Şık Kahvaltı Masası Nasıl Hazırlanır? - kadinvsaglik.com

Şık Kahvaltı Masası Nasıl Hazırlanır?

Kahvaltı Masası Düzeni

Kahvaltı Masası Düzeni

Şık kahvaltı masası nasıl hazırlanır, özellikle misafirler için en güzel kahvaltı softası nasıl hazırlanır? Misafirlerimiz için hazırlayacağımız kahvaltı sofralarında öncelikle kahvaltı masası düzeni en dikkat edilmesi gerekenlerin başında gelmektedir.Kahvaltı dendiğinde bir sürü kahvaltılığın yanında hazırlanan özel ikramlıklar da olmaktadır. Öncelikle masa düzeninde nelere dikkat etmek gerekir.
Kahvaltı günün en önemli öğünüdür ve bizim için kahvaltıların ayrı bir önemi vardır. Gün boyu enerjinizi sağlayacak bu öğün hafta içlerinde iş telaşı yada koşturma içerisinde çok önemsenmemektedir. Hasta sonları özellikle pazar kahvaltıları özeldir ve pazar kahvaltılarında hazırlık çok daha özenlidir. Özellikle kahvaltıya misafirimiz var ise sabah kahvaltısının ayrı bir önemi vardır.
Şık Kahvaltı Masası Nasıl Hazırlanır?
Kahvaltı masa düzeni yukarıda reminde gösterdiğimiz gibi hazırlanmalıdır. Orta kısma kahvaltılıklardan serpme yapılır. Kahvaltı masası düzeninde unutulmaması gereken bir kaç küçük nokta vardır.
Bıçağın keskin olan tarafı her zaman tabağa doğru bakar. Kahvaltı masasında kullandığınız çatal bıçak takım  halde olmalıdır. Bıçağın yanında kahvaltı kaşığı bulunur. Bu kaşık reçel gibi malzemeleri alıp tabağınıza koymanızda yardımcı olur. Kahvaltı çatalı ise tabağın diğer kısmında sol taraftadır. Peçete ise onun yanında gelir. Her servisin mutlaka bir ekmek tabağı olur. Her kez kendi ekmek tabağındaki ekmekten alır. Bittikçe yerine ekmek konarak doldurulur. Masa üzerinde bir çay fincanı birde meyve suyu bardağı bulunmaktadır. Kahvaltı masası düzeni çok detaylı değildir ama dikkat etmek gerekir.
Şık Kahvaltı Masası Nasıl Hazırlanır?

Şık Kahvaltı Masası Nasıl Hazırlanır?

Şık kahvaltı maması nasıl hazırlanır derseniz çok detaylandırmadan dikkat edilmesi gerekenler şunlardır. Bir misafire özel olduğunu şık bir masa düzeni ile anlatabilirsiniz. Masanıza ne kadar özenirseniz misafirinizi de o kadar iyi ağırlamış olursunuz. Kahvaltı masasında sadece masa düzenine uymak yeterli değildir. Masada ikramlıkların yanında masa örtüsü ve kullanılan kahvaltı takımı da çok önemli yer taşır.
Masa Örtüsü
Yemek masası düzenindeki kullanılan masa örtüleri çok daha ağır iken kahvaltı masası örtüleri çok daha şık ve renkli olabilir. Ağırlayacağınız kişiler ile ilişkilerinize göre bu masa örtüsünü seçebilirsiniz. Ağır bir misafiri masanızda kahvaltı da ağırlayacaksınız masa örtünüz de o misafirin ağırlığı ile yakın olmalıdır. Bir masa düzeninde kullanılacak birden fazla yemek masa örtüsü olmalıdır. Eğer misafir için değilde kendiniz ve aileniz için hazırlık yapıyor iseniz sevdiğiniz en güzel masa örtüsünü kullanabilirsiniz. Çok samimi ve renkli olması ailecek yenecek kahvaltı sofraları için çok daha uygundur. Burada sizin ve ailenizin hangi örtüyü beğendiği çok daha önemlidir.
Kahvaltı Takımı
Kahvaltı takımı birbiri ile uyumlu olmalıdır. Fincanı ile tabak takım olup çatal, bıçak da takım olmalıdır. Ne kadar uyum içerisinde bir masa hazırlanırsa o kadar şık bir kahvaltı masası hazırlamış olursunuz. Masa üzerindeki kahvaltılıkları koyduğunuz tabaklar da kahvaltı tabağı ile uyumlu mümkün ise takım olmalıdır. Eğer takım halinde yok ise mutlaka uyum içerisinde olmalıdırlar. Bizim kültürümüzde çay fincandan çok çay bardağı ile içilmektedir. İstenir ise fincan yerine çay bardağı tercih edilebilir. Fakat mutlaka bardak altı ile servis yapılmalıdır. Masa üzerinde bardak altsız çay bardağı ancak aile içi kahvaltı masalarında olabilir.
Süsleme
Şık kahvaltı masası hazırlamanın en güzel yanı süslemesidir. Şık bir dokunuş ile masa çok daha gösterişli hal alabilir. Küçük bir çiçek, şık bir masanın vazgeçilmezidir. Peçete mutlaka kahvaltı masası düzeninde olmalıdır. Ağır misafirleriniz için bez peçeteler çok daha uygun olurken, kendiniz için kağıt peçete kullanabilirsiniz.
En Güzel Kahvaltı Sofrası Nasıl Hazırlanır?

En Güzel Kahvaltı Sofrası Nasıl Hazırlanır?

Kahvaltı masası düzenine uyulduktan sonra en önemli şey kahvaltılıklardır. Yiyecek ve içeceklerin masa üzerinde servisi şık bir masanın vazgeçilmezidir.
Peynir
En güzel kahvaltı sofrasında bir kaç çeşit peynir mutlaka olmalıdır. Beyaz peynir, taze kaşar, eski kaşar, ezine, lor, dil peyniri gibi bir çok çeşidi olan peynir için şık bir peynir tabağı hazırlanabilir. Peynir çeşitlerinden oluşan peynir tabağı bir kahvaltı sofrasının vazgeçilmezlerindendir.
Zeytin
Zeytin çeşitleri mutlaka masa üzerinde olmalıdır. Siyah zeytinsiz bir kahvaltı masası asla düşünülemez. Yeşil zeytin de olur ise çok daha güzel olur.
Domates-Salatalık- Biber
Domates, salatalık ve biber yanında yeşillikler de yıkanarak sofraya konabilir.
Ekmek
Ekmek mutlaka olmalı ve mümkün ise kepekli, çavdar gibi çeşitli ekmekler de bulunmalıdır. Ekmekler ince dilimler halinde olmalı ve misafirlerimizin tabaklarına her çeşit ekmekten mutlaka bir dilim konmalıdır. Ekmekler bittikçe biten ekmek çeşidinden ekmek tabağına konmalıdır.
Reçeller
Reçeller bir kahvaltı sofrasının renklerini oluşturmaktadır. Her meyvenin reçeli kahvaltı sofrasına konarak servis yapılabilir. Portakal reçeli, vişne, çilek reçeli , şeftali reçeli, kayısı reçeli, mandalina reçeli, ayva gibi bir çok reçel çeşidi vardır ve hepsi kahvaltı sofralarında çok şık ve renkli durmaktadır.
Bal- Kaymak
Bal kaymak kahvaltı sofralarının  vazgeçilmez ikilisidir. Birbirine çok yakışır ve en güzel kahvaltılık ikramlar arasındadır. Eğer misafirleriniz için eşsiz bir sofra hazırlamak istiyorsanız mutlaka bu ikiliyi sofranızda bulundurmalısınız.
İkramlıklar
Melemen, kuymak, omlet, kızartmalar gibi ikramlıklarda kahvaltı masası düzeni içerisinde olabilir. Özellikle hamur işleri, poğaçalar, börekler, simitler gibi yapılacak hamur işleri kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerindendir.
Yemek masası düzeni için yazdığımız makalemizde tabak, çatal, bıçak, kaşık düzeni ve neyle ne yenir ayrıntı anlatılmıştır.
Sitemizde tarifler bölümünde her çeşit reçel ve ikramlık olarak hazırlayabileceğiniz poğaçalar, çörekler ve börek tarifleri bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok