Göz Sağlığı İçin Neler Yapmalıyız - kadinvsaglik.com

Göz Sağlığı İçin Neler Yapmalıyız




Göz Sağlığı İçin Neler Yapmalıyız

Göz Sağlığı İçin Neler Yapmalıyız

Göz sağlığı için her yıl düzenli göz muayenemizi yaptırmak zorundayız. Özellikle risk grubu hastaların mutlaka bu muayeneyi yaptırmaları gerekmektedir. Düzenli göz muayenesi neden gereklidir?
NEDEN 1
Bütün dünyada kabataslak 10 milyon şahıs diyabetik maküler ödem vardır.

NEDEN 2
Kuru tip sarı nokta rahatsızlığı var olan kişilerde, daha tehlikeli olan ve körlüğe neden olabilen yaş tip sarı nokta rahatsızlığı olma riski yüksektir. Kimde gelişeceğini önceden bilmek pek mümkün değildir.

Bu nedenler dikkatinizi göz sağlığınıza çekmeye yetmediyse, diğer bir neden de bu göz rahatsızlıklarının erken bir dönemde göz muayenesi ile tespit edilebileceği ve çok erken başlanan tedavi ile göz sağlığınızı kaybetmeme yani görme kaybının önlenebileceğidir.

Yüksek tansiyon, kanser taramaları gibi sağlık denetimlerimizden yanı sıra, düzenli göz dibi kontrolü yaptırmanız uzağı görmenizi sağlayacaktır!!

NEDEN 3
Göz uzmanlarının yapacağı göz dibi muayenesi, retinadaki kan damarlarının durumunun yanı sıra, vücudunuzdaki diğer hastalıklarla ilgili de fikir verebilir. Örneğin, diyabetik maküler ödem, sarı nokta hastalığı, retinal ven tıkanıklığı, miyopiye bağlı koroidal neovaskülarizasyon.

NEDEN 4
Kolesterol yüksekliği hastaların %65'inde, yüksek kan basıncı olan kişilerde %30'unda, diyabet vakaların %20'sinde ilk kez göz doktorları tarafından belirlenmiştir.

Fazla Patates Tüketmek Sağlıklı Mı Hakkındaki Makalemiz İlginizi Çekebilir.

7 yorum:

  1. Göz sorunları gerçekten çok kötü mesela miyop insan uzağı göremiyor ve bu gerçekten çok kötü.

    YanıtlaSil
  2. göz sağlığı kuskusuz cok onemlidir. eskiden gozluk kullanıyodum. o yuzden iyi bilirim gozun değerini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. göz sağlığı gerçekten çok önemli çok haklısınız

      Sil
    2. Çok haklısınız göz sağlığı çok önemli

      Sil
  3. Annem gözlük kullanıyor.Miyop hastalığı var.Herhalde bu hastalık genetik çünkü tüm ailede bu sorun var.Araştırılması gerekiyor cidden.

    YanıtlaSil