Fincanda Kek Tarifi Tencerede - kadinvsaglik.com

Fincanda Kek Tarifi Tencerede

Fincanda Kek Tarifi

Fincanda Kek Tarifi Tencerede

Fincanda kek tarifi tencerede çok kolay ve her kezin hemen yapabileceği bir kektir. Özellikle kakaolu kek sevenlerin terciği olacaktır. İstediğiniz malzeme ile de yapabileceğiniz bu kekimizi biz size kakaolu kek olarak yapıyoruz. Siz dilerseniz meyveli, limonlu, tarçınlı gibi çeşitlerle çeşitlendirebilirsiniz. Fincanda kek tarifi ve yapımı çok kolay fırın çalıştırmaya gerek kalmadan tencerede yapılan bir ikramlıktır. Çocukların anneleriyle birlikte yapabilecekleri kek tarifimiz kolaylıkla çocuklarımızla yapabileceğimiz ve sadece fincan kullanarak ve çok az malzeme içerdiği için hemde canınız kek çektiğinde yaparak çok kısa sürede bitirebileceğiniz bir ikramlıktır.

  Fincanda  Kek Malzemeleri

  •   3 yumurta,
  •   Bir çay bardağı şeker,
  •   Bir çay bardağı sıvı yağ,
  •   Yarım paket kabartma tozu,
  •   Bir adet vanilya,
  •   1 çay bardağı süt,
  •   Bir kaşık kakao,
  •   Yeteri miktarda un
    Fincanda Kek Tarifi Tencerede

Fincanda Kek Tarifi

Fincanda kek tarifi için öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpmamız gereklidir. Diğer malzemeleri içine ilave edelim ve kakaolu kekimizi iyice çırpalım. Kakaolu kekimizi fincanlara dökmeden fincanlarımızı elimizle çok az miktarda yağlayalım ve unlayalım. Yağlama işleminde fincanda yağ kalmamalıdır. Kek harcımızı kahve fincanlarına dökelim ama çok değil, yarıya gelecek kadar dökmek yeterli olacaktır. Kek tarifi kolay keklerden olup pişirmesi de gözünüzün önünde her aşamasını gördüğümüz bir şekilde pişer. Yayvan bir tencereye bir parmak kalınlığında su koyalım ve fincanlarımızı içine yerleştirelim. Bu tencere pilav pişirdiğimiz tencere boyunda ve o genişliktedir. Tenceremizin kapağını kapamadan önce bir kağıt havlu koyalım ki ısınan su buharlaştığı zaman keklerimizin üzerine damlamasın. Fincanda kek tarifi tencerede kısık ateşte yarım saat ( 30 dakika) pişmesi yeterli olmaktadır.
İsterseniz 15 dakika kadar önce alırsak küçük keklerimiz o zaman küçük suflelerimiz olur. İçi daha yumuşak ve istersek kaşıkla da yiyebileceğimiz sufleleri bu şekilde yapılmaktadır. Ama sufle yapacaksak fincanlar türk kahvesi içtiğimiz değil de bir boy büyüğü olan fincanlardan kullanmanız daha doğru olur. Biz şimdi türk kahvesi ebadında yaptığımız küçük kakaolu  keklerimizi ters çevirerek servis yapalım. Ters çevirmek için 5 dakika kadar fincanların soğumasını beklemek lazım ki kekler fincanlardan daha rahat çıksınlar. İster üzerine sos ister krema da dökebiliriz. Fincanda keklerimiz hem çok az malzemeyle yapabildiğimiz, hemde çocuklarımızın çok hoşuna giden harika atıştırmalıklar. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok