Yumurtalık Kanseri Belirtileri Ve Tedavisi - kadinvsaglik.com

Yumurtalık Kanseri Belirtileri Ve Tedavisi

Yumurtalık Kanseri Belirtileri Ve Tedavisi

Yumurtalık Kanseri Belirtileri Ve Tedavisi 

Yumurtalık kanseri tedavisi, kanserin erken evrelerde fark edilmesi ile mümkündür. Genelde kadınlar yumurtalık kanseri belirtileri oluştuğunda gittikleri muayene sonucu hastalığa yakalandıklarını anlarlar.  Yumurtalık kanseri çok belirti vermeden ilerler ve anlak belirti vermeye başladığında yumurtalık kanseri evreleri ilerlemiş olmaktadır. İlerleyen hastalıkta kurtulma şansı maalesef hastalık ilerlediği ve yan dokulara yayıldığı için çok azdır.Yumurtalık kanseri bitkisel tedavi uygulamaları ile de kanserle baş etmeye çalışılmaktadır. Erken evrede fark edilen kanserde kurtulma şansı çok yüksektir.
Yumurtalık kanseri diye bildiğimiz kanserin diğer adı da over kanseridir ve maalesef günümüzde çok daha yaygın haldedir. Yumurtalıklarda görülen bu kanser  en çok kadın ölümlerine sebep olan kanser türüdür. Yumurtalık kanseri belirtileri oluştuğunda çoktan kanser olmuşsunuz demektir. Belirtileri erken dönemde olmadığı için bu kanserin erken teşhisi ancak düzenli kontrollerine giden kadınlarda erken tanı konması ile mümkündür. Belirtiler başladıktan sonra kontrol ettirilen kanser evreleri ilerlemiş ve bu kanserden kurtulma şansı ve tedavisi zorlaşmış demektir. Her 100 kadından 1 yada 2 sinin yakalandığı, çok geç fark edildiği için kötü sonuçlanan kanserden kurtulma şansı maalesef çok güçtür. Her yaşta kadında bu kansere yakalanma riski olduğu gibi en çok menopoz döneminde yani 45 yaşlarını geçmiş  kadınlarda daha çok görülmektedir. Bu yüzden de erken tanı bu sinsice ilerleyen kanserde çok önemlidir. Kadınlarda en çok yumurtalık kanseri yanında rahim kanseri de görülmektedir.

Yumurtalık
Rahmin üst tarafında iki tane olarak bulunan ve kadının doğurganlığını sağlayan aynı zamanda da kadın hormonlarını üreten organımızdır.
Over Kanseri

Yumurtalık Kanseri Nedir?

Kadın üreme sisteminin en önemli parçalarından biri olan yumurtalık, kadın da rahim üst tarafında iki adet olmaktadır. Yumurtalıklar kadınlarda her ay bir adet yumurta üretir ve bunun dışında kadın için çok önemli olan östrojen ve progesterol hormonlarını kadın menopoza girene kadar üretirler. Yumurtalık ana yapısını oluşturan epitelyum hücreleri oluşturur ve bu hücrelerin kontrolsüz bölünmeleri ile oluşan oluşumlara yumurtalık kanseri denmektedir. Daha çok menopoz döneminde olan yumurtalık kanserlerinin çoğu epiteryal dokusunda olur ve Jinekolojik kanserler arasında ölüm riski en çok olan kanser türüdür. Bu kansere yakalanan kadınlardan yaklaşık % 35 kadarı ancak kanseri yenebilmektedir. Bunun sebebi ise bu kanser türünün yumurtalık kanseri belirtileri göstermeden ilerlemesi ve belirtileri başladığında ise kanserin yayılmış olmasıdır. Genelde kanser evrelerinin ileri seviyesinde olan üçüncü evresinde teşhis konduğu için ancak erken evrelerde teşhis konan over kanseri hastalarının kurtulma şansı olmaktadır. İleri kanser evrelerinde kanser zaten iç organlara ve çevre dokulara dağılmış olduğu için kurtulma şansı o yüzden de çok az olmaktadır. Kadınların her yıl düzenli doktor kontrollerine gitmeleri rahim kanserinde olduğu gibi yumurtalık kanserinde de erken evrede yakalama şansı vermektedir.

 

Yumurtalık Kanseri Türleri

  • Beş çeşit yumurtalık kanseri vardır ve en çok kadınlarda epitelyal over kanseri görülmektedir. Epitelyal over kanseri yumurtalığın üstünü örten hücre tabakasında oluşan kanser demektir ve kadınlarda görülme oranı % 70 oranındadır.
  • Germ hücreli over kanserleri yani yumurtalığın içerisinde olan germ hücrelerinde oluşan kanser demektir ve kadınlarda bu kanserin görülme oranı %10 kadardır.
  • Sex cord stromal tümörler  yani yumurtalığın içerisinde olan sex cord hücrelerinde oluşan kanser demektir ve kadınlarda bu kanserin görülme oranı % 5 kadardır.
  • Over sarkomları yani yumurtalığın içerisinde olan mezenşimal hücrelerde oluşan kanser demektir ve kadınlarda görülme oranı % 5 kadardır.
  • Diğer organlardan yumurtalıklara metastaz  yapan kanser demektir ve bu başka organ kaynaklı tümörler anlamına gelirken kadınlarda görülme oranı % 5 kadardır.

Yumurtalık Kanseri Belirtileri

Yumurtalık Kanseri Belirtileri

  • Yumurtalık kanserinde erken evrede hasta hiç bir belirti ile karşılaşmaz. Sinsice ilerleyen kanser ancak yayılmaya başladıktan sonra belirtiler vermeye başlamaktadır. Bu evrede yakalama şansı ancak doktor muayenesinde tamamen şansınıza rastlantı olarak saplanabilmektedir. O evrede doktor muayenesine gittiğiniz taktirde yakalama şansınız vardır. O yüzden de düzenli doktor muayeneleri hastalığı erkenden yakalayabilmek adına çok önemlidir.
  • İleri yumurtalık kanseri evrelerinde  ise belirtiler çoktan başlamakta olup genelde karın içini kaplayan periton denen tabakanın tutulumu ile karın içerisinde asit denilen sıvı birikir ve hastayı genelde asit sıvısının yapmış olduğu rahatsızlığa bağlı belirtiler göstermektedir. Genelde eski etek ve pantolonlarınızın birden bire fermuarlarının kapanmadığını kalınlaştığınızı fark edersiniz. 
  • Yumurtalık kanseri belirtilerin yeni başladığı dönemlerde karında baskı hissi ile birlikte alt karında aşağıya doğru bir ağrı olmaktadır. Kadında ilişki sırasında da ağrı yapmakta olan bu kanser türü ilişki sonrasında da kanamalar yapabilmektedir.
  • Belirtilerin biraz daha kendini gösterdiği dönemlerde adet kanamalarında düzensizlikler ve ara kanamalar la birlikte ara lekelenmeler de görülmektedir. Eğer hasta menopoza girmiş ise adet kanaması şeklinde kanamalarla birlikte lekelenmelerle de karşılaşabilmektedir.
  • Mide sorunları her geçen gün artmaktadır ve midede bir şey olmadığı halde midede şişkinlik, mide bulantısı, iştah kaybı, kusma gibi şikayetleri olmaktadır.
  • Over kanserine yakalan kişilerde kabızlık çok yüksek oranda görülmektedir.
  • Çok sık idrara çıkma hissi olan hastalarda kanser nedeni ile mesaneye baskı olmaktadır ve hasta bu yüzden çok sık tuvalete gider ve idrarını bazı zamanlarda tutamaz.
  • Yumurtalık kanseri belirtilerinden en önemlisi iştah kaybıdır. Hastanın iştahı yoktur, yemek yiyemez, kendini hep tok zanneder.
  • Belirtileri arasında iştah kaybı ve  hastalarda birden bire aşırı kilo kayıpları olmaktadır.
  • Artık hasta kendini çok yorgun hisseder ve çok halsizdir, bu yüzden kontrole geldiğinde maalesef hastalık çoktan ilerlemiş demektir.

 

Yumurtalık Kanseri Nedenleri

Over kanserine tam olarak neyin sebep olduğu bilinmemekle birlikte genetik, çevresel, hormonal faktörlerde kaynaklanması söz konusudur.
Ailede yumurtalık kanseri, rahim kanseri geçmişi olan kişiler var ise yakalanma olasılığı daha yüksek olabilmektedir. Yumurtalık kanserine yakalanma sebeplerinden biri de yumurtalık kistleridir. Yumurtalık kistlerinin çoğu zararsızdır ve kansere dönüşen kistler çok az sayıdadır. Gene de yumurtalık kisti belirlendiğinde düzenli kontrollerle bu kistin yapısı incelenmeli ve kist kontrol altında tutulmalıdır. Unutmamalıdır ki bazı kistler çok az oranda da olsalar kansere dönüşebilmektelerdir.

 

Yumurtalık Kanseri Risk Faktörleri 

  • Over kanserine yakalanma riski ilerleyen yaşlarda yani menopoza girme ile daha çoğalmaktadır. Bu kanserin yarısı maalesef  65 yaş civarı kadınlarda daha çok görülmektedir ve tedavisi erken teşhiste çok önemlidir.
  • Kanser kilolu olan kadınlarda daha çok görüldüğü tespit edilmiş ve özellikle obezite hastası kadınlarda bu oran % 50 arttığı tespit edilmiştir.
  • Yaklaşık % 10 kadar vakada aileden gelen bir yumurtalık kanseri tespit edilmiş ve genlerde  BRCA1 ve BRCA2 gen mutasyonu olduğu tespit edilmiştir. Bu hastalık kalıtımsal olarak da geçmekte olduğu belirlenmiştir.
  • Erken adet görmek ve geç menopoza girmek de bu riski artırmakta olup, adet döngüsü sık aralıklar ile olan hastaların da bu riski taşıdıkları düşünülmektedir. Her yumurtalık, yumurta ürettiği dönemde dış yüzeyi bir deformasyona uğramaktadır ve bu alan bir müddet sonra iyileşme sürecine girer. Bu iyileşme süreci aralığı uzadığında kanserojen maddelerin iyileşme sürecinde bölünmekte olan bu dokuyu bozması kansere gidişte rol oynadığı düşünülmekte ve bilimsel araştırmalar ile saplanmaktadır.
  • Yumurtalık kistlerinin çoğu zararsız ve kendiliğinden yok olan kistler olmakla birlikte bazıları kansere dönüşmektedirler. Özellikle  Polikistik over sendromlu hastalarda bu kistler kansere dönüşebilmektedirler. Yumurtalık kisti tespit edilen hastalarda düzenli kontrol şart olup kistin çeşidinin belirlenmesi de çok önemlidir. CA125 kan testi yumurtalık kistlerinde yapılmakta olup bu testle kandaki protein miktarının düşüp düşmediğine bakılmaktadır. Kanserde kan seviyesinde düşen protein ile bu kistin kanser oluşumu taşıyıp taşımadığı tespit edilmiş olmaktadır.
  • Yumurtalık iltihabı sık geçiren kişilerde de kanser riski çok olmaktadır. Düzenli kontrol bu hastalar için şarttır.
  • Menopoz döneminde kadınlara uygulanan hormon replasman tedavisini uzun süre gören kadınlarda da yumurtalık kanseri olma riski daha çoktur.
  • Doğum yapmamış, süt vermemiş olan  kadınlarda bu risk çoğalmaktadır ve  bunun sebebi kadın hamililik sürecinde ve süt verirken yumurtalıkları yumurta üretmez ve dinlenirler. Her yumurtlama döneminde tahrip olan yumurtalıklar bu süreç içerisinde dinlenir ve kendini yenilerler.
  • Talk pudrayı genital temizliği esnasında  kullanmak düşükte olsa kansere yakalanma riskini arttırmaktadır.

Yumurtalık Kanserini Riskini Azaltan Faktörler

  • Doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda bir müddet yumurtlama durdurulduğu için yumurtalıklar dinlenir ve yenilenirler. Bu nedenle de kanser oluşumunda risk azaltılmış olur.
  • Birden çok çocuk doğurmak ve süt vermek over kanseri olma riskini azaltmaktadır.
  • Yumurtalıkta bulunan tüplerin bağlanmış olması yumurtalık kanseri olma riskini azaltmış olur.
  • Talk pudra kullanmamak yakalanma riskini azaltır.
  • Rahimi aldırmak yumurtalık kanseri olma riskini ortadan kaldırır.
  • Kilolu olmamak bu kansere yakalanma riskini azaltmaktadır. 
  • Beta-karoten içerikli sebzeleri yemek kansere yakalanma riskini azaltır.
  • Bol vitaminli yiyecekleri yiyip içmek bu kansere yakalanma riskini azaltmış olur.
  • Sigara içmemek bu kansere yakalanma riskini yarı yarıya azaltır.
Yumurtalık Kanseri Teşhisi Nasıl Konur

Yumurtalık Kanseri Teşhisi Nasıl Konur

Pelvik Muayene
Yumurtalık kanseri tedavisi için erken tanı koymak her kanserde olduğu gibi over kanseri teşhisinde de çok önemlidir. Kansere erken tanı konabilmesi için kadınların rutin kontrollerini aksatmadan doktora gitmeleri yumurtalık kanseri evrelerinin en başında bu kanseri yakalamakta çok önemlidir.

Ultrason
Pelvik muayene peşinden yapılan ultrason muayenesinde görülen kistler veya kitleler erken teşhiste çok önemlidir. Kadında görülen her kist kanser anlamına gelmemektedir ve yumurtalıkta görülen çoğu kist zararsız olup kendiliğinden yok olmaktadır. Ultrasonda görülen kistle zararlımı yoksa zararsız kistler mi doktorumuz onun teşhisini koyabilmek adına bir takım incelemelerde bulunmaktadır. Özellikle kadınlarda adet çağına gelmemiş kızlarda ve menopozda olup daha adet görmeyen kadınlarda görülen kistler tehlikeli olup özellikle kanser riski açısından değerlendirilmeleri gerekmektedir.

Kan Tahlilleri
Ultrasonda kitle yada kist tespit edilen kadından kan örnekleri alınır ve kanser bulgusu olup olmadığı incelenmektedir. Özellikle CA125 değerlerine bakılır bu kan tahlilinde protein değerinin düşüp düşmediği incelenir ve ona göre değerlendirilir. Kanser kandaki protein miktarını düşürdüğü için kanda eğer protein miktarı düşmüşse bu kötü bir neticedir ama bu da tam anlamıyla hasta kanserdir demek değildir.

Doppler ultrasonografi
Doppler ultrasonografi yardımı ile hastanın kan akışında değişiklikler var mı yok mu incelenir ve ona göre kitle iyi huylu mu kötü huylu mu karar verilmeye çalışılır. Bütün bu yöntemler yardımcı yöntemdir ve kesin tanı koymakta yeterli değildir. Kesin tanı konabilecek bir tahlil yoktur.

Histopatolojik İnceleme
Hasta yardımcı tüm incelemelerden geçse de oradaki kitlenin iyi huylu mu? kötü huylu mu? olduğu ancak ameliyat edilerek oradan biyopsi alınıp patolojik inceleme sonucu ortaya çıkmaktadır. Histopatolojik inceleme ile oradan doku örneği alınır ve bu inceleme yumurtalık kanseri tedavisi ve incelemesi için çok önemlidir. Bu ameliyat esnasında yumurtalık, kanser yayılma göstermişse oradaki dokulardan örnekler alınır ve tümörün yumurtalık kaynaklı olup olmadığı, tümörün hücre tipi, tümörün normal dokuya benzerlik derecesi ameliyat esnasında karar verilerek çıkan sonuçlara göre  tedavisinin nasıl olcağına karar verilir.

Yumurtalık Kanseri Tedavisi

Yumurtalık Kanseri Tedavisi

Tedavi için öncelikle oluşumun yumurtalık kanseri evrelerinden hangisi içerisinde olduğu tespit edilir ve ona uygun tedavi uygulanmaktadır. Cerrahi işlem hastaya hem tanı hem de tedavi amaçlı uygulanan bir yoldur

Kemoterapi
Cerrai işlemden önce verildiği gibi işlem sonrası da verilebilen bir ilaç tedavisidir. Kemoterapi bazen ameliyattan önce kitleyi küçültmek ve yayılımını durdurmak amaçlı verilebilmektedir. Eğer kanser yayılım göstermemiş ise sadece bulunduğu yerden alınır ve ameliyat sonrası hastaya komoterafi vermeye gerek kalmayabilir. Bazen de doktorumuz ameliyat sonrası da komoterafi verebilmektedir. Bu tamamen kitlenin ne kadar yayıldığı ve metastas yayıp yapmadığı ile alakalıdır. Ameliyat sonrası hastaya 6-9 kür arasında verilebilmektedir. Over kanseri ameliyatı öncesi alınan kemoterapi uygulaması 3 kürü geçmemesi gerekmektedir ve doktorlar tarafından bilimsel olarak onaylanmamaktadır.

Radyoterapi
Işın tedavisi adı da verilen bu yöntemle hastaya radyosyon verilerek kanser hücrelerinin çoğalıp büyümeleri engellenmiş olur. Radyoterapide ışınlar kanserli bölgeye direk verilerek oradaki hücrelerin öldürülmesi hedeflenmektedir. Doktorumuzun yapacağı tedaviye göre yumurtalık kanseri ameliyatı öncesi yada sonrasında uygulanabilmektedir.

 

Yumurtalık Kanseri Ameliyatı

Ameliyatta amaç kanserli olan organı ve yapmışsa yayıldığı yerler temizlemektir. Karın tam ortasından açılır ve ilk olarak karın içindeki sudan alınarak patolojiye gönderilir ki bu su incelensin. Over kanseri sadece yumurtalık içi ile sınırlı ise yumurtalık alınır. Kanser yumurtalık harici rahimede sıçramalar yapmış ise iki yumurtalık ile birlikte rahim de alınarak temizlenir. Karın içini kaplayan zarda kanserli hücre araması yapılır ve eğer yayılım var ise kanserli olan yerler toplanır ve temizlenir. Karın içini kaplayan zarın altında kalan büyük damarların etrafındaki lenf düğümlerin tamamı toplanarak alınır. Bu lenf düğümlerinin hepsinin toplanma amacı, yumurtalık kanseri bu düğümlere çok azda olsa sıçramış olabilir demektir. Bağırsak üzerinde yayılımlar aranır var ise yayılım yapan yerler çıkarılır. Apandist gerekli görülürse alınır, Karaciğer ve böbrek kontrolleri yapılır, diyapram denen karın boşluğuna bakılır ve kanser dağılımı olan yerler var ise toparlanarak alınır. Cerrahi yöntem ile hastadaki tüm kanserli hücreler ve oluşumlar temizlenmek amaçlanmaktadır. Yumurtalık kanseri evreleri 1 harici rüm kanser evresi hastalara komoterapi tedavisi ameliyat sonrasın da  uygulanır. Ameliyat öncesi de komoterapi tedavisi uygulaması ile kanserli hücreler öldürülmeye çalışılır. Ameliyat sadece jinekoloji doktoru tarafından yapılmaz, jinekolog yanında onkologlar veya jinekolog onkologlar tarafından yapılmaktadır. Bunun yanında da bir çok yan dalla ilgili olduğu için ameliyata bu doktorlar harici başka dallarda uzaman doktorlarda girmektedir. Ameliyatınızı yapan kişilerin bu dalda uzaman olmalarına dikkat ederek ameliyata girmenizi tavsiye ederiz. Yumurtalık kanseri tedavisi için ameliyat son derece önemlidir.

Ameliyat Sonrası Hangi Hastalarda Doğurganlık Kalabilir mi?
Kanserin yayılımı bu konu için çok önemli olup, daha ilk evrede tek yumurta içinde kalıp kanser  rahime sıçramamış olması bu dönem için çok önemlidir. Eğer kanser rahimde ve tek yumurtada yok  ve kanser komşu organlara sıçramadan yapılan kanser ameliyatı ile  kadının sadece tek yumurtası alınıyor ise bundan sonraki hayatında tek yumurta ile hamile kalma olasılığı vardır.

Yumurtalık Kanseri Evreleri

Yumurtalık Kanseri Evreleri

Over kanseri evrelerinin tespit edilmesi,  kanserin yumurtalık etrafına ve çevre organlara sıçrayıp sıçramadığının bilinmesi açısından önem taşımaktadır. Kanser evrelerinin bilinmesi ile yapılacak olan yumurtalık kanseri ameliyatı ve hastaya uygulanacak olan tedavi için tespit edilmektedir.
Evre 1 A: Kanser sadece tek yumurtalık içi ile sınırlanmış, yumurtalığın dış yüzeyine sıçramamış,karın içi suyunda ise kanserli hücre yok anlamına gelmiştir.
Evre 1 B: Kanser iki yumurtalık içinde de var, yumurtalıkların dış yüzeyine daha geçmemiş,karın içi sıvısında ise daha kanserli hücre yok anlamına gelmektedir.
Evre 1 C: Kanser yumurtalık içini sarmış ve yumurtalık dış yüzeyine de geçmiş hatta karın içi sıvısında da kanserli hücre bulunmuştur anlamına gelmektedir.
Evre 2 A: Kanser yumurtalık içi ile sınırlı ama kanser rahime sıçramış ve karın içindeki suda kanser hücresi yok demektir.
Evre 2 B: Kanser bir yada iki yumurtalık içini sarmış, kanser pelvis yani alt karın içine sıçramış, rahim ve yumurtalıklar harici komşu organlara da sıçramış, yumurtalığın dış yüzeyinde tümör yok ve karın içi sıvısında da kanserli hücre yok demektir.
Evre 2 C: Kanser bir yada iki yumurtalık içini sarmış,kanser rahimde ve pelvis içine daha sıçramamış ama yumurtalık dış yüzünde ,yumurtalık tüplerinde ve karın içi sıvısında maalesef kanser hücresi var demektir.
Evre 3 A: Kanser bir yada iki yumurtalık içi ile sınırlı kalmamış pelvis dışına, bağırsaklar gibi komşu dokulara mikroskopla incelenebilecek kadar yayılım yapmış demektir.
Evre 3 B: Kanser bir yada iki yumurtalıkla sınırlı değil pelvis ve komşu organlarda var ama kanser tümörünün boyu 2 cm yi geçmemiş demektir.
Evre 3 C: Kanser lenf düğümlerinde de var ve sıçramalar yayılım yapan tümörler 2 cm üzerini geçmiş demektir.
Evre 4: Kanser yumurtalıklara, rahime, bağırsaklara, karın içi suyuna, karın dışına, akciğer, beyin, karaciğer ve iç organlara sıçrama yapmış yani kanser iyice yayılmış demektir.
Yumurtalık Kanseri Bitkisel Tedavi

