Topuk Dikeni Vicks Tedavisi - kadinvsaglik.com

Topuk Dikeni Vicks Tedavisi

Vicks İle Topuk Dikeni Tedavisi
Vicks İle Topuk Dikeni Tedavisi

Topuk Dikeni artık çağımızın hastalığı diyebiliriz. Pek çok insanda olan topuk dikeni topuk kemiğinin altında kalsiyum birikmesi sonucu  kemiksi bir dokunun büyüyerek uzaması hastalığına denmektedir. Genellikle sabahları yataktan kalkınca ayak üzerine basıldığında çok ağrı yapmaktadır. Topuk dikeni belirtileri arasında bir yerde çok oturulduğunda ayağa kalkınca ayak üzerine basamama çok ağrı yapması şikayetleri olmaktadır. Ancak röntgenle anlaşılan topuk dikeni rahatsızlığında kemiğin altında bir başka kemiğin büyüdüğü görülmektedir. Diken şeklindeki bu büyümeden dolayı adını topuk dikeni olarak almıştır. Topuk dikeni çok ağrılı bir rahatsızlık olup çok ayakta kalmak, romatizmal hastalıklara sahip olmak, tiroitlerin bozulmasından dolayı vücudun aşırı kalsiyum üretmesi, fazla kilolu olmak, ayak kavisinin çok düz yada düz taban olması, yanlış ayakkabı tercihleri, ayaklardaki kas tabakasının yırtılması gibi bazı sebeplere bağlı olarak topuk dikeni rahatsızlığı oluşmaktadır. Topuk dikeni nedir ve tedavisi nelerdir adlı makalemizde topuk dikeni hakkındaki ayrıntıları okuyarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Topuk Dikeni Vicks ile Tedavi

Topuk Dikeni Vicks ile Tedavi

Topuk dikeni vicks tedavisi ile rahatlama sağladığı ve zamanla kaybolduğu gözlenmiştir. Kemiksi bir doku olan topuk dikeni eğer doğru tedaviler yapılır ise geçme eğilimi gösterdiği görülmektedir. Ameliyat, lazerle kırma, enjeksiyon yöntemleri, fizik tedavi uygulaması gibi doktorumuzun önerdiği ilaç ve egzersizleri mutlaka denemelisiniz. Bu yöntemlerle birlikte evde topuk dikeni için yapacağınız tedaviler de ağrılarınızın giderilmesinde topuk dikeninin tedavi edilmesinde yardımcı olacaktır. En azından zararı olmayan bu uygulamalar ile bir çok hasta topuk dikeninden kurtulduğunu söylemektedir. Topuk dikeni vicks ile tedavisini deneyen kişiler bu uygulama ile rahatlama sağladıklarını tedaviye devam edildiğinde ise iyileşme olduğunu söylemektedirler.
Vicks içerisinde vazelin, sedir ağacı yaprağı yağı, kafur, ökaliptus yağı, çam terabentini, timol, mentol, hindistan cevizi yağı gibi bir çok şifalı yağlardan oluşmaktadır. Bunun yanında vicks antiseptik bir krem olup bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. 3 ana bileşenden oluşan vicks dekonjestan yani kan toplanmasını giderici, ağrı tedavisinde  de kullanılan bir ağrı kesicidir. Özellikle ağrılı bölgelere sürülen vicks ile ağrı giderilerek tedavi edilmiş olur. İçerisindeki timol  ve diğer aktif bileşenler ile deriye nüfus etme özelliği olan vicks oradaki toksinleri ve zararlı maddeleri dışarı atma gücüne sahiptir. Antipestik olan vicks oradaki mikroplarla savaşarak tedavi etme gücüne sahiptir. Topuk dikeni vicks ile tedavisi için yapılması gereken şey şudur. 
Topuk Dikeni Vicks Tedavisi Nasıl Yapılır

Topuk Dikeni Vicks Tedavisi Nasıl Yapılır?

