Kombu Çayı İle Nasıl Zayıflanır? - kadinvsaglik.com

Kombu Çayı İle Nasıl Zayıflanır?

Kombu Çayı Zayıflatır mı

Kombu Çayı Zayıflatır mı?

Kombu çayı zayıflatır mı sorusu kombu çayının faydalarını duyan kişiler tarafından çok sorulmaktadır. Kombu çayı eşsiz şifa kaynağı çaylardan biridir ve kombu çayı ile zayıflama yöntemi denenmiş ve çok başarılı olmuş yöntemler arasındadır. Diyetisyenlerin de önerdiği çay metabolizmayı hızlandırıcı etkisi ile çok kısa sürede kilo verilmesini sağlamaktadır. Kombu çayı nasıl zayıflatır?
Kombucha çayı olarak bilinen kombo çayı Çinliler tarafından sonsuz yaşam kaynağı, sonsuz yaşam iksiri  olarak adlandırılır. Uzak doğuda yaklaşık 2000 yıl önce bulunan ve kullanılan kombu mantarının faydaları eşsiz niteliktedir. Amerika ve Avrupa ülkelerinde marketlerde çok pahalı fiyatlarda çayı satılmaktadır. Ülkemizde ise evlerde üretilerek içilmektedir.
Kombucha mantarı bir kültür mantarıdır şeker ve çay ile birlikte fermente edildiğinde içerisinde yararlı bakteriler oluşturmaktadır. Siyah, yeşil ve beyaz çaylardan demlediğiniz çaylar ile yapılmaktadır. Genelde siyah çay yapılarak kullanılan çay hafif sirkemsi, ekşi ve çok güzel bir lezzete sahiptir. Kombucha mantarı şekerli çay içerisinde devamlı üreyen bir bakteri ve maya kolonisini barındırır. Mantar üremesi devamlı olur ve mantar çoğalır.
Kombu Çayı Besin Değeri

Kombu Çayı Besin Değeri

Kombu çayı fermente olduktan sonra karbonatlaşır ve sirke, B vitamini, demir, C vitamini, enzimler, probiyotikler, yüksek konsantrasyonda asit bulundurmaktadır. İçerisinde  hyaluronik, laktik, glukonik, asetik asit bulunmaktadır. Antioksidan yönünden çok zengindir. Kombucha mantarından üretilen çay içerisinde yoğurt ve kefirdeki gibi probiyotikler çok fazla miktarda vardır. Medicinal Fort dergisinin  yaptığı araştırmaya göre bu çayın çok önemli 7 faydası vardır.
Kombu Çayı Faydaları

Kombu Çayı Faydaları

1- Detoks kapasitesi çok yüksek olan çay karaciğerdeki zararlı toksinleri atmaya yaramaktadır. Atmakla kalmaz üretilmesini de önlemektedir. Devamlı içilen çay zindelik ve sağlık vermektedir.
2- Sindirim sistemi için çok faydalı olan çay içerisinde yüksel probiyotikler vardır. Sindirim sistemi için çok önemlidir.
3- Metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlayan çay içerisindeki demir, kafein ve B vitamini sayesinde vücuda zindelik ve enerji vermektedir. Bu özelliği ile güne başlarken içilmesi önerilmektedir. Tüm gün enerjinizi yüksek seviyede tutmanızı sağlamaktadır.
4- Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan çay antioksidan yönünden çok zengin olması nedeni ile kolay kolay hastalanmamanızı sağlamaktadır.
5- Cilt kırışıklıklarını önlemekte çok faydalı olan çay içerisindeki hyaluronik asit sayesinde cildin yağlanmasını sağlar, nemlendirir ve hücrelerin yaşlanmasını önlemektedir. Cildin kolojen yapısını güçlendirirken zararlı radikallerden cildin temizlenmesini sağlamaktadır. İçildiği gibi yüze de sürülebilir. Cildin temizlenmesini, beslenmesini ve cilt hücrelerinin güçlenmesini sağlamaktadır.
6- En önemli faydası kanseri önlemesidir. Kanseri oluşturan anormal hücrelerin yayılmasını ve çoğalmasını önlemektedir.
7- Kombu çayı zayıflatır mı sorusunun cevabı ise çok hızlı kilo vermeye yardımcıdır. Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan çay sayesinde bağırsak faaliyetleri de düzene girmektedir. Gün içerisinde iki bardak içilmesi önerilen çayla çok hızlı kilo kaybı yaşanmaktadır.
Kombu Çayı İle Zayıflama

