Vicks Öksürüğe İyi Gelirmi - kadinvsaglik.com

Vicks Öksürüğe İyi Gelirmi

Vicks Öksürüğe İyi Gelirmi

Vicks Öksürük

Öksürük şikayetleri genelde kış aylarında hastalıkların çoğalması ile başlamaktadır. Mikropların ve virüslerin insandan insana geçmesi sonucu yaşanan hastalıkların yanı sıra soğuk algınlığı şikayetleri de kış aylarında kendini göstermektedir. Öksürük başta soğuk algınlığı olmak üzere pek çok hastalığın belirtisi olarak kendini göstermektedir. Öksürük aslında bir hastalık değil sadece boğaz ve solunum yollarını temizlemek için vücudun bir savunma mekanizmasıdır. Öksürük balgamlı- balgamsız, kronik-akut olmak üzere iki çeşitten oluşur. Balgamsız öksürük kurudur ve boğazda gıcık gibi bir his ile kendini gösterir. Balgamlı öksürükte ise öksürdükçe bir sıvı gelmesi sonucu kendini göstermektedir. Öksürüğün birden çok sebebi vardır. Nezle, grip, soğuk algınlığı, bronşit, faranjit, astın, geniz akıntısı, zatürre gibi ciğer hastalıkları öksürük nedeni olabilmektedir. Uzun süreli öksürükler de mutlaka doktora giderek nedenleri araştırılmalıdır. Vicks öksürük şikayetlerinde özellikle soğuk algınlığında, nezle ve grip gibi hastalıklarda  kullanılan eczanelerde reçetesiz satılan bir kremdir.

Vicks Öksürüğe İyi Gelirmi

Vicks içeriğinde vazelin, çam terebentin yağı, ökalüptüs yağı, sedir ağacı yaprağı yağı,  hindistan cevizi yağı, timol, kafur yağı, mentol, lanolin bulunmaktadır. 1894 yılında ilk defa vicksin formülü geliştirilmiştir. Bir amerikalı şirket tarafından üretilen vicks krem ferah ve mentollü kokusu ile nefesi açma etkisi vardır. Eczanelerden reçetesiz alınan vicks krem haricen kullanım için annelerin evlerinde bulundurduğu yardımcı tedavi aracıdır. Öksürük, soğuk algınlığı şikayetlerini azaltması ile bilinmektedir. Yurt dışında çok fazla kullanılan vicks krem ülkemizde de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Vicks Öksürüğe Faydası

Öksürük için vicks kullanımı sırta ve göğse sürülerek üzerine sıcak havlu konma yöntemi ile uygulanmaktadır. Vicks içerisinde bulunan kafur yağı ve timol sayesinde deri altına inmekte ve içerideki toksinleri dışarı atmaktadır. Aynı zamanda da ciğerleri genişletme etkisi ile daha rahat nefes alınmasını sağlamaktadır. Vicks aslında bir antiseptik kremdir ve sürüldüğü yerdeki mikropları öldürme etkisine sahiptir. Deri altına inen vicks krem hastalıkla baş etme konusunda da yardımcıdır. Göğüs tıkanıklığını gidermeye yardımcı olan vick öksürük şikayetlerinin geçmesinde yardımcıdır. Burun açıcı etkisi olan vicks sayesinde daha rahat nefes almak mümkündür. Özellikle gece öksürüğü, ses kısıklığı, boğaz enfeksiyonları gibi solunum yolu enfeksiyonlarının geçmesinde yardımcıdır. Gribin etkisinin azalmasını sağlayan vicks hastalıklarda yardımcı tedavi araçlarındandır.

Viks Öksürük İçin Nasıl Kullanılır

Ayak Altına Vicks Sürmek

Ayak altına vicks sürmek çok etkili öksürük giderme yöntemlerindendir. Ayaklar altında bir çok akupunktur noktası vardır ve ayak altına vicks sürmek öksürüğü kesmekte yardımcıdır. Özellikle gece yatmadan önce ayakların altına vicks sürerek çorap giyip yapmak geceyi rahat geçirmenizi sağlamaktadır. Özellikle soğuk algınlığını da bu şekilde tedavi etmiş olursunuz. Ayak altına sürülen vicks karın ağrıları, gaz spazmlarını da tedavi etmekte yardımcı olmaktadır. Grip içinde vicks kullanımı son derece etkili yollar arasındadır. Grip olan kişi rahat nefes alamadığı için vicks bu konuda yardımcı olacaktır. Özellikle soğuk algınlığı için üretilmiş olan vicksin bir çok yararı vardır.


Sırta Vicks Sürmek

Sırta vicks sürerek hafif bir şekilde ovarak yedirmek öksürüğü kesmekte yardımcıdır. Akciğerlerdeki daralmayı ve göğüs ağrısını bu şekilde gidermekte yardımcıdır. Soğuklamayı alan vicks çok iyi bir ağrı kesici özelliği de taşımaktadır. Ağrıyan yerlere sürülen vicks ağrı kesici özelliği ile çok faydalıdır. Sırta sürülen vicks üzerine bir tülbent ve havlu koymak çok daha etkili olacaktır. Sıcak tutulur ise hastalığın geçmesi daha çabuk sağlanmış olur.


