Baş Ağrısı İçin Ağrı Kesici İlaçlar - kadinvsaglik.com

Baş Ağrısı İçin Ağrı Kesici İlaçlar

Baş Ağrısına İyi Gelen İlaçlar

Baş Ağrısına İyi Gelen İlaçlar

Baş ağrısı için ilaç isimleri nelerdir? Baş ağrısına iyi gelen ilaçlar hangileridir? Bu ilaçların yan etkileri ve hangi tip baş ağrısına ve diğer ağrı şikayetlerine iyi gelmektedir? Bu sorulara bu makalemizde yanıt vermeye çalıştık. Ağrı kesici ilaçlar bir çok ağrı için kullanılmaktadır ve baş ağrısı bir çok insanın gündelik hayatında yaşadığı bir problemdir. Bu problemi bir çok alternatif çözümle giderebileceğiniz gibi ağrı kesici ilaç kullanmakta bir diğer yoldur. Ağrı kesici seçimleriniz de kullanacağınız ağrı kesicilerin yan etkilerinin olmaması gerekmektedir. Baş ağrısı için ilaç isimlerini sizler için araştırıp yan etkilerine değinerek verdik.


Bu ilaçlar eczanelerde reçetesiz satılan baş ağrısı için ağrı kesici ilaçlardır. Ağrı kesicileri içerken bilinmelidir ki bu ilaçlar sürekli  kullanılmamalıdır. Çok gerekli durumlarda içilmelidir. Çok şiddetli ağrılarda doktorunuza giderek baş ağrınızı tetikleyen bir hastalığınız var mı baktırmalısınız. Baş ağrısı bir hastalığın belirtisi de olabilir. Baş ağrılarınız süreklilik arz ederse sadece ağrı kesici ile değil mutlaka doktorunuza giderek nedenlerini araştırmalısınız.  Süreklilik devam eden ağrıların altında bir Nörolojik sebep olabilir.
Ağrı kesiciler hamilelikte ve emzirme dönemlerinde kullanılması önerilmez ve anne ile bebeğe zarar verebileceği için doktor onayı olmadan alınmamalıdır. Genelde ağrı kesiciler 24 saatte 3 kez den fazla içilmez ve içilmesi önerilmez. Verilen bu ilaçlar sadece baş ağrısına değil vücutta diğer ağrı şikayetleri için de kullanılmaktadır.

Baş Ağrısı Çeşitleri

Sinirsel Tip Baş Ağrısı İlaçları
Bu tür durumlardaki ağrılara içerisinde  parasetamol bulunan ağrı kesiciler faydalı olabilir. Migren tedavisinde kullanılan ağrı kesiciler bu tür durumlarda etki etmezler. Baş ağrısı olan kişilerde görülmüştürki ilaç kullanımına bağlı ayın belli günlerinde baş ağrısı şikayetleri oluşmakta ve bu durum kronikleşmektedir.

Migren Ağrılarında Kullanılan İlaçlar
Genelde migren ağrılarında triptan  grubu ilaçlar kullanılır ve bu ilaçlar aslında birer ağrı kesici değildirler. Bu tip ilaçlar beyin zarında bulunan damarlardaki iltihabı giderir ve damarları daraltır. Bu yüzden de normal bir baş ağrısı için bir etkisi yoktur, sadece migren tedavisinde kullanılır.

Baş Ağrısı İçin İlaç İsimleri

Ağrı Kesici PAROL 500 Mg 

Ağrı Kesici PAROL 500 Mg
Parol tablet baş ağrısı, diş ağrısı gibi ağrılar için etkili bir ağrı kesicidir. Genellikle diş ve baş ağrıları için kullanılan ağrı kesici kadınların muayyen günlerindeki ağrılar için de uygundur. Yan etkileri çok nadiren görülmekle birlikte ülkemizde en çok kullanılan ağrı kesicilerdendir. Mide ile dost olan ağrı kesici 15-20 dakika içerisinde etkisini göstermeye başlar ve yarım saat içerisinde ağrıyı kesme özelliği vardır. İçerisinde 500 mg parasetemol içeren bu ilaç baş ağrısı yanında diş, eklem ağrıları, romatizma ağrıları, kas, bel ve sırt ağrısı gibi bir çok ağrıyı geçirmekte de kullanılır. 12 yaş üzeri çocukların ve yetişkinlerin kullanabileceği bu ilaç 6 saat ara ile içilmesi uygundur.
  

Ağrı Kesici Dolorex

Ağrı Kesici Dolorex
Son senelerde en çok kullanılan ağrı kesicilerden olan Dolorex mide ile dost ağrı kesicilerdendir. Kadınların adet sancıları azaltmak için kullandıkları ağrı kesicinin bilinen büyük bir yan etkisi yoktur. Dolorex ağrı kesici kullanıldığında 15 dakika içerisinde ağrıyı hafiflettiği yarım saat içerisinde de geçirdiği söylenmektedir. Baş ağrısı için ağrı kesiciler listesinin en başındaki ilaçlar arasındadır. Ateş düşürücü etkiye de sahip olan bu ilaç günlük olarak 3 tableti geçmemelidir.


Ağrı Kesici Panalgine

Ağrı Kesici Panalgine
Eczanelerde reçetesiz olarak satılan bilinen büyük bir yan etkisi olmayan parasetamol içerikli ağrı kesicidir. Bu madde baş ağrısı için ağrı kesici ilaçlarlarda görev yapmaktadır. Sadece baş ağrısı için değil bir çok ağrı için kullanılan aktif bir ağrı kesicidir. İçerisinde kafein içeren ağrı kesici bu özelliği ile diğer ağrı kesicilerden ayrılmaktadır. Çok etkili bir baş ağrı kesici olan bu ilaç kısa sürede etkisini göstermektedir. Aynı zamanda da ateş düşürücü olan bu ilaç soğuk algınlığı, grip, boğaz ağrısı, eklem ağrısı, bel, sırt, boyun ağrıları için son derece etkili olan bu ilaç 12 yaş üstü çocuklar içinde uygundur. Gün içerisinde 3 defadan fazla içmemelisiniz.

Baş Ağrısı İlacı Apranax

Baş Ağrısı İlacı Apranax
Genelde migren ağrıları için önerilen bu ağrı kesici bir çok ağrı için kullanılmaktadır. Ağrı kesici dendiğinde akla ilk gelen isimlerden olan ilacımızın bilinen büyük bir yan etkisi yoktur. Çok etkili bir ağrı kesici olup içildikten 10-15 dakika içerisinde etkisini gösterdiği belirtilmiştir. Apranax sadece baş ağrısı için değil kadınların adet sancılarını gidermekte, adale ağrılarında, diş ağrılarında olmak üzere hep çok ağrıda kullanılmaktadır. Apranax Fort ve Apranax Plus olmak üzere iki çeşidi olan ilaç kullanımında Apranax Plus çok ağır ağrılar için kullanılan bir ilaçtır.


Ağrı Kesici Advil 

Ağrı Kesici Advil
Kronik baş ağrısı tedavisi için özellikle kullanılan ilaç çok etkili bir ilaçtır. Çok hızlı sürede etki gösteren ilaç ağrı kesici olarak en çok tercih edilen ilaçlar arasındadır. Bilinen büyük bir yan etkisi olmayan ilaç çok etkili olduğu için sadece baş ağrısı için değil bir çok ağrı içinde ağrı kesici olarak kullanılmaktadır. Ateş düşürücü etkisi olan bu ilaç, romatizma ağrıları, diş ağrısı, kas ağrıları, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlarda çok etkili bir ağrı kesici ateş düşürücüdür. Gün içerisin de 3 defadan fazla alınmamalıdır ve 10 günü geçen durumlarda içilmemelidir.

Ağrı Kesici Majezik

Ağrı Kesici Majezik
Kadınların genelde adet dönemlerindeki adet sancılarını kesmek için en çok tercih ettikleri ağrı kesici ilaçtır. Bunun sebebi ise yumurtalıklar üzerindeki etkisidir. Baş ağrısı kesme özelliği ile çok etkili olan ağrı kesici ilacın bilinen büyük bir yan etkisi olmadığı söylenmektedir. İltihaplanmalardan kaynaklı ağrılar, eklem ağrıları, yumuşak doku yaralanmaları gibi ağrıları hafifletmek amaçlı kullanılır. İltihap ve ağrıya sebep olan hormonları azaltan bu ilaç 6 saat ara ile bir tablet olarak alınması uygundur. 24 saat içerisinde 4 defayı geçmeden içilmelidir ve bu ilacı su ile ve tok karna içmelisiniz.


Ağrı Kesici Arveles

Ağrı Kesici Arveles
Çok etkili bir ağrı kesici olan ilacın, bilinen büyük bir yan etkisi yoktur. Özellikle baş ağrısı için kullanılan ilaç çok etkilidir ve çok kısa sürede etkisini gösterdiği için en çok tercih edilen ilaçlar arasındadır.  Etkisini içildikten 15-20 dakika içerisinde göstermektedir. Mideye dokunmayan ilaç tüm ağrı şikayetlerinde kullanılmaktadır. Diş ağrılarınız, kas ve iskelet ağrıları için de çok etkili bir ilaçtır. Özellikle baş ağrısı ve migren ağrısı için içilen ağrı kesici adale ağrılarına da çok etkilidir. Bu ilacın diğer bir özelliği ise iltihap giderici olmasıdır ve ağrıya sebep olan hormonları azaltmasıdır. İskelet ağrıları, burkulma ve zedelenme gibi kas ve adale ağrılarına da çok iyi gelmektedir. Aynı zamanda ateş düşürücü özelliğe de sahip çok etkili bir ağrı kesicidir. 18 yaş altı çocuklarda ve hamilelerde kullanmak uygun değildir. Günlük ilacın tüketim miktarı 24 saat içerisinde 3 tableti geçmemelidir.


Ağrı Kesici Vermidon 

Ağrı Kesici Vermidon
Vermidon bilinen en etkili ağrı kesicilerdendir. Adını duymayan yok gibidir. Baş ağrısı, diş ağrısı ve bir çok ağrı için doktorların güvenerek verdikleri ağrı kesicilerin başında gelmektedir. Çok etkili olan bu ilaç içildikten hemen sonra etkisini göstermeye başlamaktadır. Ağrı kesicileri birbiri ardına içmek son derece zararlıdır ve mutlaka üzerinden en az 6 saat geçmiş olması gereklidir. Çok ağrılı ve dayanılamayan ağrılarda mutlaka doktora gidilmesi gereklidir. Vermidon tablet içerisinde 500 mg parasetamol ve 30 mg kafein mevcut olup güçlü bir ağrı kesicidir. Ayrıca bu ilaç ateş düşürücü etkiye de sahiptir. 12 yaş altında çocuklara ve hamileler için uygun değildir ve 24 saat içerisinde 4 dozdan fazla almak uygun değildir.

Ağrı Kesici Minoset 

Ağrı Kesici Minoset
Minoset bilinen en hafif ağrı kesicilerdendir. Mide ile dost olan ağrı kesici içildikten 15-20 dakika içerisinde etkisini göstermektedir. Bilinen büyük bir yan etkisi olmayan ilacın kullanıldığı alanların en başında baş ağrısı gelmektedir. Minosetin ateş düşürücü etkisi de olduğu için ateşli ve ağrılı hastalıklarda en çok içilen ve kullanılan ilaçtır. Gribal enfeksiyonların geçmesinde ve ağrılı durumların hafiflemesinde çok kullanılan ilaç bilinen en etkili ağrı kesicilerdendir. Her tablet ilaçta 250 mg parasetamol ve kafein mevcuttur. 12 yaş üzeri çocuklar ve yetişkinler için uygun bir ağrı kesici, ateş düşürücüdür. Ayrıca bayanların adet sancılarını kesmekte çok yardımcı bir ağrı kesicidir. Günlük ihtiyaç duyulduğunda içilme aralıkları 24 saat içerisinde 4 veya 6 saat ara ile bir tablet içilmesi uygundur.

Ağrı Kesici Etol Fort

Ağrı Kesici Etol Fort
Kullanılan en etkili ağrı kesicilerdendir ve çok güçlü olan bu ilaç bilinen en etkili ağrı kesicilerdendir. Çok ağrılı durumlarda önerilen ağrı kesici ilaçlardandır. Çok bilinen büyük yan etkileri yoktur. Vücutta iltihaba bağlı olarak oluşan ağrıları gideren iltihap giderici ve ağrı kesici özelliğindedir. Kireçlenme, romatizma, bel ağrısı, sırt ağrısı, akut kas ve iskelet sistemleri ağrıları, diş ağrısı, diş iltihaplanmasına bağlı ağrılar, bayanlarda adet dönemi ağrıları ve özellikle baş ağrısı için kullanılan ilacın ateş düşürücü özelliği de vardır. Önceden yaşanmış bir mide kanaması, mide ülseri, kalp krizi, felç yada kan pıhtılaşması gibi hastalıklarınız var ise doktorunuza danışmadan kullanılmasını önermeyiz. 18 yaş altı çocuklarda, hamilelerde ve emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Ağrı kesici kullanmadan önce ağrı kesici ilaçların yan etkileri makalemizi okumanızı tavsiye ederiz. Yorum yaparak bize destek olabilirsiniz düşünceleriniz bizim için önemli.

2 yorum:

  1. Engin ÖZTÜRK2 Haziran 2018 01:51

    Bazı dönemlerde kafayı yeme seviyesine gelebilecek baş ağrılarıyla karşılaşıyorum. Bu durum genellikle psikolojik oluyor bende ve çok nadiren Parol dışında bir ağrı kesici kullanıyorum. En hafif ve etkili ağrı kesicilerden biri olmasının yanı sıra diğerlerine oranla daha az kimyasal içermesinden dolayı tercih edilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun. Çok sık oluşan baş ağrıları için lütfen bir noroloji uzmanına görünmelisiniz. Bazı tetkikler yapılması gereklidir. Altında ciddi bir hastalık olabilir. Çok geçmiş olsun. İhmal etmemenizi öneririz.

      Sil