Kombu Çayı İle Zayıflama

Konbu çayı zayıflatır mı yada kombu çayı ile nasıl zayıflanır çok sorulan sorulardandır. Mantar ile üretilen çay bazı kişilere olumlu gelmeyebilir. Mantarın ürettiği çayı içmenin çok faydalı olmadığını düşünerek korkabilirler. Oysaki bu çay yüzyıllardır bu şekilde hazırlanılarak içilmektedir. Bir zararı yoktur ve çok faydalıdır. Faydaları sadece yukarıda saydıklarımız kadar değildir. Eşsiz şifalara sahip olan çayın neredeyse fayda sağlamadığı hiç bir hastalık yoktur. Özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan çay sayesinde bir çok hastalığa yakalanma riski kayboluyor. Kanserle mücadele eden kişilere özellikle önerilmektedir.
Kombu Çayı Nasıl Hazırlanır

Kombu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Kombu çayını hazırlamak için öncelikle kombucha mantarı edinmemiz gereklidir. Mantarı bu çayı üreten kişilerden alabilirsiniz. Çevrenizde mantar sahibi biri yok ise aktarlardan da edinmeniz mümkündür. İnternet'ten de sipariş ederek getirtebilirsiniz. Bu mantar zaten üreyen bir mantardır ve bir  haftaya kadar kendisi gibi bir mantar da üretecektir. Bu sayede demleyeceğiniz çay kapasitesi her çayı süzdüğünüz de iki katına çıkacaktır. Yaklaşık bir ayda bir mantardan 8-10  mantar üretmeniz mümkündür. Her hafta kendisi gibi bir yada daha fazla mantar üreterek çoğalarak büyümektedir.
Mantarı temiz 2 litrelik bir kavanoza yerleştirin.
  • 2 litre su
  • 1 kombu mantarı
  • 1 bardak şeker
  • 8 adet demlik çay poşeti 
Bir tencerede iki litre su kaynatın ve içerisine bir bardak şeker ilave ederek şeker eriyene kadar karıştırın. İçerisinde demlik poşetleri atın ve çayınızın demlenmesi için tencerenin ağzını kapayın ve bir kenara alarak bekletin. Çayınızın soğumasını beklemeniz gereklidir. Soğuyan çayı mantarın üzerine dökün ve kavanozunuzun üzerini bir tülbentle bağlayın. Çayın hava alması gereklidir. Mayalanma işlemi genelde bir haftada olmaktadır. Fakat çay ne kadar kalır ise içerisindeki şeker oranı azalır ve çay içerindeki asit ve bakteri oranı çoğalır. İlk demlemelerde bir hafta mantarlarınız çoğaldıkça 2 haftayı bulduran fermente süreleri ile mayalandırmanız çok daha sağlıklı olur. Kombu çayı ile zayıflama için çok çay üretmeniz gereklidir. Her gün iki bardak içilen çay için bir kaç tane çam kavanoz yada  büyük bir çam kavanoz içerisinde bu mantarı üretmeniz gereklidir.
Çayınız bir yada 2 hafta fermente olduktan sonra bir tülbentten süzün ve şişelere doldurun. Süzülen çayları buzdolabına şişelere koyarak her gün içebilirsiniz.
Kombu Çayı İle Nasıl Zayıflanır

Kombu Çayı İle Nasıl Zayıflanır?

Kombu çayı ile zayıflamak için her gün iki bardak içmeniz yeterlidir. Başlarda bağırsak faaliyetlerinizin düzene girdiğini göreceksiniz. İlk başladığınızda her gün birer çay bardağı içmenizi öneririz. Vücudunuz alıştıktan ve mantarlarınız da çoğalmaya başladıktan sonra birer su bardağına çıkarmanız uygun olabilir.
İçimi çok güzel ve ferahlatıcıdır. İnsana enerji verdiği için sabahları içmenizi öneririz. Bu çayı içerken günde birer saat de yürüyüş yapmanız çok faydalı olur. Yediklerinize ve içtiklerinize özen göstermeniz çok daha hızlı kilo vermenizi sağlamaktadır.
Kombu çayı içerisindeki asitler çok hızlı yağ yakmanızı sağlarlar. Yakılan yağlar ise bol su içildiğinde vücuttan atılmaktadır. Çay ile birlikte her gün mutlaka 2 litre su içilmelidir.
Çayı isterseniz siyah çay ile isterseniz ise yeşil ve beyaz çay ile demleyebilirsiniz. Çay süzülüp dolaba konduğunda içerken içerisine zencefil, tarçın, nane yaprakları atarak da zenginleştirmeniz mümkündür. Limon sıkılarak da limonlu çay yapabilirsiniz. İçerken zenginleştirmek tamamen sizin damak zevkinize göre değişebilir.
Kombu çayı ile zayıflamak için çayınızı fazla miktarlarda üretmeye başladığınızda gün içerisinde 2 bardak içmeniz yeterlidir.

Hiç yorum yok