Doğumdan Sonra Kaç Kilo Gider - kadinvsaglik.com

Doğumdan Sonra Kaç Kilo Gider

Doğumdan Sonra Kaç Kilo Gider

Doğumdan Sonra Kaç Kilo Gider

Kadınlar için fiziksel görünümleri her zaman son derece önemlidir. Hamileliğin başlaması ile alınmaya başlayan kilolar hamilelik sonrasında nasıl verilecek anne için bu çok önemlidir.  Evladını kucağına alan anne hamileliğinin bitmesi yani doğumdan sonra kaç kilo gider? doğumdan sonra kilo verme nasıl olur? sorusunu kendine sormaktadır. Anneliğinin yanında kendi sağlığına da çok dikkat etmesi gereklidir. Her kadın kendine bakmalı ve formda kalabilmelidir.
Doğumdan sonra bilinen bir gerçek şudur ki bebeğin kilosunun iki katı kadar bir kilo doğum esnasında gitmektedir. Yani bebek 3 kilo ise bebeğin eşi ile birlikte doğum esnasında 6 kilo kadar bir kilo anneden gider. Bu kesin bir rakam olmamakla birlikte aşağı yukarı bu kadardır. İlk hafta kanamanın fazlalığı ile vücuttan atılan ödemle birlikte 1-2 kilo kadar da gider. Doğumdan çıkan anne doğum ve sonrasındaki ay hızla kilo vermeye başlamaktadır. Bebeğine süt vermek için bol sıvı tüketen anne yediklerine ve içtiklerine dikkat etmelidir. Bebeğine süt olsun diye önüne konan her şeyi yememelidir. Öncelik bebeğe verilecek olan süttür, ama pasta börek gibi sağlıksız besinler bebeğe süt yapmaz. Anne bebeğe süt yapan gıdaları bilinçli bir şekilde yer ise hızla hiç bir şey yapmadan kilo verebilir. Bebek emdirmek zaten annede kilo verme sebebidir. Anne düşük kalorili diyetler yapmamalıdır. Bu annenin sağlığı ve bebeğe vereceği süt için çok önemlidir. Alması gereken kalori miktarını alarak fazlasından kaçınmalıdır. Bu kaloriyi et, süt, bol sebze ve meyve yiyerek almalıdır. Unlu ve şekerli gıdalardan uzak durarak vermesi gereken kiloyu çok rahatlıkla verebilir. Bu şekilde beslenen anne ayda 1-2 kilo arasında zaten verecektir. Lohusalıkta beslenme son derece önemli bir konudur. Bu konu ile ilgili yazdığımız makalemizde nelere dikkat etmeli ve neler yemelisiniz çok detaylı anlattık. Mutlaka okuyarak bilgi edinmelisiniz. Bu şekilde doğru bir beslenme ile çok daha hızlı ve sağlıklı k,lo vermeniz mümkün olabilir.
Doğumdan Sonra Kilo Verme

Doğumdan Sonra Kilo Verme

Kadınların genelde hamileliklerde 8-12 kilo alması doktorlar tarafından önerilse de hamilelik boyunca her kadın farklı kilolar alabilmektedir. Zayıf bir bayanın 15-20 kilo alması hamileliğinin sonunda çok fazla bir sorun yaşatmaz. Fakat hamile olmadan önce kilolu olan bir bayanın hele birde şeker hastası ise aldığı kilolar son derece önemlidir. Bu yüzden kilolu olan kadınların özellikle hamilelikleri boyunca 12 kilonun fazlasında kilo almamaya dikkat etmesi gereklidir. Bu kilonun zaten yarısını doğumda diğer kalan kısmını da bir kaç ayda vererek atmaktadır. Bu şekilde doğum yapan anne en az bir iki ayda en çok da bir yıl içerisinde aldığı kiloyu çok rahatlıkla verebilmektedir.
Emzirme döneminde süt veren annenin metabolizması çok hızlı çalışmaktadır. Süt verme işlemi çok hızlı kalori harcamasına sebep olduğundan  annenin çok hızlı kilo vermesine neden olmaktadır. Aslında hiç bir şey yapmadan sadece bebeğinizi emzirerek çok hızlı bir şekilde kilo vermek mümkündür. Süt arttırmak için sağlıksız ve yanlış beslenmek anneye kilo aldıran sebeptir. Emziren anne vitamin, mineral, protein, yağ ve karbonhidratlardan oluşan yeterli ve dengeli beslenme ile hem yeterli süt üretir, hemde hızla kilo verebilmektedir. Anne doğumdan sonra yeterli kalsiyum almalıdır. Yeterli kalsiyum almayan annenin kemik ve diş sağlığı bu durumdan kötü etkilenir. Anne bol süt ve kalsiyum içeren besinler yemelidir.
Anne çok aşırı kilo almış ve sonrasında da yeterince verememiş ise bebek ek gıdaya başladığında yani 6 ayından sonra sağlıklı bir diyet listesi ile kilo verebilmelidir. Bebek ek gıdaya başlamadan diyet yapmak çok doğru değildir. Hem bu dönemde anne toparlanma dönemine girmiş olmaktadır. Toparlanma dönemi bitmeden annenin rejim ve diyet yapması kendi sağlığı içinde iyi değildir. Gebeliğinde 15 kilo üzeri kilo alan anne ile 9-12 kilo civarı kilo alan bir annenin kilo verme süresi birbiri ile farklılıklar göstermektedir. Kilo verme süreleri hamilelikte alınan kilo ve annenin metabolizması ile alakalıdır.
Doğum Kiloları Kaç Ayda Verilir

Doğum Kiloları Kaç Ayda Verilir

Sonuç olarak hamilelik bitiminde zaten doğumda bebeğin kilosunun yaklaşık 2 katı kadar bir kilo kaybı yaşanmaktadır. Bunun akabinde hamileliğin bitiminde anne hiç bir rejim ve diyet yapmadan ayda 1-2 kilo kadar kilo zaten vermektedir. Unlu ve şekerli sadece anneye kilo aldıracak sağlıksız bir beslenme olmadığı taktirde bu söz konusudur. Sağlıklı beslenen, bol su içen, et, bol sebze, meyve, meyve suları içen anne zaten çok hızlı bir şekilde kendiliğinden kilo vermeye başlayacaktır. Dikiş yapılmış ise dikişler iyileşmeden egzersizlere başlamak önerilmemektedir. Dikişleri iyileşen anne evde yavaş yavaş yürümeli ve bol hareket etmelidir. Dikişlerini korumalı ve iyileşmenin ardından hafif yürüyüşlerle kaslarını kuvvetlendirmelidir. Doğum sonrası dikişlerin açılması adlı makalemizde dikişlerin ne derece korunması gerektiğini okuyarak egzersizlere ne zaman başlayacağınızı öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok