Dikenli İncir Reçeli - kadinvsaglik.com

Dikenli İncir Reçeli

Dikenli İncir Reçeli

Dikenli İncir Reçeli Nasıl Yapılır


Kaktüs meyvesi olan Dikenli incir, Kaktüs inciri, Frenk inciri, Hint inciri, Kaynana dili, Bapuş inciri, Mısır inciri gibi isimleri  olan bu meyve çok şifası olduğu bilinen meyveler arasındadır. Tamamen doğal ve içerisinde hiç hormon bulunmayan bağ, bahçe, yol kenarlarında yetişen kaktüslerin meyvesidir ve neredeyse her derde devadır. Kanser tedavisinde kullanılan bu meyve tansiyon, bağırsak hastalıkları, ülser, romatizma, kolesterol gibi bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Düzenli yenmesi acısından önemlidir ve her mevsim bulunmamaktadır. Çocuklarımızın kalsiyum ihtiyacını karşılamakta da çok etkili olan bu meyve ile yapılan reçel mutlaka sofralarımızda bulunmalıdır. İlaç niyetine yenmesi gereken meyve ile yapılan reçeller aynı zamanda da çok lezzetlidir. Cennet meyvesi de denen bu meyve büyük bir şifa kaynağıdır. Dikenli incirin  diğer adı ile kaktüs meyvesi faydaları içerikli yazımızı mutlaka okumanızı öneririz. Ne kadar şifalı olduğuna inanamayacaksınız.

Dikenli İncir Reçeli Malzemeleri

  • 2 kg dikenli incir
  • 1 kg şeker
  • 1 adet limon
  • 1 bardak su

Dikenli İncir Reçeli Yapımı

Dikenli incir yada kaktüs inciri en bilinen ismidir ve bu incir çeşidi üzerinde tüyümsü dikenleri vardır. Ellere batınca canınızı yakabileceğinden bu meyveleri öncelikle su içerisine atmamız gereklidir. Suya atılan meyvenin dikenleri yumuşar ve ele batmaz. İsterseniz soyarken eldiven de kullanabilirsiniz. Kabukları çok ince olduğundan çok ince bir şekilde soymak gereklidir. Soyulan kaktüs incirini tenceremize koyalım ve üzerine şekerimizi ile suyumuzu koyarak kaynatmaya başlayalım. Kısık ateşte koyulaşana kadar kaynayan reçelimizin içerisine limon suyumuzu da sıkalım ve 10 dakika daha kaynatalım. Dikenli incir reçelimizi daha tenceremizin altını kapamadan cam kavanozlara koyalım ve hemen ağzını kapayalım. Sıcak sıcak ağzı kapanan kaktüs meyvesi reçelimiz ağzı açılana  dayanır ve ne zaman yemek isterseniz o zaman açmanız yeterli olur. Şifasından faydalanılmak üzere yapılan bu reçel aynı zamanda çok lezzetlidir.


Kaktüs İnciri Marmelatı

Kaktüs İnciri Marmelatı Malzemeleri

  • 2 kg kaktüs inciri
  • 1 kg şeker
  • 1 bardak su
  • 1 limon

Kaktüs İnciri Marmelatı Yapımı

Kaktüs meyvesi faydalarından yararlanabilmek için marmelatı yapılarak saklanmaktadır. Kaktüs meyvesi faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur ve büyük bir şifa kaynağıdır. Bu meyvenin marmelatını yapabilmek için öncelikle onu güzelce soymamız gerekir. Dikenleri tüyümsü ve dikenlidir ve ele battığı için suya koyarak şişmesi beklenir. Su içerisinden alınarak tek tek ince bir şekilde soyulur. Dilimler halinde bölelim ve üzerine suyu ile şekerini koyarak kaynatmaya başlayalım. Kısık ateşte kaynayan marmelatımızı kaşık yardımı ile ezerek ve karıştırarak kaynatalım. Altı tutmasın diye koyulaşmaya başlayınca devamlı karıştıralım. Koyulaşınca içerisine limonumuzun suyunu da sıkalım ve 10 dakika kadar karıştırarak kaynatalım. Şifasından gerekli olduğu zamanlar yararlanabilmek için sıcağı sıcağına kavanozlara koyalım ve kapağını sıkıca kapayalım. Dikenli incir marmelatı çok lezzetli ve son derece faydalıdır.

3 yorum:

  1. Bizim buralarda çok yetişiyor.recelini yapıyoduk.ne kadar faydalı olduğunu dikenli incirin faydaları yazınızdan okudum.cok şaşırdım.meger ne faydalı imiş.artik verdiğiniz tarifle yapicam Tsk ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisiniz. Bol bol da sizin orda varmış mutlaka yapmalısınız.

      Sil
  2. Of cok lezzetli olsada yesek:)))

    YanıtlaSil