Göğse Vicks Sürmek

Göğse vicks sürmek öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerinde çok faydalı yöntemlerdendir. Özellikle göğse ve boyna doğru sürülen vicks içeriğindeki maddelerin deri altına girmesi sonucu ciğerlerde genişleme ve toksinlerin dışarı atılımını sağlamaktadır. Göğse sürülen vicksin kokusu da nefesimizi açmaya yardım etmektedir. Göğse vicks sürüldükten sonra üzerine temiz bir havlu yada tülbent koyarak göğsü sıcak tutmaya dikkat etmek gereklidir. Tülbendi yada havluyu ütüde ısırıp koyarsanız çok daha etkili olacaktır.


Vicks Buhar Banyosu

Vicks özellikle sıcak su içerisine koyarak su buharında solumak öksürük şikayetlerinde çok etkili bir yoldur. Nefes açma özelliği olan vicks öksürük şikayetlerinin de geçmesinde yardımcıdır. Gripten dolayı burun içerisindeki şişen damarlarında daralmasını sağlayan vicks daha rahat nefes almanızı sağlamakta yardımcıdır. Mentol nefesinizi açarak daha derin nefes almanızı sağlar ve öksürük şikayetleriniz de iyileşme olur.


Çocuklarda Öksürük Vicks

Öksüren çocuğa vicks  kullanılmak hastalığın geçmesinde ve öksürüğün rahatlamasında etkili olmaktadır. Ayak altına sürüp çorap giydirilerek yatırılan çocuklarda gece öksürüğünün geçtiği ve rahat uyuduğu gözlenmiştir. Öksürük şikayetlerinde bu yöntem özellikle çocuklarda çok etkili bir yoldur. Çocuk gece yatmadan yapılır ise geceyi rahat geçirmesi sağlanmış olur. Ayak altına sürülen vicks hastalığın tedavisinde de çok etkilidir. Göğse ve sırta sürülen vicks hafifçe ovulur ve üzerine temiz ve sıcak bir tülbent konur. İsterseniz havluyu ütü ile de ısıtıp koyabilirsiniz. Bu şekilde hastalığın daha rahat geçmesini sağlarsınız.

Öksüren Çocuğa Vicks

  • 2 yaşından küçük çocukların kullanması sakıncalıdır.
  • 6 yaşından küçük öksüren çocuğa vicks buhar banyosu yaparak solutma yapmak sakıncalıdır. Haricen kullanılan vicks krem ancak 6 yaşını geçmiş öksüren çocuğa vicks  buhar banyosuna koyarak nefes açma yöntemi ile soluta bilirsiniz. 
  • 6 yaşından büyük öksüren çocuğa vicks göğse, sırta ve boyna sürülerek hafif bir masaj yaparak yedirmek öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerinde çok faydalıdır. 6 yaşından küçük 2-5 yaş arası çocuklarda vicks sadece göğse, ayağa ve sırta sürülebilir. Yüze, burun kenarına ve boyna 6 yaşından önce sürmek sakıncalıdır. Ayak altına, boyna ve sırta sürülen vicks krem eğer gece yatmadan önce sürülür ise gece çocuğun rahat geçirmesi sağlanır.
Vicks bir çok derde deva niteliğindedir. Tırnak mantarı, basur gibi hastalıklarda haricen sürülen vicks içeriğinin anti septik olması nedeni ile bu hastalıkların tedavisinde yardımcı olmaktadır. Nefes açıcı özelliği ile burun tıkanıklığını da açmakta olan vicks aynı zaman da baş ağrısı ve eklem ağrılarının olduğu bölgelere sürüldüğünde ağrı kesici özelliği ile ağrıların geçmesini sağlamaktadır. İçerisindeki timol ve kafur yağı kan dolaşımını hızlandırır ve toksinlerinde dışarı atılmasını sağlamaktadır. Zayıflama konusunda da yardımcı olan vicks aynı zamanda da göbek yağlarını eritme konusunda yardımcıdır. Vicks ile göbek eritme yöntemlerinin yazılı olduğu makalemiz ilginizi çekecektir.
Aynı zaman da vicks tırnak mantarına nasıl uygulanır. Basur tedavisi için vicks kullanımı, hamilelikte vicks kullanımını anlattığımız makalelerimizin ilginizi çekeceğini umuyoruz.

2 yorum:

  1. Ayak altına sur dediler inanmamıştım.surdim daha o gece öksürük geçti çok doğru imiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayak altına sürülen viks çok fayda sağlamaktadır. Öksürük için bire bir gelir. Çok geçmiş olsun.

      Sil