Kombu Çayı Mantarı Satın Al - kadinvsaglik.com

Kombu Çayı Mantarı Satın Al

Kombu Çayı Mantarı Satın Al

Kombu Çayı Mantarı Satın Al

Kombu çayı mantarı satın almak isteyen arkadaşlarımıza yardımcı olmak adına kombu mantarı satışına başlamış bulunmaktayız. İsterseniz mail adresimize yada iletişim adresimize mesaj gönderebilirsiniz. Kombu çayı mantarı fiyatı çok uygun olup mantarı ise en kaliteli olan cinstir.
2000 Yıldır kullanılan ve bir çok hastalığa şifa olduğu bilinen çayın faydaları çok fazladır. Bu şifalı mantarı alarak evinizde de çoğaltıp her gün suyunu içebilirsiniz.
Kombu Çayı Mantarı Fiyatı


Kombu Çayı Mantarı Fiyatı

50 TL + Kapıda Kargo Ücreti

Kombu Çayı Mantarı Satın Almak İçin
Kadın ve sağlık sitesi iletişim: İletişim
İletişim adresimize not yazabilirsiniz. 
Adınızı ve Soyadınızı
Mail adresinizi
Mesaj bölümüne ise kargo yapmamızı istediğiniz adresinizi ve telefon numaranızı yazabilirsiniz. kadinvsaglik@gmail.com adresinden de sitemizin yazarlarına ulaşabilirsiniz.

Kombu çayı mantarı satın almak isteyen arkadaşlar için  özellikle üretimine başlattığımız kombu mantarı en kaliteli mantarlardandır. Şifasını sizlerle önceki makalemizde de paylaşmıştık. Aldıktan sonra neler yapmanız gerektiğini ve nasıl üretmeniz gerektiğini sizlere tek tek anlatmak isteriz.
Bir mantar alarak zaman içerisinde yüzlerce mantarınız olabilir. Eşinize dostunuza yada sevdiklerinize vererek onları sevindirebilirsiniz. Yada çoğalan mantarlarınızdan el ve yüz kremi yapabilirsiniz. Bazı hastalıklarda yenerek de şifa sağlamaktadır. Yiyebilen kişiler kombu mantarını rondodan geçirip püre haline getirip yiyebilirler.

Kombu Mantarı Aldığınızda Neler Yapmalısınız?

Kombu mantarı alan arkadaşlar eve gelen kargoyu açıp mantarınızı istediğiniz büyüklükte bir cam kavanoza koyabilirler. Büyük bir cam şişede muhafaza etmek ve çay elde etmek çok daha doğru olur. Büyük bir şişe yok ise küçük şişelerde çoğalttığınız mantarları koyarak çok daha fazla kombu çayı elde edebilirsiniz.
Kombu mantarının yanında size maya olsun diye şişe içerisinde bir miktar kombu çayı da göndereceğiz. Bu çayı sakın dökmeyin. Kombu mantarının üzerine dökün ve üzerine koyabilmek için bir kenarda çayını hazırlayın.
Kombu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Kombu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Kombu mantarı öncelikle hiç üşümemelidir. Bu nedenle buzdolabı gibi soğuk yerlere kombu mantarını koymayın.
Kombu çayı hazırlayabilmek için öncelikle suyunu kaynatıyoruz. Ben size 2 litre su ölçüsü vereceğim siz kavanozunuzun büyüklüğüne göre tarifi çoğaltabilirsiniz.
  • 2 litre su
  • 1 bardak şeker
  • 8 adet çay paketi
Ölçü bu şekilde olup, ölçüye sadık kalarak çoğaltabilirsiniz.
  • 3 Litre suya bir buçuk bardak şeker 12 adet paket çay
  • 4 Litre suya 2 bardak şeker 16 paket çay
  • 5 litre suya 2 buçuk bardak şeker 20 adet paket çay konmaktadır.
Evde demlediğiniz çaylardan da yapmanız mümkündür. Çok iyi süzün ve o şekilde demleyin. Suyu kaynatın ve bir kap içerisine koyun. İçerisine şekeri ilave ederek karıştırın ve şekeri eritin. Üzerine çay paketlerini atın ve demlenmesi için bir kenara alın. Çayınız soğuk çaya yakın ılındığı zaman mantarınızın üzerine dökerek kombu mantarınızı hazırlayabilirsiniz. Sıcak çay kombu mantarınızı haşlar sakın sıcak çay koymayın. Çam kavanozunun üzerine bir tülbent geçirin. Dışarıdan toz içerisine girmesin ve aynı zamanda da mantar ve çayınız hava alsın.
Mantarınız üzerinde 10-15 güne kadar bir mantar daha üretecektir. Bu süre içerisinde mantarınız ancak oluşur. İlk etap da tek mantardan üretebileceğiniz çay 2 litre kadardır. Mantarınız büyüdükçe ve çoğaldıkça demleyeceğiniz cam kavanozu büyüterek çok daha fazla çay üretimi yapabilirsiniz. Her seferinde çayı süzüp yeniden demleyeceğiniz zaman bir bardak kadar suyundan mantarın içerisine çok daha çabuk mayalanması için koyunuz.
Kombu mantarı çayını siyah, yeşil ve beyaz çaydan üretmeniz mümkündür.

