Tereyağı İle Yoğurt Nasıl Mayalanır? - kadinvsaglik.com

Tereyağı İle Yoğurt Nasıl Mayalanır?

Tereyağı İle Yoğurt Mayalama Tarifi

Tereyağı İle Yoğurt Mayalama Tarifi

Evde yoğurt mayalamak dendiğinde ilk akla gelen annelerimizden gördüğümüz usulde sütü mayalık yoğurtla mayalama yöntemidir. Oysa ki tereyağı ile yoğurt mayalamak da mümkündür. Tereyağı ile yoğurt mayalama yöntemi ile elde edilen yoğurtlar hem çok lezzetli hemde oldukça sert ve kıvamlı olmaktadır. Tereyağı ile yoğurt nasıl mayalanır demeyin mutlaka deneyin.
Bu işlem için kullanılacak olan tereyağı köy tereyağı olmalıdır. Marketlerde satılan pastörize tereyağıları ile sonuç alınmamaktadır. Köy tereyağılarının içerisinde yoğurdun içerisinde bulunan probiyotik bakteriler olduğu için sonuç alınır. Makinelerle üretilen hazır tereyağılarda maalesef bu yararlı bakteriler bulunmamaktadır. Bu nedenle mayalama işlemi sonuç vermemektedir.

Malzemeler

  • 1 kg süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Tereyağı İle Yoğurt Nasıl Mayalanır

Tereyağı İle Yoğurt Nasıl Mayalanır?

Sütü kaynatalım ve mayalamak üzere cam bir kavanoza yada mayalama yapmak istediğiniz bir kap içerisine koyarak oda sıcaklığında soğumaya bırakalım. Bir kase içerisine bir tatlı kaşığı köy tereyağını koyup içerisine ılımaya yakın olan sıcak sütümüzden bir iki kaşık koyalım. Süt kendi sıcaklığı ile tereyağını eritecektir. Sütümüz elimizi yakmayacak sıcaklığa geldiğinde bir kasede sütle eriyen tereyağını alıp sütün tam ortasına dökelim. Yoğurt mayaladığınız kabın ağzını sıkı sıkı kapamayın, hava alarak nemini dışarı vermesi gerekmektedir. Her yerini bir büyük bir bezle saralım ve 5-6 saat kadar sıcak kalmasını sağlayalım. Bekleme süresinden sonra yoğurdumuzu alıp ağzını kapayalım ve bir gün buzdolabında bekletelim. Tereyağı ile mayaladığınız yoğurt kıvamlı, sert ve çok lezzetli olmaktadır. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

2 yorum: