Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Yemek Tarifi - kadinvsaglik.com

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Yemek Tarifi

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Zeytinyağlı iç baklalı enginar yemek tarifi son derece kolay ve çok sağlıklı yemeklerin başında gelmektedir. Enginar karaciğer temizliği yapan çok faydalı bir sebzedir. Çoğu kişi zeytinyağlı enginar yemeğini çok sevmez. Damak lezzetine hitap etmediği için de çok yenmemektedir. Zeytinyağlı  iç baklalı enginar aslında çok lezzetli olan bir yemek çeşididir ama enginar pişirmenin püf noktaları vardır. Karaciğer dostu bu yemek özellikle sağlık için mutlaka pişirilmelidir.

Zeytin Yağlı İç Baklalı Enginar Yemeği Malzemeleri

  • 4-6 adet enginar
  • 500 gr kadar iç bakla
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Limon
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Yemek Tarifi

Zeytinyağlı iç baklalı enginar yemek tarifi için öncelikle enginar çanaklarını yıkayıp kararmaması için limonlu su ile dolu bir kabın içinde bekletelim. Eğer limon suyu içerisinde hazır bir şekilde alırsanız buna gerek yoktur. Hazırlık aşaması için iç baklaların dışındaki kabuk kısmını bir güzelce bıçak yardımı ile temizleyin. Bu kabuk alınmaz ise iç baklaların kabukları ağza geldiğinden çok çirkin olur. Mutlaka iç baklaların kabukları ayıklanmalıdır. Enginarlar küçük ise 6 adet orta boy ise 4 adet olacak şekilde yemeğinizi pişirebilirsiniz.
İki orta boy soğanı soyalım ve yıkayalım. Bir tencereye yarım bardak zeytinyağını koyalım ve içerisine soğanlarımızı çok ince bir şekilde doğrayalım. Soğanlarımız ölene bir iki dakika kavuralım. İçerisine iç baklalarımızı da ilave ederek ikisini birlikte bir iki tur döndürmeye devam edelim. Enginarlarımızı limonlu sudan çıkaralım ve bu suyun etkisinin gitmesi için güzelce yıkayalım ve tencereye ters olarak baklaların üzerine kapayalım. Çukur kısmı yukarı gelecek şekilde kaparsanız çok daha iyi pişecektir. İsteğe bağlı içerisine arpacık soğan da koyarak görselliğini daha da güzel hale getirebilirsiniz. Çokta lezzetli olan arpacık soğanlar bu yemeğe çok yakışmaktadır. Enginarlarınızın içerisine tuzunu ve şekerini koyalım ve üzerlerini geçecek kadar kaynar su ilavesi ile pişirmeye başlayalım. Biraz ekşi olsun isterseniz içerisine yarım limon sıkabilirsiniz. Zeytinyağlı iç baklalı enginar yemeğimizin pişince ve suyunu çekince altını kapayarak soğumaya bırakalım. Piştiğini enginarlara çatal batırarak anlayabilirsiniz. Baklaların pişme süresi ile enginarın pişme süresi aynı olduğu için birlikte pişirdik. Bu şekilde iki lezzette birbiri ile harmanlanır ve yemeğiniz çok daha lezzetli olur. Enginarlarınız soğuduğunda servis tabağına çanak şeklinde ters çevirerek koyalım ve içerisine de baklalarınızı doldurup servis yapabilirsiniz. Arzuya göre dereotunu ince ince doğrayarak yemeğinizin üzerini süsleyebilirsiniz. Dereotunu yemeğiniz pişince baklalarınızın içerisine de koyabilirsiniz bu tamamen sizin damak zevkinize bağlıdır.

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Pişirmenin Püf Noktaları

Öncelikle enginar soyulur soyulmaz limonlu, unlu suda bekletilmelidir ki kararmasın. Kararan enginarlarla yapılan yemek hoş görünmediği için zaten görünüm açısından beğenilmez. Bembeyaz bir enginar yemeği yapabilmek için öncelikle enginarlar soyulur soyulmaz limonlu suda bekletilir. Bu yüzdende enginar limon suyunu içine çeker ve ekşi bir lezzet alır. Limon suyunun içerisine atılan un bir yemek kaşığı olsa yeterlidir.
İç bakla tane olarak satılmaktadır yada tane olarak bulamazsanız alıp kendiniz tanelerini ayıklayabilirsiniz. Ayıklanan iç bakla tanelerinin üzerindeki kalın kabuğu bıçak yardımı ile soymalısınız.
Enginar limon suyunda bekletildiği için onu limonlu sudan çıkardığınızda çok iyi yıkamalı yada bir taşım su içerisinde kaynatarak bu limon tadını çıkarabilirsiniz.
Pişerken mutlaka bir tatlı kaşığı şeker ilave edelim ki çok daha lezzetli olsun. İç baklalar ile birlikte pişerse lezzetleri birbirine geçtiği için çok daha lezzetli olacaktır. Ayrı ayrı pişirenlerde vardır. Biz ikisinin birlikte pişmesini öneriyoruz.
Mutlaka enginarlar tencereye ters çevrilerek konmalıdır. Çanak kısmı yukarı gelecek şekilde olur ise enginarlar çok daha iyi pişer.
Enginarlar taze iken alınır ise içerisinde hiç kılçık olmaz. Enginarın vakti geçmeye yakın alınırsa içerisinde kılcıklar olacağından yerken ağza geldiği için çok sevilmemektedir. Bunun için enginarlar yeni çıktığında alınmalı ve mümkünse buzdolabının derin dondurucu kısmına taze iken atılırsa bir yıl boyunca kılçıksız bir şekilde pişirebilirsiniz. Aynı şekilde baklaları da buzluğa koyarak ikisini birlikte saklayarak pişirebilirsiniz.

Süt Reçeli tarifini ve faydalarını öğrenmek mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok