Yaş Maya İle Yüz Maskesi - kadinvsaglik.com

Yaş Maya İle Yüz Maskesi

Kırışıklar İçin Maya Maskesi

Kırışıklar İçin Maya Maskesi

Yaş maya ile yüz maskesi çok eski tarihlerden beri yapılan yüz maskeleri arasındadır. Son senelerde yeniden gündeme gelen ve faydaları güzellik uzmanları tarafından araştırılıp kabul edilen güzellik ürünleri arasındadır. Temiz cilde uygulanan kırışıklar için maya maskesi devamlı kullanıldığında cildi gençleştiriyor, kırışıklıkları yok ediyor, kuru ciltleri nemlendirirken yağlı ciltlerinde yağ dengesini düzene sokuyor. Hem kuru hemde yağlı ciltlere uygulanabilen yaş maya ile cilt maskesi cildin nem dengesini koruyup, sağlıklı ve göz kamaştıracak kadar yumuşacık ve parlak bir hale getiriyor. Çok hesaplı olduğu için de evde kendiniz çok rahatlıkla uygulayabiliyorsunuz. Yaş maya ile yüz maskesi nasıl yapılır?
Maya aslında tek hücreli bir mikro organizmadır. Çok faydalı, besin değeri çok yüksek olan maya bir çok alanda kullanılmaktadır. Ekmek ve hamur işlerinde en çok kullanılan yaş maya ile cilt maskesi de yapılmaktadır. Yaş maya içeriği mineraller ve vitaminler yönünden çok zengin olduğu için cilde düzenli uygulandığında cildin beslenmesine ve sağlık kazanmasına neden oluyor. Kırışmayı önleyen maya maskesi aynı zamanda da geçmişte oluşan kırışıklıkları yok ediyor.

Yaş Maya İçeriği
Yaş Maya İçeriği

Yaş maya içeriği; Protein, karbonhidrat, lipit, mineraller, potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, vitaminler, B1, B2, B6, Niacin(PP) yönünden çok zengindir. Yaş maya ile yüz maskesi yapıldığında bu vitamin ve mineraller cildin beslenmesini sağlamaktadır.
Yaş Maya İle Yüz Maskesi

Yaş Maya İle Yüz Maskesi

Aslında mayayı sadece çok az suyla birlikte sulandırıp cildinize sürseniz bile maya maskesi yapmış olursunuz. Önemli olan burada temiz cilde mayayı sürmek ve mayanın cildi beslemesini sağlamaktır. Biz size çok daha faydalı olabilmesi için yaş maya ile yüz maskesi nasıl yapılır bir kaç öneri sunmak istiyoruz.
Yaş maya ile cilt maskesi yaparken öncelikle cildin temiz olması gerekmektedir. Banyo sonrası gözenekler çok daha açık ve temiz olur. Bu nedenle maya maskesini banyo sonrası temiz ve gözenekleri açılmış cildinize yaparsanız çok daha fayda görürsünüz. 
Yaş Maya İle Yüz Maskesi Nasıl Yapılır

Yaş Maya İle Yüz Maskesi Nasıl Yapılır?

Yaş maya ile cilt maskesi bir kaç şekilde yapılabilir. Önemli olan burada mayayı cilde uygun şekilde sürebilmektir.
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 adet yaş maya
Mayayı su ile yumuşatıp, temiz yüzünüze mayayı göz çevresi, alın ve yüzün tamamına sürün. Bir tülbent ile gözleriniz açıkta kalacak şekilde yüzünüzü kapayın. Bir tülbentin gözlerinizin geldiği kısmı kesin ve yüzünüze mayayı sürdükten sonra tülbenti örtün. Maya sıcak bir ortamda çoğalacağı için burada mayanın sıcak bir ortama kavuşmasını sağlayacağız. Bunu yaparken de mayanın yüzümüzde kalmasını sağlamak için tülbentle korumaya alıyoruz. Bir kap içerisine sıcak su koyun ve bir havluyu iyice sıcak su ile ıslandıktan sonra sıkıp yüzünüze örtün. Bu şekilde maya sıcakta kabararak çoğalır. Yaş maya ile yüz maskesini yüzümüzde 20 dakika kadar beklettikten sonra yıkayarak temizleyelim.
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı bal
Kırışıklar için maya maskesi yaparken iyice mayayı bal ve sütte eritin ve temiz yüzünüze sürerek 20 dakika ile yarım saat arası bekletin. Kuruduktan sonra yıkayarak çıkarın. İsteğe bağlı yukarıdaki tarifte ki gibi tülbent ve sıcak havlu yöntemini de uygulayabilirsiniz.
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket yaş maya
  • 1 kaşık süt
Maya, süt ve yumurta akını karıştırın. Temiz cildinize uygulayarak 20 dakika kadar bekletin. Bu maske cildin sıkılaşmasını sağlarken düzenli yapıldığında en az 5 yaş gençleştirmektedir.
  • 1 limon suyu
  • 1 paket yaş maya
Limon suyu ve yaş maya ile yapılan maske sivilceler için birer birdir. Sivilce tedavisinde etkili bir yöntem olan yaş maya maskesi aynı zamanda da siyah noktaları temizler.
Kırışıklar için maya maskesi bir çok yolla yapılabilir. Şifalı yağlarla da zenginleştirilebilmektedir. Lavanta yağı, limon yağı, portakal yağı, zencefil yağı, zeytin yağı, kantaron yağı, at kestanesi yağı gibi bir çok yağ da eklenerek çok daha zengin içeriğe sahip olması sağlanabilir.

2 yorum:

  1. Maya maskesinin fazlası kalınca saklayabilirmiyiz

    YanıtlaSil
  2. Her seferinde yeni bir maske yaparak kullanırsanız çok daha faydalı olur. Kalan maya maskesi ancak buzdolabında bir kaç gün kadar muhafaza edilebilir.

    YanıtlaSil