Vazelinin Saça Faydaları - kadinvsaglik.com

Vazelinin Saça Faydaları

Vazelinin Saça Faydaları
Vazelin bir çok güzellik ve deri kremlerinin ana maddesi olarak kullanılmaktadır. İçeriğindeki etken maddeler sayesinde vazelin çok faydalı bir kremdir. Bir çok insanın kullandığı vazelin özellikle cilt için bin bir faydaya sahiptir. Kırışık tedavisinde kullanılan vazelin cilt çatlakları, yaralanmalar ve bir çok deri problemine de faydalıdır. Antibakteriyel yapıda olan vazelin bir çok deri hastalığını da tedavi edebilecek güçtedir.
Peki Vazelin saça sürülür mü? Vazelin saça iyi gelir mi?


Vazelin Saça Sürülür mü

Vazelin mükemmel bir saç bakım ürünüdür. Saç bakımını yaparken saçınıza bir çok faydası vardır. Saç bakımı için özellikle kuaför salonlarında vazelinden çok faydalanılmaktadır. İçeriğindeki mineral yağlar sayesinde saçınızı besler ve bakımını yapar. Özellikle saçlarınızdaki yıpranmaları gideren vazelin, saç dökülmesini de durdurmaktadır. Saç üzerinde o kadar faydalıdır ki bir çok saç bakım ürününün de zaten ana maddesi vazelindir.

Saç Boyası Yaparken Vazelin Kullanımı

Vazelini özellikle saç boyarken kuaförlerin kullandığını hepiniz bilirsiniz. Saç boyasının kulaklarınızda, boynunuzda ve alnınızda leke yapmaması için boyama işlemine başlamadan önce tüm saç bitimine sürerek uygulanır. Alnımızın saç başlangıcına, boynunuza ve kulak kenarlarınıza saç boyası değebilecek yerlere vazelin sürülür ve saç boyama işlemi o şekilde başlatılır. Vazelin sürülen deri vazelinle kaplandığı için bu kısım boyadan etkilenmez ve boyanın derinizi boyaması engellenmiş olur.

Kabaran Saçlar İçin

Gene kuaför salonlarında saçlarımız fönden sonra kabarır ve elektriklenme yaparak havalanabilir. Fön çekiminden sonra saçlara elimizle vazelin sürülür ki saçlarımızda elektriklenme ve kabarma olmasın saçlar vazelin sayesinde şeklini bozmadan kalabilsin. Vazelin sürülen saç şeklini bozmadan kalır ve fön yapılan saç bozulmadan uzun süre dayanabilir.

Vazelin Saça İyi Gelir mi?

Vazelin İle Saç Bakımı

Saç bakım ürünlerinin bir çoğunun içerisinde vazelin bulunmaktadır. Şampuanlar, saç kremleri, saç bakım ürünleri vazelin içerikli olup bu sayede saçın ihtiyaç duyduğu tüm mineral yağlara tek başına sahiptir. Saçlarınızın kırılma sorununu gideren vazelin besleyerek bakımını da yapmaktadır. Saç bakım maskesi olarak mutlaka denemeniz gereken vazelini haftada 2 kere saç bakım maskesi olarak saçlarınıza uyguladığınız zaman zaten farkı kendiniz de göreceksiniz. Saçların bakımını yapan vazelin yıpranmış saçları onararak eski formuna kavuşturacaktır. Bir yığın para verilerek alınan saç maskelerinin ana maddesi vazelindir. Vazelin içerisine doğal yağlar konularak yapılan saç maskelerini evde saçınıza uygulamanız çok kolay. Saçınıza eğer düzenli bir şekilde vazelin yada vazelin içerisine koyacağınız saça iyi gelen yağlarla çok daha etkili saç bakım maskeleri yapabilirsiniz. Boyadan etkilenmiş dökülen saçları bile bu maske ile sağlığına kavuşturmak mümkündür. Kuaförlerde ve güzellik salonlarında vazelin içerisine konan ek yağlarla yapılan maskeler uygulanmaktadır. Sizde kendi maskenizi evde vazelin ile yaparak uygulayabilirsiniz.

Kuru Saçları Yumuşatır mı

Özellikle kuru saçları yumuşatmak için kullanılan vazelin kuru saç tellerini yumuşatmak için çok önemlidir. Kuru saçlara banyodan önce bir kaç saat önce sürün ve saçlarınızı sonrasında yıkayınız. Saçlarınızın ne kadar yumuşadığını daha ilk uygulamada göreceksiniz. Elinizin içine vazelin sürün ve onu saçlarınıza masaj yaparak yedirin.

Vazelin Saç Kırıklarına İyi Gelir mi

Özellikle kuaför salonlarında saç uçlarına sürülür ki saç kırıkları onarılsın. Saç uçlarına uygulayacağınız vazelin saç kırıklarını onararak saçlarınızın güçlenmesini sağlamaktadır. Elimize bir miktar vazelin alalım ve iki elimizi birbirine sürterek vazelini sıvı hale getirelim. Vazelin elimizin sıcağı ile hemen erir ve sıvı hale gelir. Bu sıvı haldeki vazelini saç uçlarınıza sürebilirsiniz.

Vazelin Saç Uzatır mı

Vazelin başlı başına mineral yağlardan oluştuğu için saçlarınızı dipten uca besler ve sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlamaktadır. Saç ne kadar beslenir ise o kadar hızlı ve sağlıklı uzar. Saç diplerini ve saç telini besleyen vazelin saçlarınızın uzamasını sağlar. Saçlarının yıpranmışsa, dökülme sorununuz var ise, saçlarınız da kırılmalar yaşanıyorsa mutlaka vazelini denemelisiniz. Saçlarınız vazelin ile daha parlak görünür ve sağlıklı çıkar.

Vazelin Saç Çıkarır mı

Vazelin dökülen saç derinizin üzerine düzenli sürüldüğünde saç derisini beslediği için saç köklerini de besler. Beslenen saç kökleri sağlıklı saçların çıkmasını sağlar. Seyrelmiş saçlarınıza çok rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bir çok saç maskesinin içeriğinde vazelin krem vardır. Bu kremlerin ana maddesi olan vazelin saç derisini besler ve kökler daha sağlıklı olduğu için  saçlarınız çok daha gür ve sağlıklı çıkar.

Saç Diplerine Vazelin Sürmek

Antibakteriyel olan vazelin saç diplerine sürüldüğü takdirde saç diplerindeki pullanmayı yok eder. Saç diplerini besleyen vazelin sayesinde hem saçlarınızı beslersiniz hemde saç diplerindeki deri hastalıklarını tedavi etmiş olursunuz. Saç diplerine sürülen vazelin saçların daha sağlıklı çıkmasını sağlamaktadır. Özellikle kış aylarında yıpranan saçlarınıza mutlaka sürmenizi tavsiye ederiz. Saçın dibine haftada 2 kere vazelin ile masaj yaparak bir saç maskesi yapmanız saçları besler, daha dolgun ve gür çıkmasını sağlar. Saç vazelin ile daha parlak ve sağlıklı olmaktadır.

Doğal Bit İlacı

Özellikle çocuklarınızda okuldan bulaşan bit ve sirkeleri yok etmekte kullanabileceğiniz vazelin bu işlem için bulunmaz bir nimettir. Çocuklarınızda bitlenme sorunu yaşarsanız, saçına vazelinle ovarak yedirin ve ince tarakla tarayarak saçlardaki bit ve sirkeleri temizleyebilirsiniz. Bitleri ve sirkeleri öldürmekle kalmayıp rahatlıkla temizlemenizi de sağlamaktadır. Bu işlemi yapabilmek için saçınıza bol miktarda vazelin sürün ve başka bir yere bulaşmaması için streç film yardımı ile sarın. Saçınızı bu şekilde bekletin ve ince uçlu bir tarakla saçınızı tarayarak bitlerden ve sirkeden temizleyin. Doğal bit ilacı olarak çok rahatlıkla kullanmanız mümkün olan vazelini çocuklarınıza ve kendinize gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz. Bit olmasa da arada koruyucu olarak mutlaka uygulamalısınız.

Vazelin Saça Yapışan Sakızı  Temizler

Vazelin saça yapışmış sakızı çok iyi temizlemektedir. Saçlara yapışan sakızın üzerine vazelin sürün ve 10-15 dakika kadar bekledikten sonra saçınızı tarayarak saçınızdan sakızı çıkarabilirsiniz. Saçlarda sakızdan eser kalmadan çıkacaktır. Saçınızı bu işlem sonrasında yıkayabilirsiniz.

Vazelin Saça Nasıl Uygulanır

Üç maddede vazelin saça nasıl uygulanır konusunu anlattık.
  • Vazelin saç diplerine saç derisini beslemek için sürülebilir. Elimizle yumuşattığımız sıvı hale gelen vazelini parmak ucu ile saç diplerinize sürün ve masaj yaparak yedirin. Saçlarınızdaki pullanmayı, kepek oluşumunu ve deri hastalıklarını tedavi etmek için kullanabilirsiniz. Bir miktar bekledikten sonra tüm saçlarınıza vazelini sürerek yedirebilirsiniz.
  • Vazelini saç kırıklarınız için sürecekseniz gene elinizin içerisinde vazelini ısıtın ve sıvı hale gelince saçlarınızın uçlarına sürerek yedirin.
  • Vazelin kutusunu sıcak bir suya oturtarak da vazelini içeride sıvı hale getirmeniz mümkündür. Vazelin sıcağı gördüğü anda erimektedir. Vazelini kabın içerisine oturtun ve sıvı hale gelmesini bekleyebilirsiniz. Bu işlemi yaparken vazelin kabınıza su kaçırmamaya dikkat ederek yapınız. Bu işlem sonrasında vazelin bitmez ise vazelini bir kenara alarak soğutarak tekrar katılaşmasını sağlayabilirsiniz. Vazelin katılaştığında sonrada kullanabilirsiniz. Bu işlem vazelinin sonradan kullanımına engel değildir ve bu işlem sonrasında vazeliniz eskisi gibi faydalarını devam ettirmektedir. İstediğiniz kadar bu işlemi yapabilirsiniz.
Vazelin krem sadece saç için değil bir çok alanda da kullanılmaktadır. Hamilelikte vazelin zararlımı adlı makalemizde hamilelik çatlaklarının nasıl giderildiğini  detayları ile anlattık.

    17 yorum:

    1. Benim saçım çok kabarıyor kullanıyorum.cok faydalı aynı zamanda çocuklar birleşmişti yaptım.gercekten oldurdu

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Behiye hanım kabaran saçlar için çok faydalıdır. Doğal bit ilacı olarak da kullanılmaktadır. Çok faydalı bir kremdir her evde bulundurulmalıdır. Yorumunuz için tşk ederiz.

        Sil
    2. 21 yasindayim stresten dolayı saçlarım baya bir döküldü suan dökülme azaldı çok şükür ama saçlarım seyreldi vazelini sürmem faydası olurmu?
      Eczacıya sormustum dökülen sac geri çıkmaz dedi bilginiz varsa paylaşırmısınız

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Eczacınız haklı malesef. Dökülen saçın geri gelmesi çok zor. Mutlaka bir cilt doktoruna gidin. Erkek tipi dökülmemi yoksa bir hastalığa bağlımı öğrenin. Vazelin saçtaki saç hastalıklarına çok faydalı olmaktadır. Yaşınız çok genç mutlaka önelemlerinizi alın. Doktora gitmenizi tavsiye ederim.

        Sil
    3. Jole yerine vezelin günluk kulanirsak sıkintı olurmu

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Jöle yerine vazelin kullanmanızı elbette öneririz. Jölenin saça verdiği zararı önlemiş olursunuz. Vazelin ise saçınız için son derece faydalı bir üründür.

        Sil
    4. simdi sürsem benim saçım sekli bozuluyor vehani aralarda kaynayan teller ar ya onları halleder mi ?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. İster gündelik hayatınızda isterseniz bakıjm yapmak için bir iki saatliğine sürebilirsiniz. Eletriklenen ve kabaran saçların eletriklenmesini önler. Kırık saçların kırıklarının onarılmasını sağlar. Saça oldukça faydalı olan vazelini istediğiniz zaman sürebilirsiniz.

        Sil
    5. Saç uçlarına sürdükten sonra ne kadar beklemeliyiz peki yikiyalim mı

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Saç uçlarına sürdükten sonra eğer rahatsız etmezse ne zaman banyo yapacaksanız o zamna yıkayın. Ama en az bir kaç saat kalsın.

        Sil
    6. Saç uçlarına uygulama yaptıysanız, istediğiniz kadar kalabilir. Sizi rahatsız etmediği sürece banyo yapana kadar kalmasında hiç bir sakınca yoktur. En az bir kaç saat kalmasında fayda vardır.

      YanıtlaSil
    7. Vazelin i sürdükten sonra şampuan ile yıkaya bilirmiyiz

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Tabiki yıkayabilirsiiniz. Mutkala yıkayın zaten

        Sil
    8. Ben sirke için cocugumun saçına sürdüm faydası olurmu kaç saat durmalı

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Faydası olur. Bir kaç saat durması yeterli olur.

        Sil
    9. Dökülen saçları veya ekstra saç çıkarır mi

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bu saç kökünün durumuna bağlı değişir. Ama saç köklerinizi besler.

        Sil