Baş Ağrısı İçin Ağrı Kesici İlaçlar
Baş Ağrısına İyi Gelen İlaçlar
Baş ağrısı için ilaç isimleri nelerdir? Baş ağrısına iyi gelen ilaçlar hangileridir? Bu ilaçların yan etkileri ve hangi tip baş ağrısına ve diğer ağrı şikayetlerine iyi gelmektedir? Bu sorulara bu makalemizde yanıt vermeye çalıştık. Ağrı kesici ilaçlar bir çok ağrı için kullanılmaktadır ve baş ağrısı bir çok insanın gündelik hayatında yaşadığı bir problemdir. Bu problemi bir çok alternatif çözümle giderebileceğiniz gibi ağrı kesici ilaç kullanmakta bir diğer yoldur. Ağrı kesici seçimleriniz de kullanacağınız ağrı kesicilerin yan etkilerinin olmaması gerekmektedir. Baş ağrısı için ilaç isimlerini sizler için araştırıp yan etkilerine değinerek verdik.Bu ilaçlar eczanelerde reçetesiz satılan baş ağrısı için ağrı kesici ilaçlardır. Ağrı kesicileri içerken bilinmelidir ki bu ilaçlar sürekli kullanılmamalıdır. Çok gerekli durumlarda içilmelidir. Çok şiddetli ağrılarda doktorunuza giderek baş ağrınızı tetikleyen bir hastalığınız var mı baktırmalısınız. Baş ağrısı bir hastalığın belirtisi de olabilir. Baş ağrılarınız süreklilik arz ederse sadece ağrı kesici ile değil mutlaka doktorunuza giderek nedenlerini araştırmalısınız. Süreklilik devam eden ağrıların altında bir Nörolojik sebep olabilir.
Ağrı kesiciler hamilelikte ve emzirme dönemlerinde kullanılması önerilmez ve anne ile bebeğe zarar verebileceği için doktor onayı olmadan alınmamalıdır. Genelde ağrı kesiciler 24 saatte 3 kez den fazla içilmez ve içilmesi önerilmez. Verilen bu ilaçlar sadece baş ağrısına değil vücutta diğer ağrı şikayetleri için de kullanılmaktadır.
Baş Ağrısı Çeşitleri
Sinirsel Tip Baş Ağrısı İlaçlarıBu tür durumlardaki ağrılara içerisinde parasetamol bulunan ağrı kesiciler faydalı olabilir. Migren tedavisinde kullanılan ağrı kesiciler bu tür durumlarda etki etmezler. Baş ağrısı olan kişilerde görülmüştürki ilaç kullanımına bağlı ayın belli günlerinde baş ağrısı şikayetleri oluşmakta ve bu durum kronikleşmektedir.
Migren Ağrılarında Kullanılan İlaçlar
Genelde migren ağrılarında triptan grubu ilaçlar kullanılır ve bu ilaçlar aslında birer ağrı kesici değildirler. Bu tip ilaçlar beyin zarında bulunan damarlardaki iltihabı giderir ve damarları daraltır. Bu yüzden de normal bir baş ağrısı için bir etkisi yoktur, sadece migren tedavisinde kullanılır.
Baş Ağrısı İçin İlaç İsimleri
Ağrı Kesici PAROL 500 Mg
Ağrı Kesici Arveles
Çok etkili bir ağrı kesici olan ilacın, bilinen büyük bir yan etkisi yoktur. Özellikle baş ağrısı için kullanılan ilaç çok etkilidir ve çok kısa sürede etkisini gösterdiği için en çok tercih edilen ilaçlar arasındadır. Etkisini içildikten 15-20 dakika içerisinde göstermektedir. Mideye dokunmayan ilaç tüm ağrı şikayetlerinde kullanılmaktadır. Diş ağrılarınız, kas ve iskelet ağrıları için de çok etkili bir ilaçtır. Özellikle baş ağrısı ve migren ağrısı için içilen ağrı kesici adale ağrılarına da çok etkilidir. Bu ilacın diğer bir özelliği ise iltihap giderici olmasıdır ve ağrıya sebep olan hormonları azaltmasıdır. İskelet ağrıları, burkulma ve zedelenme gibi kas ve adale ağrılarına da çok iyi gelmektedir. Aynı zamanda ateş düşürücü özelliğe de sahip çok etkili bir ağrı kesicidir. 18 yaş altı çocuklarda ve hamilelerde kullanmak uygun değildir. Günlük ilacın tüketim miktarı 24 saat içerisinde 3 tableti geçmemelidir.
