Çikolatalı Sufle Nasıl Yapılır? - kadinvsaglik.com

Çikolatalı Sufle Nasıl Yapılır?

Kolay Çikolatalı Sufle Tarifi

Kolay Çikolatalı Sufle Tarifi

Kolay çikolatalı sufle tarifi ile çok kısa süre içerisinde harika bir sufle yapmanız mümkündür. Misafirlerinize, eşinize yada çocuklarınıza çay demlenene kadar kısa sürede yapabileceğiniz harika bir tarif. Özellikle tatlı krizleri için en kısa çözüm çikolatalı sufle yapımıdır. Peki çikolatalı sufle nasıl yapılır?


Çikolatalı Sufle Malzemeleri

  • 80 gr bitter çikolata ( bir paket)
  • 125 gr süt
  • 3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker

Çikolatalı Sufle Nasıl Yapılır
Çikolatalı Sufle Nasıl Yapılır?

Kolay çikolatalı sufle tarifimize başlamadan önce fırını 200 dereceye getirerek çalıştıralım. Çünkü sufleleri sıcak fırına vererek pişireceğiz. İsterseniz su dolu tencerede de pişirmeniz mümkün. 
Bir sos tenceresinde 125 gr sütü yani yarım bardaktan bir parmak kadar fazla sütü ılınması için ocağa koyuyoruz. Hafif ısınan sütümüzün içerisine bir paket çikolatamızı parçalayarak koyuyoruz. Bir kaşık ile karıştırarak eritip altını kapıyoruz.
Başka küçük bir tava içerisine tuzsuz tereyağımızı koyup eritiyoruz. Tereyağı eridiğinde içerisine unu koyup kavuruyoruz. Buradaki amaç sufle fırında çok kısa kaldığı için unun pişirilmesidir. Unu yağ içerisinde bir kaç dakika kavuruyoruz. Un kokusu çıktığında altını kapayarak bir kenara alıyoruz.
Unumuzun içerisine sütlü çikolatalımızı ekleyerek karıştırıyoruz. Karışım koyu bir kek kıvamındadır.
3 yumurtayı 3 kaşık şekerle bir kenarda mikserle beyazlanana kadar çırpıyoruz. Krema kıvamına gelen yumurtayı yavaş bir şekilde suflenin hamuruna koyuyoruz. İkisini de yavaş bir şekilde karıştırıyoruz. Kıvamı sıvı kek kıvamına gibi olmaktadır. Malzeme 4 adet sufle kabı içindir. Küçük sufle kapları yada fincanlara konduğunda 6 adet sufle çok rahatlıkla çıkmaktadır.
Sufle kapları fırına dayanıklı porselen yada cam olabilir. Fincanlarda bile yapabilirsiniz. Suflemizi koyacağımız kapları yağlayıp unladıktan sonra suflemizi kaplarımıza paylaştırıp önceden ısıttığımız fırınımıza pişirmek üzere veriyoruz.
Pişme süresi 10 dakikadır. Suflelerinizin dış kısmı pişmiş iç kısmı ise sıvı halde kalıyor. Tatlı kaşığını içerisine soktuğunuzda içerisinden yoğun bir çikolata sosu çıkmaktadır. Kolay çikolatalı sufle tarifi neredeyse çayı demleyene kadar hazırlanıyor.
Sufleleri ister fırın kaplarında isterseniz ters çevirerek servis yapabilirsiniz. Fırından çıkarınca bir iki dakika kadar belleyip hemen servis yapabilirsiniz. Sıcak yenmesi önerilir. Üzerine pudra şekeri dökerek servis yapabilirsiniz.
Tencerede Sufle Nasıl Yapılır

Tencerede Sufle Nasıl Yapılır?

Tencerede yapabilmek için pilav pişirdiğiniz geniş bir tencereye iki parmak kadar su koyun ve su ısındığında yukarıdaki tarifimizdeki gibi hazırladığımız sufle kaplarını içerisine oturtun. Kapağın içerisine kağıt havlu koyarak kapağı kapayalım. Ocakta 10 dakika kadar kısık ateşte pişirdiğimiz suflelerin üzeri katılaştığında ocaktan alalım. Sıcak su içerisine tencerede pişirmesi de  bu kadar kolaydır. Tencereye kapağına havlu konmasının nedeni ise içerisindeki su buharlaşıp kapakta damlacıklar oluşturuyor. Bu damlacıklar suflelerimizin üzerine damladığında suflelerin üzerinin ıslanmasını sağlıyor. Suflelerin ıslanmasını önlemek amaçlı tencere kapağının iç kısmına kağıt havlu yada tülbent gibi suyu tutan bir malzeme serilmektedir. Tencerede Fincanlarda kek yapımı aynen bu şekilde olmaktadır.

Hiç yorum yok