Hemoroid Vicks Tedavisi - kadinvsaglik.com

Hemoroid Vicks Tedavisi

Hemoroid vicks tedavisi

Vicks Hemoroid

Hemoroid her insanda var olan bir bölgedir. Anal bölgede katı ve sıvı atıkların çıkmasını sağlayan kan damarları,  elastik bağ doku ve düz kas liflerinin bulunduğu yapının adıdır. Buradaki baskının şiddetli olması sonucu şişer ve iltihaplanma yapar. Hemoroidlerin şişmesi sonucu ağrı ve kaşıntı olur. Bu bölge zamanla dışarı sarkarak ve ara kanamalar oluşturur. Her insanda var olan hemoroid normal döngüsünde makatı kapalı tutmaya yarar. Dışkılama işlemi sonrasında her insanda hemoroid şişmesi normaldir fakat bazı zorlanmalar sonrasında bu yapı normalden fazla şişer ve meme oluşarak iltihaplanır. Gerekli tedavi yapılmayan hemoroid hastalığında, hastalık kronikleşebilir.

Vicks Basur

Hemoroid hastalığına halk arasında basur denir. Hemoroid bölgesinde şişen memeler dışarı taşar ve zamanla ağrı ve kanama yaparak gündelik hayatta zorluklar yaşatırlar. Basur genelde 45 yaş üzeri kişilerde görülen bir hastalıktır. Yüksek oranda baharatlı ve acı yemekler yemek de basuru tetikleyen faktörlerdendir. Kronik kabızlık ve ishal durumları yaşayan kişilerde basur çok fazla görülmektedir. Özellikle bazı meslek gruplarının hastalığı olan basur uzun süre ayakta kalanlarda yada uzun süre oturmak zorunda kalanlarda görülmektedir. İş ortamında tuvalet ihtiyacı geldiğinde tutmak zorunda olan kişilerde de bu hastalık sıklıkla görülür. Ailede hemoroid yani basur hastalığı var ise bu genetik yatkınlığa da sebep olmaktadır. Çok alkol tüketimi yapan kişilerde de basur hastalığı çok görülür.

Vicks Hemoroide İyi Gelir mi

Basur yada diğer adı ile hemoroid tedavisinde öncelikle temizlik şarttır. Tedavi ancak krem sürülerek ve yediklerimize dikkat ederek yapılmaktadır. Vicks hemoroid tedavisinde çok kullanılan ve doktorlar tarafından da önerilen bir kremdir. Buradaki oluşum iltihaplı olduğu için özellikle vicks kullanımı çok etkilidir. Vicks içeriği antibakteriyeldir ve özellikle sürüldüğünde oradaki iltihaplanmayı kurutma gücüne sahiptir. İçeriğinde bulunan sedir ağacı yaprağı yağı, timol, hindistan cevizi yağı ve vazelin sayesinde buradaki iltihaplı oluşumu küçülterek yok etmektedir. Vicks hemoroide iyi gelir sadece bununla kalmaz burada vicks hemoroid oluşumunu da engeller. Vicks krem hemoraid yapısını yumuşatır ve ağrıyı dindirir. Özellikle ağrılı dönemlerde vicks basura sürmek ağrıyı dindirme görevi yapar. Hemoroid vicks tedavisinde vicks kullanımı kılcal damarları timol sayesinde genişletir ve toksinleri dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca şişme ve morarmaları azaltarak basuru küçültür.

Hemoroid vicks tedavisi

  • Hemoroid vicks tedavisinde 12 yaşından büyük yetişkinlerde günde 3-4 kez  2-3  çay kaşığı kadar kullanımı çok faydalıdır.
  • Basur vicks tedavisinde 12 yaş altı çocuklarda 2-4 kez fakat 2-1 çay kaşığı kadar sürülebilmektedir.
  • Hemoroid vicks tedavisi yapılan 2 ile 5 yaş çocuklarda günde 2 kez 1 çay kaşığını geçmeyecek kadar vicks basur üzerine sürülebilmektedir. 
  • Hamilelikte bebek 3 yaşlık olmadan hiç bir ilaç kullanmak doğru değildir. Hamilelikte özellikle basur hep çok kadının yaşadığı bir problemdir. Bebek büyüdükçe annede kabızlık oluşur ve aşırı zorlanma sonucu basur hamile kadınların maalesef başına gelen bir durumdur. Bebek 3 ayı geçtikten sonra vicks hemoroit üzerine sürerek  kullanmanızda sakınca yoktur. 
  • Oturma banyosuna konan vicks basur tedavisi için çok etkilidir. Bir leğene sıcak su koyalım ve içerisine bir kaşık vicks krem koyarak karıştıralım ve üzerine oturalım. Vicks hemoroidi yumuşatır ve bu şekilde mikropların ve bakterilerin ölmesini sağlar. İltihabı kurutarak basur memelerinin küçülerek yok olmasını kolaylaştırmaktadır. Oturma banyosunu hemoroid visk tedavisi süresince her gün eğer her gün yapamıyorsanız haftada en az 3  kere yapmalısınız. Oturma banyosunun sonunda viks basurlu bölgeye sürülerek uygulamaya devam edilir. Göreceksiniz ki düzenli bir şekilde yaptığınız hemoroid vicks tedavisi son derece başarılı olacaktır. Her şeyde olduğu gibi vicks basur tedavisinde de devamlılık şarttır.

Vicks Krem Hemoroid

Vicks krem hemoroide sürülmeden önce çok iyi temizlenmeli ve yıkanmalıdır. Vicks basur üzerine sürüldüğünde çok ovmaya yada masaj yapmaya gerek yoktur. Sadece sürmek vicks hemoroid tedavisi için yeterlidir. İç çamaşırının içine temiz bir bez yada pet konarak çamaşıra ve giysilerinize geçmesini önleyebilirsiniz. Hemoroid vicks tedavisinin hiç bir yan etkisi ve zararı yoktur. Bir çok doktor bu uygulamayı önermektedir. Ayrıca vicks basur tedavisini yapıp ve iyileşen çok fazla hasta bulunmaktadır. Vicks hemoroid üzerine günde bir kaç kez uygulanabilir. Vicks hemoroid tedavisinde fayda görmeniz için devamlı kullanmalısınız. Yediklerimize ve içtiklerimize dikkat ederek kabız olmamaya özen göstermeliyiz. Bol lifli gıdalar tüketmeli ve baharatlı ve acılı ürünlerden uzak kalmalıyız. Yürüyüş bağırsak kaslarını kuvvetlendirdiği için mümkün olduğunca yürüyüş yapmalıyız. Çok ayakta kaldığımız da dinlenmeli yada çok oturduğumuz da kalkıp aralarda yürümeliyiz. Bol su içmeli ve tuvalet ihtiyacınız olduğunda tutmamalısınız. Tutulan dışkı alt bölgede sertleşerek zor çıkmanızı sağlar ve bu durumda aşırı zorlanmalar olabilir. Bu durum hemoroide him iyi gelmez.

Hemoroid Neden Olur

  • Çok oturmak, çok ayakta kalmak basur sebeplerinden biridir.
  • Hamilelikte basur oluşumu bebeğin büyümesi ve bağırsaklara baskısı sonucu çok karşılaşılan bir durumdur.
  • Kabızlık ve ishal kronikleşir ise basur yani hemoroid çok karşılaşılır.
  • Tuvaleti geldiğinde yapamayan  ve tutmak zorunda kalan kişilerde genelde görülür.
  • Ailede kalıtımsal olarak bu hassasiyet olabilir. 
  • Alkol tüketimi çok olan kişilerde görülebilmektedir
  • Baharatlı ve acı yemek yiyenlerde genelde görüle sıklığı çoktur.
Vicks tırnak mantarı tedavisinde kullanılır. Mikrop öldürücü olması nedeni ile tırnak içerisindeki tırnak mantarına neden olan bakterileri öldürmektedir. Tırnak mantarına vicks isimli makalemizde bu hastalığı nasıl tedavi ettiğini ayrıntıları ile yazdık dikkatinizi çekeceğini umuyoruz.

9 yorum:

  1. Ne çok faydası var bu vicksin

    YanıtlaSil
  2. Gerçek olabileceğine pek inanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fayda gören var inanmamak sizin tercihiniz, isterseniz deneyebilirsiniz.

      Sil
    2. ne demek yani bu işler inançlamı bitiyor ben inanmıyorum derken hangi bilimsel sonuca dayandın

      Sil
    3. tabi haklı olma ihtimalinizde olabilir

      Sil
  3. sonucu yazacam ;)

    YanıtlaSil
  4. Bu kadar etkili olacağını hiç beklemiyordum

    YanıtlaSil
  5. Mucize gibi sonuç

    YanıtlaSil