Ağrı Kesici Vermidon
Vermidon bilinen en etkili ağrı kesicilerdendir. Adını duymayan yok gibidir. Baş ağrısı, diş ağrısı ve bir çok ağrı için doktorların güvenerek verdikleri ağrı kesicilerin başında gelmektedir. Çok etkili olan bu ilaç içildikten hemen sonra etkisini göstermeye başlamaktadır. Ağrı kesicileri birbiri ardına içmek son derece zararlıdır ve mutlaka üzerinden en az 6 saat geçmiş olması gereklidir. Çok ağrılı ve dayanılamayan ağrılarda mutlaka doktora gidilmesi gereklidir. Vermidon tablet içerisinde 500 mg parasetamol ve 30 mg kafein mevcut olup güçlü bir ağrı kesicidir. Ayrıca bu ilaç ateş düşürücü etkiye de sahiptir. 12 yaş altında çocuklara ve hamileler için uygun değildir ve 24 saat içerisinde 4 dozdan fazla almak uygun değildir.Ağrı Kesici Minoset
Minoset bilinen en hafif ağrı kesicilerdendir. Mide ile dost olan ağrı kesici içildikten 15-20 dakika içerisinde etkisini göstermektedir. Bilinen büyük bir yan etkisi olmayan ilacın kullanıldığı alanların en başında baş ağrısı gelmektedir. Minosetin ateş düşürücü etkisi de olduğu için ateşli ve ağrılı hastalıklarda en çok içilen ve kullanılan ilaçtır. Gribal enfeksiyonların geçmesinde ve ağrılı durumların hafiflemesinde çok kullanılan ilaç bilinen en etkili ağrı kesicilerdendir. Her tablet ilaçta 250 mg parasetamol ve kafein mevcuttur. 12 yaş üzeri çocuklar ve yetişkinler için uygun bir ağrı kesici, ateş düşürücüdür. Ayrıca bayanların adet sancılarını kesmekte çok yardımcı bir ağrı kesicidir. Günlük ihtiyaç duyulduğunda içilme aralıkları 24 saat içerisinde 4 veya 6 saat ara ile bir tablet içilmesi uygundur.Ağrı Kesici Etol Fort
Kullanılan en etkili ağrı kesicilerdendir ve çok güçlü olan bu ilaç bilinen en etkili ağrı kesicilerdendir. Çok ağrılı durumlarda önerilen ağrı kesici ilaçlardandır. Çok bilinen büyük yan etkileri yoktur. Vücutta iltihaba bağlı olarak oluşan ağrıları gideren iltihap giderici ve ağrı kesici özelliğindedir. Kireçlenme, romatizma, bel ağrısı, sırt ağrısı, akut kas ve iskelet sistemleri ağrıları, diş ağrısı, diş iltihaplanmasına bağlı ağrılar, bayanlarda adet dönemi ağrıları ve özellikle baş ağrısı için kullanılan ilacın ateş düşürücü özelliği de vardır. Önceden yaşanmış bir mide kanaması, mide ülseri, kalp krizi, felç yada kan pıhtılaşması gibi hastalıklarınız var ise doktorunuza danışmadan kullanılmasını önermeyiz. 18 yaş altı çocuklarda, hamilelerde ve emziren annelerde kullanılmamalıdır.Ağrı kesici kullanmadan önce ağrı kesici ilaçların yan etkileri makalemizi okumanızı tavsiye ederiz. Yorum yaparak bize destek olabilirsiniz düşünceleriniz bizim için önemli.
Bazı dönemlerde kafayı yeme seviyesine gelebilecek baş ağrılarıyla karşılaşıyorum. Bu durum genellikle psikolojik oluyor bende ve çok nadiren Parol dışında bir ağrı kesici kullanıyorum. En hafif ve etkili ağrı kesicilerden biri olmasının yanı sıra diğerlerine oranla daha az kimyasal içermesinden dolayı tercih edilebilir.
YanıtlaSilÇok geçmiş olsun. Çok sık oluşan baş ağrıları için lütfen bir noroloji uzmanına görünmelisiniz. Bazı tetkikler yapılması gereklidir. Altında ciddi bir hastalık olabilir. Çok geçmiş olsun. İhmal etmemenizi öneririz.
Sil