölgesinde ağrı, dişler üzerinde gıcırdama, yemek yerken yorulma, kulaklar da ağrı ve çınlama, diş sıkma baş ağrısı nedenlerindendir.
Diş Sıkma Nasıl Geçer

Diş Sıkma Nasıl Geçer

Diş sıkma probleminin geçmesi ile birlikte baş ağrısı da kendiliğinden geçer. Diş sıkma problemi ise bir çok etkenden dolayı yaşandığı için öncelikle o etkenlerin geçmesi gereklidir. Stres nedenli diş sıkma problemlerinde stresten uzaklaşmak ve gevşemeye çalışmak etkili bir yoldur. Genelde bu problem gece uyurken yaşanmaktadır.  Hekimler hastalığın sebebini kesinleştirmek için uyku odasında bir gece gözlem altında kalınmasını önerebilirler. Bir gecelik gözlem altında uyku sırasında diş sıkma problemi olduğu ortaya çıkan hasta da  bunun ne sebepli olduğu araştırılır.
Dış sıkma problemi  yaşayan kişiler çene eklemlerine ve sinirlere aşırı baskı uyguladıkları için bu bölgelere zarar verirler. Bunu önlemek için hastaya gece yatarken takılmak üzere bir protez verilir. Bu problem genelde gene uyurken bilinçsizce yapılmakta olduğu için bu baskıyı ancak bu şekilde azaltabilirsiniz. Silikon protezler sayesinde kişi dişlerini sıktığında iki dişin birbirine kenetlenerek tahribatını önlemektedir. Aşırı diş sıkmalar dişlerde kırılmalar, ufalanmalar yaparak dişlere zarar vermektedir. Bu takılan protez sayesinden bunun önüne geçmek mümkündür. Bazı kişiler protez takmayı reddederler ve bu alışkanlığın devam etmesi ile birlikte ciddi diş kaybı, çene ekleminde hasarlar oluşmasına neden olmaktadır. Psikolojik yada hastalık sebepli olsun bunun başlıca çaresi silikon damaklık takmaktır. Bunun yanında hastaya kas gevşetici ilaç verilmektedir. Kasların gevşemesi ile birlikte hasta çok daha rahatlamaktadır. Strese bağlı veya psikolojik olarak sorunlar yaşayan kişilere hafif depresanlar verilerek hastanın sakinleşmesi ve rahatlaması sağlanmaya çalışılır.
Öncelikle hasta bu durumda bilinçlendirilmelidir. Bilinçlenen hasta hastalıkla çok daha iyi baş eder. Diş sıkma davranışının kontrol altına alınması için bu çok önemlidir.
Diş Sıkma Tedavisi Botox

Diş Sıkma Tedavisi Botox

Günümüzde diş sıkma problemine uygulanan en etkili tedavi yolu botoxtur. Botox uygulanan kas gurubu içerisinden 6 ay süreli bir kas kasılma fonksiyonlarında azalma sağlanmaktadır. Yanak bölgesinden direk kas grubu içine enjekte edilen Botox, bruksizm için en etkili yöntem olarak kabul edilmektedir. Botox bu şekilde estetik olarak uygulamaların dışında tedavi amaçlı uygulanmaktadır. Botox 6 ayda bir yapılan kasların hareketlerini kısıtlayan bir uygulamadır ve her altı ayda bir diş doktorunuz tarafından uygulanır. Bu şekilde dişlerinize, çene yapınıza zarar vermemiş hatta boyun, çene ve özellikle baş ağrılarınızdan kurtulmuş olursunuz. Diş sıkma nedenli yaşanan baş ağrıları bu sayede geçmiş olur.
Diş ağrısı baş ağrısı yaparmı adlı makalemizde diş ağrıların da baş ağrısına neden olduğu konusuna değinilmiştir.
Ağız yarası neden olur tedavisi nedir adlı makalemiz ilginizi çekebilir.

Hiç yorum yok