Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır - kadinvsaglik.com

Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır

Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır

Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır

Mevsiminde alınan enginar buzlukta nasıl saklanır, nelere dikkat edilmesi gereklidir. Mevsiminde daha taze iken alınan enginarlar kışın yenmek üzere buzluklarda çok rahatlıkla saklanırlar. Mevsiminde taze iken alınan enginarlar derin dondurucuya konmadan iki dakika şoklama işlemi yapılır. Bu işlem son derece kolay bir işlemdir.
Enginarlar temizlenir ve ayıklanırlar. İçleri yani çanak kısmı çıkarılan enginar limonlu suya konur ki
kararmasın. Bir tencereye yarıyı geçecek su konur ve kaynatılır. İçerisine bir tatlı kaşığı kadar limon suyu konur ve içerisine çanak enginarlar atılır ve tam 2 dakika kaynatılır. Hemen alınır ve soğuk su altına tutulurlar ve bu şekilde şoklanmış olurlar. Süzdürülen enginar üzerinde su kalmayacak şekilde kurulanır ve buzdolabı poşetlerine konarak buzdolabının buzluk kısmına konur. Mümkün ise kişi başına göre buzdolabı poşetlerine koymanız çok daha iyi olur. Evde 4 kişi iseniz bu yemeği yaparken normalde 4 kişilik yapıyorsanız 4 adet çanak şeklinde koymaya dikkat etmelisiniz.
Derin dondurucu kısmından çıkarılan enginar taze alınmış gibi tap taze oluyor. İç baklalı olarak yaparsanız yanında birer poşette iç bakla koyabilirsiniz. Zeytinyağlı iç baklalı enginar yemeği tarifini verdiğimiz makalemizde bu yemeğin nasıl yapıldığını detayları ile bulabilirsiniz.
Enginarın faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Faydalarından sadece çıktığı mevsimde değil bir sene boyunca yararlanabilmek için enginar buzlukta saklanır. Karaciğeri temizler, yüksek oranda besin lifi içeren enginar yaprakları bağırsak hareketi sağlayarak tuvalete çıkmayı kolaylaştırır ve kabızlığı gidermekte birebirdir.
Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır
Enginarın kolesterolü de düşürdüğü araştırmalarla kanıtlanmıştır. Enginar yapraklarının faydaları da iç çanağının faydaları kadar çoktur. Kanserden tutunda neredeyse her derde deva niteliğindedir. Yapraklarını kurutup öğüterek kullanabileceğiniz gibi enginar gibi buzlukta da saklayarak kullanabilirsiniz. Enginar yapraklarını yıkayıp kurutun ve bir buzdolabı poşetine koyarak buzluk kısmında saklayabilirsiniz. Lazım olduğunda tek tek çıkararak kullanabilirsiniz. Dilerseniz bu kabukları kurutup rondodan geçirerek toz hale getirebilirsiniz. Bu toz haldeki enginar yapraklarını da buzluğa koyarak uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.

Salamura üzüm yaprağı nasıl yapılır? Üzüm yaprakları buzlukta nasıl saklanır? Üzüm yapraklarını saklama yöntemlerini yazdığımız makalemiz ilginizi çekebilir.

Hiç yorum yok