Normal Doğum Sonrası Dikişlerin Açılması - kadinvsaglik.com

Normal Doğum Sonrası Dikişlerin Açılması

Normal Doğum Sonrası Dikişlerin Açılması

Normal Doğum Sonrası Dikişlerin Açılması

Normal doğumdan dikişlerinden sonra en çok şikayetlerden biri de çok ağrılı olmasıdır. Genelde ağrı kesici verilen bu ağrılar eğer ağrı kesiciler ile geçmiyor ise bu bölgede bir kan birikmesi olabilmektedir. Genelde bu kan birikmesi durumu doğum sonrasında dikişlerin atılır iken fark edilmeyen bir atardamarın açıkta kalmasından olur. Buradan kan akarak dikişlerin olduğu yerde birikmektedir. Bunun tedavisi normal doğum dikişlerinin açılması ve damarın yeniden dikilmesi ile gerçekleşir. En çok rastlanan normal doğum dikişlerinin açılması sebebi ise enfeksiyondur. Burada oluşan enfeksiyon dikişlerin zayıflamasına ve erimesine yol açmaktadır. Tedavi ancak uygun antibiyotik tedavisi ile buradaki enfeksiyonun giderilmesi sonrasında olur. Normal doğum dikişlerinin açılmasının dikim işlemi  bir hafta kadar sonra enfeksiyon gerdiğinde gerçekleşir.

Normal Doğum Dikişlerinin İltihaplanması Nasıl Anlaşılır

Normal Doğum Dikişlerinin İltihaplanması Nasıl Anlaşılır

Normal doğum dikişlerinde oluşabilecek bir iltihaplanma dikişlerin açılmasına sebep olmaktadır. Ayrıca yayılarak rahim içerisine de dağılır yada kan damarlarına geçerek anne ölümünü gerçekleştirebilmektedir. Bu çok ciddi bir durum olduğundan dikişler devamlı temizlenmeli ve dikkatli bir şekilde kontrol edilmelidir. Batikonla temizlenmeli ve sıcak su dolu leğene gene batikon konarak oturma banyosu yapılmalıdır. Tuvaletten sonra mutlaka ılık su ile yıkanmalı ve gene batikonlanmalıdır. Bu dönemde normal doğum dikişleri çok özenle muhafaza edilmeli ve dikkatle bakımı yapılmalıdır. Normal bir şişlik hastaneden çıkış döneminde yani dikişler daha taze iken normal sayılır. Dikişlerin ağrısında bir hafta içerisinde yavaşlayarak geçmektedir. Dikiş ağrınızda bir değişme olmaz ve şişlik devam ediyor ise normal doğum dikişlerinizde iltihaplanma olasılığı yüksek demektir. Koku oluyor ise mutlaka dikişleriniz iltihaplanmıştır ve mutlaka doktora giderek görünmeniz gerekmektedir. Ayna yardımı ile dikişlerinize bakabilir ve durumunu görebilirsiniz. Dikişlerinizin olduğu bölgede renk değişimi var ise yada morarma söz konusu ise dikişler iltihaplanmış demektir. İltihaplanmayı hissettiğinizde mutlaka doktorunuza baş vurmalı gerekli antibiyotik takviyesini almalısınız. Tedavisi çok önemli olan normal doğum dikişleri iltihaplanması ihmale gelmeyecek kadar önemlidir.

Normal Doğumda Dikiş Açılması Nasıl Anlaşılır

Normal doğum dikişlerinin açılması bir çok kadının başına gelen bir durumdur. Bu durum ya dikişin enfeksiyon kapması sonucunda olur yada istirahat süresinde zorlayıcı hareketler yapılması kaynaklı olabilmektedir. Normal doğum dikişlerinin açılması durumunda burada bir kanama gerçekleşebilmektedir. Lohusanın hemen bir sağlık kuruluşuna giderek doğum dikişini yeniden yaptırması gerekmektedir. Normal doğum dikişi açılması çok ciddi bir durumdur. Erken müdahale edilmez ise hayati tehlike oluşturabilmektedir. Doğum dikişlerinin açılması sonucu oluşan ölümlerin nedeni ise ya aşırı kan kaybı yada enfeksiyonun çok ilerlemiş olmasıdır. Genelde doğum dikişlerinin açılması durumunda o bölge şişer ve rengi değişir. Bu değişimi gördüğünüzde hemen doktorunuza giderek duruma baktırmalısınız. Normal doğum dikişinin açılması demek ya oradaki ipin kopması yada dikilen kısmın açılması anlamına gelmektedir. Doğum dikişinin açılması sırasında kanamanın çok olmaması için o bölgeye bir gazlı bezle tampon yapılmalı ve hemen hastaneye gidilmelidir. Bu duruma evde yapılabilecek bir şey yoktur. Ölümle sonuçlanabilecek bu durumun ciddiye alınması gerekir.

Normal Doğum Dikişleri ile ilgili makalemizde dikişli doğum neden olur, yapılmassa sonuçları nedir. Ne kadar sürede iyileşir gibi sorularınızı makalemizde çok detaylı anlattık. Lohusalıkla ilgili yazı dizimizde doğumun sonrası ile ilgili bir çok sorunu sizler için araştırdık.

Hiç yorum yok