Kombu Çayı Nasıl Süzülür?

Kombu çayını 10-15 gün kadar beklettikten sonra bir kap içerisine süzgeç koyun ve suyunu süzün. Mantarı musluk altında yıkayarak yeniden kavanoza koyarak yukarıda tarif ettiğimiz gibi demleyin.
Süzdüğünüz suyu kavanozlara yada sürahilere alarak buzdolabına koyun ve her gün bir bardak için. Dışarıda kalır ise yeniden bakteri üreten çay üzerinde mantar büyümesi olur. Dolapta tutulmalıdır. Dolapta kalan çayın içimi de çok güzeldir.
Kombu çayı içerisinde mantar birden fazla olursa demlenmesi daha kısa sürebilir. Bir hafta kadar bir sürede de demlenebilir. Fakat çay ne kadar mantarda kalır ise içeriği o kadar güçlenir. Çok mantar içerisinde kalan çaylar daha faydalı olur.

İçerisine Konan Şeker Neden Bu Kadar Çok

İçerisine konan şeker tatlandırmak amaçlı kullanılmamaktadır. Şeker bakterilerin çoğalması amaçlı konur. Şekeri bakteriler yiyerek çoğalmaktalar. Bu nedenle şekeri tam ölçüler ile koyunuz.
Kombu Çayı Faydaları Nelerdir?

Kombu Çayı Faydaları Nelerdir?

Kombu mantarından üretiken çay bir çok hastalığa şifadır. İçerinde  sirke, B vitamini, C vitamini, demir, enzimler, probiyotik bakterileri, hyaluronik, laktik, glukonik asitler bulunur. İçerisinde bulunan probiyotik bakterileri kefir ve yoğurtta bulunan bakterilerden çok daha fazladır. Bu nedenle mide ve bağırsak sindirimi için eşsiz bir şifa kaynağıdır.
Kombu mantarı öncelikle bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bu nedenle çabuk hasta olan kişilerin özellikle içmesi gereklidir. Bunun yanında kanser tedavisi olan kişiler için mutlaka önerilir. Kanser tedavisi olan kişilerin bağışıklık sisteminin güçlü olması çok önemlidir. Çocuklar, yaşlılar ve hamileler için de bağışıklık sisteminin kuvvetli olması çabuk hastalanmayı önler.
Kanser hücrelerinin çoğalmasını önlemektedir. Kombu çayı mantarı satın alması gereken kişilerin en başında ailesinde kanser geçmişi  olan kanser riski taşıyan kişilerdir. Anormal hücre oluşumunu önleyen çay, kanser hücrelerinin çoğalmasını ve yayılmasını önleyerek vücuttan toksinlerin de atılmasını sağlamaktadır. Bir çok kanser hastası bu çayı içerek şifa bulmuşlardır.
Detoks kapasitesi yüksek olan çayın faydaları arasında karaciğeri temizlemek, karaciğer içerisinde birikmiş olan toksinleri idrar yolu ile atmak vardır. Bu nedenle tam bir detoks yaparak vücudu temizler.
Metabolizmanın çok hızlı çalışmasını sağlayan çay içerisinde bulunan B vitamini, C vitamini, demir ve kafein sayesinde vücuda zindelik ve enerji verir. Bu nedenle sabah saatlerinde içilmesi önerilir. Bu sayede tüm gün enerjinizi yüksek seviyede tutmanızı sağlar.
Antioksidan yönünden çok zengindir. Bu nedenle kolay kolay hastalanmamanızı sağlayarak zararlı mikrop, bakteri ve virüslerle savaşır.
Cildin kolojen yapısını güçlendirdiği için cilt kırışmaz. İçerisinde çok az şeyde bulunan kolojen vardır. Kolojen yaşlanmayı yavaşlatan bir maddedir ve çok az gıdada mevcuttur. Sadece cildin gençleşmesini sağlamayan çay tüm iç organların da gençleşmesini sağlayarak daha uzun süre dinamik bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır.
Kombu çayı yağ yakımını da sağladığı için zayıflatma özelliği vardır. Kombu çayı ile nasıl zayıflanır adlı makalemizde zayıflatma özelliğini çok daha ayrıntılı yazdık. Mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

2 yorum: