Pirinç Unu Biberon Maması Nasıl Yapılır - kadinvsaglik.com

Pirinç Unu Biberon Maması Nasıl Yapılır

Pirinç Unu Biberon Maması Nasıl Yapılır

Pirinç Unu Biberon Maması Nasıl Yapılır

Pirinç unu biberon maması nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir, pirinç unu biberon maması bebeklere kaç ayında verilmelidir ve besleyicimidir? Bu gibi sorular anneler tarafından çok fazla sorulmaktadır. Pirinç unu, pirincin un hale getirilmesi ile elde edilmektedir. Son derece vitaminli olan pirinç unu bebeklerinde severek yedikleri ek mamadır. Pirinç unu içerisinde potasyum, diyet lifi, protein, A vitamini,  kalsiyum, demir, B6 vitamini, magnezyum, sodyum gibi bir çok vitamin ve mineral içermektedir. Ek gıdaya başlayan bebekler için çok uygun bir besindir.
Bebeklerin ilk 6 ay anne sütü ile beslenmeleri son derece önemlidir. Bebeklerde 4 aydan önce ek gıdaya başlanmamalıdır. Bebeğimiz 4 aylık olduktan sonra çok az miktarlarda ek gıdaya geçebiliriz. Bu sürece ek gıdaya geçiş süreci denmektedir. Bu süreç içerisinde verilebilecek en doğru besin pirinç unu mamadır. Bu süreç içerisinde pirinç unu mamayı su ile yaparak bebeğimize vermemiz yeterlidir.
Bebeğinizin emdiği halde doymadığını hissediyorsanız ek gıdaya geçiş süreci gelmiş demektir. Bebeğiniz 4 aylık olmadan sindirim sistemi ve böbrekleri ek gıda için hazır değildir. Bebeğinizi doyurmak isterken eğer bebek 4 ayını geçmemiş ise ona zarar vermiş olursunuz. Kesinlikle bebek 4 ayını geçtikten sonra ek gıdaya başlamalıdır. Ek gıda geçiş süreci için en önemli besin de pirinç unu mamadır.
Bebekler ek gıdaya ne zaman başlamalıdır adlı makalemizde bebeklerin ek gıdaya geçiş sürecini ve nasıl beslenmeleri gerektiğini ayrıntıları ile anlattık. 

Pirinç Unundan Bebek Maması

  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu
Pirinç unu biberon maması yapımı için bir kap içerisine suyumuzu ve pirinç unumuzu koyalım ve pişirelim. Mamamızın içerisine koyacağımız suyun mutlaka içme suyu olması gereklidir. Çeşmeden kesinlikle kullanmayınız. İçme suyunu da mama yapmadan önce kaynatıp, soğutalım. Bebek mamamızı yaptıktan sonra biberonumuza koyalım ve ılıyınca bebeğimize verebiliriz.
Biberonların temizliğine de mama yapımına gösterdiğimiz özeni göstermeliyiz. Her mama verdiğimizde biberonumuzu boşaltıp iyice yıkadıktan sonra mutlaka kaynatarak diğer mamaya hazırlamalıyız. Mamamızı bebeğimize yedirdikten sonra biberon içerisinde kalan mamayı dökmeliyiz. Biberon içerisinde bekleyen mama bir daha bebeğe verilmemelidir.
Mamamızın içerisine 3 ölçekte devam sütünden ilave ederek daha besleyici mamalar hazırlamanız mümkündür. Pirinç unundan bebek mamasını, kaşık maması şeklinde hazırlayıp bebeklerinize kaşık ile de yedirebilirsiniz. Bebeğiniz 6 ayı geçtikten sonra içerisine ek besinler ilave ederek de çok besleyici mamalar elde edebiliriz. Genelde bal kabağı püresi ve meyve püresi katkıları ile meyveli mamalarda yapabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Her pirinç unundan biberon maması yapılabiliyor mu yoksa biberon olanlar ayrımı satılıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her pirinç unundan yapılabilir. Özellikle bebek maması yapmak için üretilenler de vardır. Her firma değişik ambalajlar ile üretmektedir. Tamamen sizin tercihiniz.

      Sil
  2. Bende kızıma pirinç unu mama vermek istiyorum ama kaç yere baktıysan kaşık mama olarak var peki biberonla yapımı uygun mudur içime

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabikii. Yazımızda da biberon maması olarak kullanımı anlatılıyor.

      Sil