Üzüm Yaprağının Faydaları, Asma Suyunun Faydaları - kadinvsaglik.com

Üzüm Yaprağının Faydaları, Asma Suyunun Faydaları

Asma yaprağının faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Özellikle asma budandığında budama yerlerinden akan asma suyunun faydaları ise inanılamayacak ölçülerdedir. Neredeyse bu su her derde deva niteliğinde mucize bir sudur. Asmanın göz yaşları da denen bu suyu elde edebilmek için asma ağacı budandığı zaman budama yerlerine birer poşet bağlanarak suyu toplama işlemi gerçekleşir. Bu su mümkün olduğunca toplanmalı ve içilmelidir. Asma yaprağı ise ağrıdan tutun da neredeyse her derde veda olan bir bitkidir. Faydaları çok bilinmeyen asma toprağın tüm şifasını çekerek insanlara veren mucize bir bitkidir.

Asma Yaprağı

Üzüm yetiştirilen ağaca asma ağacı, yaprağına da asma yaprağı denmektedir. Sarmaşığa benzeyen gövdesi ile uzayarak büyüyen asma ağacı verdiği üzümler ile bilinmektedir. Üzümün faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok fazladır. Yaprağı da yenmekte olan asma yaprağından çok lezzetli yaprak sarmaları yapılmaktadır. Asma yaprağının faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Taze üzüm yaprakları ağrı dindirici ve yara iyileştirici olarak kullanılmaktadır. Özellikle alkol bağımlılığından kurtulmak için kür yapılan asma yaprakları çıbanları çabuk iyileştirici etkiye sahiptir. Asma yaprağının faydaları variz ve cilt için de çok fazladır. Asma yaprağı yani üzüm yaprağının içerisinde A, C, E, B6, K,  vitaminleri, aynı zamanda manganez, demir, bakır, lif, magnezyum, riboflavin, kalsiyum ve folat bulunur.
Üzüm Yaprağının Faydaları

Üzüm Yaprağının Faydaları

  • Üzüm yaprakları taze sürgün vermiş iken bu taze yaprakları döverek varizli bölgeye sararsanız variz oluşumlarının yok olduğunu görmektesiniz.
  • Asma kürü yani asma çayı içmek kabızlığı tedavi etmektedir. Asma yapraklarından demlenen çay bağırsakları, mideyi ve tüm sindirim sistemi yaralarını tedavi etmektedir.
  • Asma kürü yani asma çayı içmek kan yapıcı özelliğinin yanında asmalar ezilerek kanayan yere konur ise kanı kesme özelliğine sahiptir. 
  • Üzüm yaprakları su buharında ısıtılarak ağrıyan yerlere konur ise ağrıları alma özelliğine sahiptir. Özellikle eklem ağrılarında asma yapraklarının sıcak sıcak sarılması çok faydalıdır. 
  • Ezilerek çıban üzerine konan üzüm yaprakları çıbanın olgunlaşmasını ve akmasını sağlamaktadır.
  • Asma çayı demlenip saça sürtülür ise bu su saçları gürleştirmektedir. Saçlar için çok faydalı olan bu su özellikle taze asma yapraklarından yapılmalıdır. Asma yaprakları dökülmeyi durdurduğu gibi saçları canlandırma etkisine de sahiptir. Asma yaprakları dövülerek saç dökülmesinin yaşandığı yere sarılır ise çok faydası vardır.
  • Asma kürü yani çayı yapılır ve cilde sürülür ise ciltteki hastalıklara şifa olur ve mikrop öldürücü etkisi ile bir çok hastalığı tedavi eder. Özellikle cilt güzelliği için asma suyu ile cildi silmek çok faydalıdır. Asma yaprakları dövülerek elde edilen su ile cildi silmek cildi dezenfekte eder ve bir çok cilt hastalığına şifadır. Egzama, mantar, sedef ve mikrobik deri hastalıklarına bu su sürülür.
  • Göz çapaklanması, göz yanması ve kirpik diplerinin kepeklenmesi gibi sorunlara da asma yaprağı dövülerek suyu çıkarılıp sürülür.
  • Asma yaprağı çayı, unutkanlığı önler zekayı açar.
  • Toplar damarların güçlenmesini sağlayan asma yaprağı çayı bacak damarlarının şişmesini önler.
  • Rahim kanamalarını durdurur, midede oluşan iltihaplanmalara iyi gelir.
  • Bağırsak yaralarının iyileşmesini sağlar.
  • Asma yaprakları dövülerek basura konulur ise hemoroide iyi gelir.
  • Böbrek taşlarını döker ve böbrekleri temizlemekte çok faydalıdır.

Üzüm Yaprağı Çayı-Asma Kürü

  • 20 taze asma yaprağı
  • 1 litre su
Hazırlanışı
Üzüm yapraklarının taze olanlarından seçtiğimiz yapraklarımızı iyice yıkayalım. Çok ince bir şekilde doğradığımız yaprakları 1 litre su içerisine koyalım ve kaynatalım. Kaynayan suyun altını kapayın ve demlenmesi için bir miktar bekleyelim. Bu suyu günde 3 kez ılık ılık içelim.

Alkolü Bıraktırma Kürü

Üzüm yaprağının faydaları arasında özellikle alkolden tiksindirmek de vardır. Bu kürü içen kişi alkol içmek istemeyecektir. Bu kürde su çok az kullanılıyor asma yaprakları daha fazla kullanılmaktadır.
  • 20 asma yaprağı
  • 1 bardak su
Yapraklar çok ince doğranır ve mümkün ise dövülür. Suyu da çıkan yaprakların içerisine bir bardak su konur ve bir iki taşım kaynatılır. Bu su azcık demlendirilir ve ılık ılık içilir.
Asma Suyunun Faydaları

Asma Suyunun Faydaları

Asmanın Göz Yaşları

Asma bahar aylarına girildiğinde budama işlemi yapılmaktadır. Budama işleminin yapıldığı yerlerden bir su akar ve bu suya asmanın göz yaşları denmektedir. Asma her budandığı yerden damla damla su akıtmaktadır. Bu suyun faydaları çok fazla bilinmemektedir. Budanan her daldan akan bu damlalar toplanır ve içilir ise çok büyük faydaları vardır. Asmanın suyu içerisinde karbonhidratlar, amino asitler, azot içeren maddeler, mineral maddeler, bitki hormonları mevcuttur. Bu maddelerin miktarları asmanın sulanması, yapılan gübreleme ve toprağın verimliliği ile etkili bir şekilde değişiklikler göstermektedir. Aynı zaman da asmanın suyu içerisinde potasyum, kalsiyum, fosfor, sodyum, magnezyum, kükürt gibi makro elementler de bulunmaktadır.

Asma suyunun Faydaları Nelerdir?

Çok zengin içerikleri bulunan bu su neredeyse her derde deva niteliğindedir. Özellikle içilen asma suyu mide rahatsızlıklarına çok büyük şifadır. Mide sorunları için mutlaka içilmesi gereken bu su bahar aylarında toplanarak içilir. Asma ağacı budanırken budama yerlerine birer poşet bağlanır ise bu su çok rahatlıkla toplanabilir. Damla damla suyu poşetler içine akar ve bu şekilde buralarda birikir. Toprağın tüm şifasını içinde barındıran bu su mucize niteliğinde her derde devadır.
Asma dalından elde edilen su toplanarak içildiğinde böbrek taşı düşürmekte kullanılmaktadır. Toplanan su sabah akşam aç karna içilir ise böbrekleri temizlemekte çok etkilidir. Özellikle böbrek ve mide sorunu olan kişiler bu suyu içerlerde mide ve böbrekleri tertemiz temizlenmektedir.
Sadece böbrek değil idrar yollarını da temizler. Kadınların rahim temizliğinde, kadın hastalıklarında da içmesi çok önemlidir.
Saç diplerine sürüldüğünde saç dökülmesini kesmekte ve saçı gürleştirmektedir.
İçilen su vitaminsizliğe, kansızlığa iyi gelmekte ve zihni açmaktadır.
Damar problemlerini yok eden su damar içerisindeki deformasyonları yok etmektedir. Kanı temizleyen bu su damar ve kalp rahatsızlıklarını da yok etmektedir. Kalbe ve damarlara çok faydalı olan bu su sabah akşam aç karna içilir ise tüm vücuttaki hastalıkları yok ederek vücudu temizler.
Büyük şifa olan asma suyu neredeyse tüm hastalıklara şifa niteliğindedir.
Vücut yenileyici etkisi olan asma suyu insanı gençleştirmektedir. Hücre yenileyici etkisi olan asmanın göz yaşları yüze sürüldüğünde yüzü gençleştirmektedir. Kalbe, damarlara, iç organlara çok büyük faydaları vardır. Organların yenilenmesini sağlar ve hastalıklarından arınmasını sağlamaktadır.  Özellikle kanser hastalarının içmesi gereken bu su ile kanser hücrelerinin çoğalması önlenir. Bağışıklık sistemini güçlendiren asma suyu tüm hastalıklara karşı vücut direncini de kuvvetlendirmektedir. Asma suyunun faydaları saymakla bitmiyor, mutlaka içilmesi gereklidir.

Asma yaprağından sarılan sarmanında çok büyük faydaları vardır. Hiç olmazsa yaprağının  kullanıldığı, onunla yapılan yemeğinin yenmesi gereklidir.
Sizler için yazdığımız etli yaprak sarması nasıl yapılır adlı makalemiz ilginizi çekebilir.

3 yorum:

  1. lütfen asma suyunu nasıl muhafaza edebiliriz ilen varsa bilgi verebilirim acil

    YanıtlaSil
  2. Ben 90yasinda bir den duydum en küçük yazılari okuyor Du hacl bunu neye borçlusun dedim asma suyuna dedi her bahar gözüme damlatırım dedi

    YanıtlaSil