Kalıcı Makyaj Zararlı mıdır? Kaç Yıl Vücutta Kalır? - kadinvsaglik.com

Kalıcı Makyaj Zararlı mıdır? Kaç Yıl Vücutta Kalır?

Kalıcı Makyaj Zararlı mıdır? Kaç Yıl Vücutta Kalır
Kalıcı makyaj vücutta kaç yıl kalır? Kalıcı makyaj zararlı mıdır soruları, bu işlemi yaptırmak isteyen ve merak eden bir çok kadın tarafından çok sorulmaktadır. Günlük koşturma içerisinde makyaja vakti olmayan ya da sabah kalktığında, akşam yatarken, denizden hatta banyodan bile çıktığında makyajlı ve bakımlı görünmek isteyen bir çok kadın artık kalıcı makyaj yaptırmaktadır.
Kalıcı makyaj son senelerde çok yaygın bir biçimde yapıldığı için sağlık açısından bir zararı olup olmadığı merak konusudur. Bir çok güzellik merkezi kalıcı makyaj yapmaktadır. Bu işlem mutlaka işi bilen, güvenilir ortamlarda yapılmalıdır.
Kalıcı makyaj, iğne ile cilde doğal bitki özlerinden elde edilen boyalar ile şekillendirme işlemidir. Bu işlem genel olarak kaş kontörü, dudak doldurma ve gözler üzerinde yapılır.
Kalıcı Makyaj Zararlı mıdır

Kalıcı Makyaj Zararlı mıdır?

Kalıcı makyaj mutlaka adı bilinen ve güvenilir yerlerde yaptırılmalıdır. Kalıcı makyaj yapılırken kişiye özel steril iğneler kullanılmalıdır. Kullanılan ürün bitki özlü olup, hiç bir alerjik reaksiyon vermemelidir. Kalıcı makyajda kullanılan ürünler hiç bir koku ve katkı maddesi içermemelidir. Bu şartlarda yapılırsa kalıcı makyajın hiç bir zararı yoktur.
Öncelikle iyi bir uzman bulmalı ve bu soruları sormalısınız. Eğer size özel steril bir iğne kullanılacak ve ürünler de alerjik reaksiyon göstermeyen, bitki özlerinden olup, koku ve katkı maddesi içermiyorsa  gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz.
Kontür işlemlerini yapan kişinin ise başarılı ve işinde uzman olması da çok önemlidir. Öncelikle önceden bu işlemi yaptığı kişileri görmeniz, içinizi rahatlatabilir. Sonuç olarak yapılan makyajdan memnun kalmanız çok önemlidir. Bizim önerimiz iyice araştırarak uzman kişilere güvenmenizdir.
Kalıcı Makyaj Vücutta Kaç Yıl Kalır

Kalıcı Makyaj Vücutta Kaç Yıl Kalır?

Kalıcı makyajın yapıldıktan sonra vücutta kalma süresi kişiden kişiye değişir. Genel olarak bir rakam vermek gerekirse 2-5 yıl denebilir. Yaşı 40'ın üzerinde olan kişilerde 5 yıla kadar dayanabilir. Kaş kontürü daha çabuk silindiği için daha az dayanırken dudak ve göz makyajı çok daha uzun kalabilmektedir.
Kalıcı makyajda ürünler bitki özlerinden yapıldığı için zamanla silinip gitmektedir. Deri altındaki renk pigmentleri cilt yenilendikçe zamanla solar ve yok olur. Bu nedenle kalıcı makyajın daha uzun süre dayanabilmesi için belirli aralıklarla rötuş yapılması makyajın çok daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
Kalıcı makyajın kişiden kişiye dayanma süresi değişir. Gençlerin cildi daha hızlı yenilendiği için onlarda daha kısa kalırken yaşları ilerlemiş olan bayanlarda çok daha uzun süre dayanmaktadır. Yaşanılan hava şartları, kişinin cildinin yapısı makyajın dayanma süresi etkiler.
Kalıcı makyajın çok daha uzun ömürlü olması için her gün vazelin sürülmesi önerilir. Cilt yenileyici kremleri kalıcı makyaj yaptırdığınız bölgelere sürmeyiniz. Mutlaka her gün vazelin sürülmelidir. Özellikle makyajın yapıldığı ilk bir kaç gün ve bir hafta devamlı vazelinlenmesi makyajın çok daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

1 yorum:

  1. Ben microblading yaptırmıştım kaşlarıma 1,5 yıl dayandı. Sanırım cilt tipine görede bu süreler farklılık gösteriyor :)

    YanıtlaSil