Bulgur Yutarak Zayıflama - kadinvsaglik.com

Bulgur Yutarak Zayıflama

Şok Bulgur Diyeti

Şok Bulgur Diyeti

Bulgur yutarak zayıflama diyeti ile çok kısa sürede kilo vermek mümkün. Şok bulgur diyeti adı ile bilinen diyette sabah aç karna çiğ bulgur yutulmaktadır. Son senelerde gündeme gelen çiğ pirinç yutmak, çiğ bulgur yutarak zayıflama aslında çok ses getirmiştir. Bir çok kişinin uyguladığı diyetin çok da başarılı olduğu çok kısa sürede kilo verdirmeyi başardığı söylenmektedir.
Şok bulgur diyeti adı ile bilinen sabah aç karna çiğ bulgur yutarak zayıflama yönteminde amaçlanan şey iştahın kesilmesidir. Rejim yapanlar bilirler ki kilo vermek için uğraşan kişiler açlığı ile mücadele etmek zorunda kalır. Tatlı krizlerine girer hatta bazı kişiler bu mücadele sonunda yenik düşer ve diyeti bırakırlar. Diyet yaparken azar azar yendiği için de insanın karnı hiç doymaz ve devamlı bir şeyler yeme isteği içerisindedir.
Bulgur yutarak zayıflama diyeti aslında ne yağ yakıyor, ne de metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlıyor. Peki bu özelliklere sahip olmayan diyet nasıl kilo verdiriyor.
Bulgur Yutarak Zayıflanır mı

Bulgur Yutarak Zayıflanır mı?

Bulgur yutarak zayıflama diyeti ile kilo kaybı yaşanmaktadır. Bu diyetin amacı kişide tokluk hissi yaratmaktır. Sabah aç karna yutulan bulgur sayesinde kişi gün boyu çok daha az acıkmaktadır. Özellikle diyete başladıktan bir kaç gün sonra etkisini hissettirmektedir. Birden bire yaşanan tatlı krizleri yavaş yavaş olmamaya başlıyor. Kişi öğün vakti gelmesine rağmen çok aşırı acıkmamış oluyor. İştahı kesildiği için de daha az yiyor. Bu da kilo vermeye neden oluyor.

Bulgur Yutarak Zayıflama

Bulgur Yutarak Zayıflama

Bulgur yutarak zayıflama diyetinde her gün aç karna çiğ bulgur yutulmaktadır. Bulgur yutulduktan sonra bir bardak su içiliyor. Bulgur taneleri her gün çoğaltılarak yutuluyor. Bunun amacı ilk başlarda mideyi yormamak ve çiğ bulgura mideyi alıştırmaktır.
Şok bulgur diyeti yapabilmek için her tür bulgur cinsi kullanılabilir. İri taneli bulgur olursa çok daha etkili oluyor. Eğer bulgur taneleriniz küçük ise bir yerine iki adet sayarak yutabilirsiniz.

Bulgur Yutarak Zayıflama Nasıl Yapılır?

Sabah kalkar kalkmaz aç karna bulgur yutuluyor ve üzerine bir bardak su içiliyor. Sonrasında kahvaltıyı istediğiniz zaman yapabilirsiniz. Gün içerisinde bol su içmeye özen göstermelisiniz.
  • Birinci gün 1 adet bulgur
  • 2. gün 2 adet bulgur
  • 3. gün 3 adet bulgur tanesi..
30. gün 30 adet bulgur tanesi aç karna yutulup üzerine su içiliyor.
Bir ay bitiminde her gün bir adet azaltıyorsunuz. İkinci ay bitiminde bir adet bulgur tanesi yutarak şok bulgur diyetini bitiriyorsunuz.
  • 30. gün 30 adet bulgur
  • 31. gün 29 adet bulgur
  • 32. gün 28 adet bulgur...
  • 60. gün 1 adet ve bitiyor.
Sabah aç karna bulgur yutarak yapılan zayıflama yöntemi tam iki aylık bir dönemden oluşmaktadır. İstenirse bir ay kadar bir ara verilerek yeniden başlanabilir.
Şok Bulgur Diyeti Kaç Kilo Verdiriyor

Şok Bulgur Diyeti Kaç Kilo Verdiriyor?

Bulgur yutarak zayıflama diyeti ile çok kilolu kişilerin diyet bitiminde yani 2 ay sonunda 5-10 hatta daha fazla verdiği görülmektedir. Şok bulgur diyeti ile ciddi kilo kaybı söz konusudur. Çok kilo fazlası olmayan kişilerin ise bu diyetle istedikleri kiloya çok kısa sürede indikleri ek bir uygulamaya gerek duymadıkları söylenmektedir. 2 ay sonunda 10-14 kilo kaybı yaşanan kişiler vardır.
Hızlı kilo verebilmek, iştahın kesilmesi, çok acıkmamak için yapılabilecek çok zararsız bir uygulamadır. Bu diyeti yaparken yediklerinize de dikkat etmek gereklidir.

Bulgur Yutarak Zayıflamak Zararlı mı?

Bulgur yutarak zayıflama diyetinin hiç bir zararı bulunmamaktadır. Çiğ bulgur midede uzun süre kalır ve mide suyunu emerek yumuşar. Bulgur yutmanın mide yada başka bir organ için hiç bir zararı yoktur. Bu diyetin amacı tokluk hissinin uzun süre kalması ile kişinin çok daha az yemesini sağlamaktır.
Bulgur çok az kalorisi olan ve yendiğinde kişinin uzun süre tok kalmasını sağlayan gıdalar arasındadır. Diyet yaparken yağsız pişirilen bulgur pilavları da diyete büyük yardımcıdır.
Bulgur Yutarak Zayıflayanlar

Bulgur Yutarak Zayıflayanlar

Son dönemlerde yaygın yapılan bu yöntem bir çok televizyon programında da anlatılmıştır. Yapanalar bulgur diyeti ile çok kısa sürede kilo verdiğini söylemektedir. Diyet bitiminde bırakanlar bir ay dinlendikten sonra yeniden bulgur yutarak zayıflama kürüne başladıklarını ve çok memnun kaldıklarını söylemektedirler.
Pirinç yutarak zayıflama diyeti de aynen bulgur yutarak zayıflama diyeti gibi yapılmaktadır. İki diyet türü de birbirinin aynısıdır. Amaçlanan bulgur ve pirinci çiğ olarak yutarak mide de öğütülmesini sağlamaktır.
Bulgur diyetini yapan kişiler yada yapmaya başlama kararı alan arkadaşlarımız yorum kısmına yazabilirler. Sormak istediğiniz soruları çok kısa sürede cevaplayabiliriz. Kilo verenler de verdikleri kilo miktarını yazabilirler de mutluluk duyarız.

Hiç yorum yok