Yumurtalık Kanseri Bitkisel Tedavi

  • Yumurtalık kanseri bitkisel tedavi için kullanacağımız bir çok bitki mevcuttur. Bu bitkiler son derece faydalı ve hayat kurtarıcıdırlar. Öncelikle yumurtalık kanserinden korunmak için beta-karoten maddesi içerikli beslenmek çok önemlidir. Beta-karoten vitamini vücutta baştan sona tüm hücreleri yenileyen harika bir vitamindir ve bazı besinlerde bulunmaktadır. Ayrıca bu vitaminin hücre yenileme ve kanser önleme özelliği de vardır. Özellikle turuncu ve sarı sebzelerde çeşitlerini bol bol olduğu bilinmektedir.
  • Bal kabağında beta-karoten vitamini bol bol vardır ve özellikle anti kanser olarak bilinir ve kanseri önlemekte bol bol yenmesi çok önemlidir. Yumurtalık kanseri ameliyatı sonrasında eğer kanserli hücre kalmış ise yayılmasını önler.
  • Havuçta da bu vitamin bol bol olduğundan özellikle risk taşıyan kişilerin bol bol yemeleri gerekmektedir.
  • Çörek otu yağı kanser oluşumlarını geriletmekte ve kanser riski taşıyan kişilerde özellikle sabah akşam bir kaşık içilmesi mutlaka önerilmektedir.
  • Papatya çayını sabah akşam içmek kanser oluşumunu önler ve kanser oluşumlarını il evrelerinde  gidermekte risk taşıyanlar için çok önemli bir çaydır.
  • Ada çayının kanser önleme özelliği olduğu gibi kanser oluşumlarının başladığı dönemde geriletme özelliği olduğu bilinmektedir. Ayrıca rahim ve yumurtalıkları temizleme özelliği olduğu için her gün mutlaka ada çayı içmek çok faydalıdır.
  • Isırgan otu topumu ile balı karıştırıp sabah akşam yemek kanser hastaları için önerilen, kanser tedavisinde çok kullanılmaktadır. Isırgan otu çayını sabah akşam içmek de kanseri önlemekte ve geriletmekte özellikle kullanılmaktadır.
  • Zencefil çayı içmek ve zencefili yemeklerinizde kullanmak kanser oluşumlarını engellemekte çok faydalıdır.
  • Zerdeçal yumurtalık kanseri tedavisinde kullanılmakta ve tedavide çok faydalıdır.
  • Mine çayını da bol bol tüketmek kanser oluşumlarını önlemekte çok faydalıdır ve özellikle rahim ve yumurtalık temizlemekte kullanılmaktadır.
  • Sarı kantoron çayını içmek rahim temizliğinde çok önemlidir. Özellikle anormal oluşumları rahim içerisinden temizlemeye yarayan bitkinin sabah akşam çayını demleyerek içmelisiniz.
  • Kudret narı yemek kanser oluşumlarını temizlemekte çok etkilidir. Kudret narını zeytin yağı içerisine koyarak muhafaza ederler. Bu yağlı kudret narından sabah bir kaşık, akşam bir kaşık yiyelisiniz. Tüm rahim kanserlerini iyileştirici özelliği olan kudret narının  kanser hücrelerinin çoğalmamasını önlemektedir.
  • Greyfurt özellikle kanseri önlemekte kullanılan bir meyvedir ve genellikle rahim temizliği için kullanılmaktadır.
  • Ayva anti kanser özelliği bulunan meyvelerdendir ve özellikle kanser önlemekte ve geriletmekte kullanılmaktadır.
  • Portakalında kanseri önlemekte kullanıldığı ve özellikle portakal kabuğundan demlenen çayın bu oluşumu önlemekte çok faydası vardır.
  • Bol kekik çayı içmek ve yemeklerinizde de mümkün olduğu kadar kekik tüketmek bu oluşumları önlemekte çok faydalıdır.
  • Soğan haşlayarak yemeklerden önce tüketmek ve bol soğan yemek bu oluşumu temizlemekte özellikle kullanılmaktadır. Soğanı dörde bölüp bir gece suda bekleterek sabah suyunu içmek kanser oluşumunu önler ve özellikle rahim ve yumurtalıkları temizlemektedir.
  • Ahu dudu çayı içmek kanser oluşumunu önlerken yumurtalıklardaki kist oluşumlarının tedavisinde çok önemlidir.
  • B6 vitamini içerikli besin çeşitlerini tüketmek hormonları düzeltmekte çok faydalıdır.
  • Kanser ilerlemiş ve ileri evrelerinde ise özellikle karında şişkinlik olduğu dönemlerde kabız yapacak yiyeceklerden uzak durmak gereklidir. Zaten bağırsaklar üzerinde baskı varken birde kabız olunursa ağrı daha da artmaktadır.
  • Ayva çekirdeğinin yağını sabah akşam özellikle de rahim ve yumurtalık kanseri tedavisi için hastalarının içmeleri buradaki oluşumları temizlemekte çok faydalıdır. 
  • Acı elma yağı, elma yağı yada adaçayı yağı olarak bilinen yağ tam bir rahim temizliği yapmaktadır. Özellikle kadınların rahim temizliği, kist tedavisi gibi şikayetleri için verilen yağ tam bir anti kanser tedavi edicidir. Kanser hücrelerinin oluşumunu engeller ve kanserli hücrelerin çoğalmasını engelleyerek tedavi eder. Bağışıklık sistemini de güçlendiren yağ seyreltilerek içilmelidir. 

2 yorum:

  1. merhaba bloğunu yeni keşfettim takibe aldım, ben de beklerim :)
    www.kozmetikpsikolojisi.com

    YanıtlaSil