Topuk dikeni vicks ile tedavi yönteminde öncelikle ayağımızı yarım saat sıcak su içerisinde bekletmemiz gereklidir. Sıcak su topuk dikeninin yumuşamasını sağlamaktadır. Su soğudukça ayağınızın dayanabileceği sıcaklıkta su ilave edebilirsiniz. Vicks antibakteriyel bir merhem olduğu için bu su içerisine bir tatlı kaşığı kadar da koyarsanız sıcak su içerisindeki ayakta olan mantar, egzama ve tırnak mantarı gibi şikayetlerinizi de tedavi edecektir. Topuk dikeni de sıcak su içerisindeki vicks ile yumuşama gösterecektir. Sudan çıkan ayağınız topuk kısmına vicks sürün ve üzerine bir tülbent yada pamuk koyarak streç filim ile sarın ki yatağa geçmesin ve krem ayak tabanında sabaha kadar kalabilsin. Topuk dikeni vicks tedavisini akşam yatmadan önce yapıp sabaha kadar vicks ayakta kalmalıdır. Bu uygulamayı her akşam yapmanız topuk dikeninde kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Deneyenlerin çok memnun kaldığı yapan kişilerdeki topuk dikeni rahatsızlığının geçtiği gözlenmiştir.
Topuk Dikeni Vicks Bal tedavisi

Topuk Dikeni Vicks Bal Tedavisi

Topuk dikeni doğal tedavilerde bal çok kullanılan ve şifası olduğu bilinen bir tedavi aracıdır. Topuk dikeni vicks bal uygulaması ise son yıllarda denenmiş ve çok faydalı olduğu söylenen bir uygulamadır. İki tedavi aracını birleştirerek uygulayanlar çok faydalı olduğunu söylemektedirler. Topuk dikeni vicks tedavisinde olduğu gibi ayaklar sıcak su içerisinde yarım saat kalacak şekilde bekletilmeli ve ayağınızın dayanacağı ölçülerde su soğudukça kaynar su eklenmelidir. Vicks kutusunun 3/2'i vick kalan 3/1 kısmı bal olacak şekilde doldurulmalı ve karıştırılmalıdır. Bu karışımın birbirine iyice karıştığından emin olduktan sonra sıcak sudan çıkan ayağa topuk dikeni vicks bal karışımı konulmalı ve gene streç film ile sarılmalıdır. Bu karışımı 1 hafta devamlı akşam yatmadan önce yapmak topuk dikeni ağrılarının azalmasına ve tedavi olmasına yardımcı olacaktır. Topuk dikeni vicks bal uygulamasının hiç bir yan etkisi ve zararı olmadığı için her akşam yapmanız da hiç bir mahsur yoktur. Aynı zamanda topuk çatlaklarını da tedavi eden bu karışım ile zamanla topuk dikeninin geçtiğini göreceksiniz. Bir çok deneyen kişinin memnun kaldığı ve fayda gördüğü bu karışımı mutlaka denemenizi öneririz.
Topuk Dikeni Limon Tedavisi Nasıl Yapılır

Topuk Dikeni Limon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Topuk dikeni limon tedavisi de çok bilinen ve faydalı olduğu söylenen bir yöntemdir. Limonun kabuklarında içerisindekinden 10 kat fazla C vitamini vardır ve limon kabuğu topuk dikeni tedavi etmekte uzun yıllardır kullanılan bir yöntemdir. Limon kabuğunu topuk dikeninin üzerine sarmak ile uygulanan bu yöntem çok başarılı sonuçlar vermektedir. Sıcak su içerisinde yarım saat beklettiğimiz ayaklarımız aynen topuk dikeni vicks ile tedavide olduğu gibi yapacağımız uygulama ile tedavi edilmektedir. Büyük bir limonu ortadan ikiye kesin ve iyice suyunu sıktıktan sonra topuğunuza yerleştirerek çorabınızı giyin. Topuk dikeni limon tedavisini akşam yatmadan önce yapalım ki sabaha kadar limon kabuğu ayağımızı iyileştirsin. İçerisine vicks koyarsanız çok daha etkili olacak bu uygulama sonucunda bir kaç haftada ayaklardaki topuk dikeni tedavi edilmiş olur. Bekletme suyumuza gene vicks koymak topuk çatlaklarına, egzamaya, tırnak mantarına ve topuk dikenini yumuşatmaya etkilidir.
Vicks Buhar Tedavisinin Faydaları adlı makalemizde vicksin buhar yöntemi ile faydalarını ayrıntılı bulabilirsiniz.

3 yorum:

  1. bir de tırnak mantarı tedavisi önerseniz onda da vicks duydum ama doğru mu bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.kadinvsaglik.com/2018/02/tirnak-mantarina-vicks.html

      Buradan okuyabilirsiniz.

      Sil
  2. Tırnak mantarına vicks adlı makalamiz mevcutur.Sitemizde yayınlamıştık, okursanız bu konu ile ilgili çok daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

    YanıtlaSil